• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunu Valsts zemes dienesta nolikumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2005., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/122730

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Igaunijas, Lietuvas un Apvienotās Karalistes premjerministriem Tallinā 1.decembrī

Vēl šajā numurā

02.12.2005., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunu Valsts zemes dienesta nolikumu

Vakar valsts sekretāru sanāksmē tika izskatīts Valsts zemes dienesta (turpmāk tekstā – VZD) nolikuma projekts, kurā noteiktas dienesta funkcijas, uzdevumi, kompetence, struktūra un darbības tiesiskuma nodrošināšana.

Jauns VZD nolikums nepieciešams, jo pieņemts lēmums par dienesta reorganizāciju. 1.janvārī spēku zaudēs likums par VZD un likumā uzskaitītās funkcijas ar pašreizējam stāvoklim atbilstošiem papildinājumiem tiks iekļautas nolikumā.

VZD nolikums paredz, ka tāpat kā līdz šim dienests ir tieslietu ministra pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde. Dienesta darbu vadīs ģenerāldirektors, kuru pēc apstiprināšanas Ministru kabinetā amatā ieceļ un atbrīvo no amata tieslietu ministrs.

Dienests ne retāk kā reizi gadā sniedz pārskatu tieslietu ministram par dienesta funkciju izpildi un budžeta līdzekļu izlietojumu, kā arī normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā sagatavo publisko gada pārskatu. Tieslietu ministram savukārt ir tiesības jebkurā laikā pieprasīt pārskatu par dienesta darbību, teikts VZD nolikuma projektā.

Dienestu finansē no valsts budžeta dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem saskaņā ar likumu par valsts budžetu kārtējam gadam, ieņēmumiem par dienesta sniegtajiem maksas pakalpojumiem un ārvalstu finansiālās palīdzības.

Līdzšinējās VZD funkcijas – valsts ģeodēzijas, kartogrāfijas un valsts ģeogrāfiskās informācijas pamatdatu sagatavošanu, infrastruktūras veidošanu un uzturēšanu – VZD nodos valsts aģentūrai ģeodēzijas un kartogrāfijas jomā, tās izveidošana līdz nākamā gada 2.janvārim jānodrošina Aizsardzības ministrijai.

Savukārt zemes ierīcības un mērniecības funkcijas VZD nodod izveidojamai valsts kapitālsabiedrībai SIA “Latvijas Valsts mērnieks”, tāpēc Tieslietu ministrijai līdz šā gada 21.decembrim ir jāizstrādā un noteiktā kārtībā jāiesniedz Ministru kabinetā normatīvā akta projekts par zemes ierīcības un mērniecības funkciju veicējas – valsts kapitālsabiedrības – nodibināšanu.

Šīs kapitālsabiedrības uzdevumi būs zemes robežu uzmērīšana par valsts budžeta līdzekļiem bijušajiem īpašniekiem, mantiniekiem, represētajiem, invalīdiem, kā arī mērniecības darbu veikšana, lai novērstu neprecizitātes VZD līdz šim veiktajos mērniecības darbos. Tāpat kapitālsabiedrība veiks zemes kadastrālo uzmērīšanu, topogrāfisko uzmērīšanu un zemes ierīcības projektu izstrādi.

Zemes reformas īstenošanas, Nekustamā īpašuma valsts kadastra un Valsts adrešu reģistra uzturēšanas funkcijas turpinās pildīt VZD.

VZD reorganizācija notiek saskaņā ar Ministru kabineta 2005.gada 4.oktobra rīkojumu. Tas paredz, ka reorganizācija jāpabeidz 2006.gada 2.janvārī.

Nolikums jāsaskaņo ar Finanšu, Aizsardzības, Bērnu un ģimenes lietu, Ekonomikas, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Vides un Veselības ministriju, kā arī Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātu, Latvijas Paš­valdību savienību un Valsts kanceleju.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!