• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par daudzgadu finanšu plānu 2007. - 2013.gadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2005., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/122738

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par stingrākiem noteikumiem cīņai pret putnu gripu

Vēl šajā numurā

02.12.2005., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par daudzgadu finanšu plānu 2007. – 2013.gadam

Gatavojoties ES dalībvalstu vadītāju sanāksmei decembrī, Eiropas Parlaments vakar, 1.decembrī, pieņēma ziņojumu, uzsverot jau iepriekš paustās prasības ES finanšu perspektīvas jautājumā. Finanšu plāns 2007.–2013.gadam būs viens no galvenajiem sarunu jautājumiem Eiropadomes sanāksmē decembrī.

Deputāti atgādina, cik būtiski ir pieņemt 2007.–2013. gada ES budžeta shēmu, lai nodrošinātu ES programmu nepārtrauktību un reformas. Parlaments uzsver, ka finanšu plānu nebūs iespējams pieņemt bez iestāžu savstarpējā nolīguma.  Deputāti arī atgādina, ka ir pieņēmuši neapspriežamus nosacījumus, proti, pārskatīšanas panta ieviešanu, elastības rezerves, administratīvā sloga mazināšanu.

Deputāti secina, ka domstarpības ES Padomes sarunās par daudzgadu finanšu plānu vairāk attiecas nevis uz resursu sadalījumu, bet budžeta avotiem. Tāpēc vispārējā vienošanās par finanšu perspektīvu jāsaista ar t.s. pašu resursu jeb ES  finansējuma avotu reformu.

Parlaments arī atgādina, ka savu nostāju finanšu perspektīvas jautājumā jau pieņēma 2005.gada 8. jūnijā, tāpēc noraidīs jebkādus mēģinājumus uzvelt tam atbildību par vienošanās novilcināšanu.

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!