• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas jaunieši Briselē diskutē par Eiropas nākotni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2005., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/122898

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunām pamatnostādnēm dalībvalstīm terorisma finansēšanas novēršanā un apkarošanā

Vēl šajā numurā

06.12.2005., Nr. 194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas jaunieši Briselē diskutē par Eiropas nākotni

Pirmdien, 5.decembrī, Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājs Žozē Manuels Barrozu un par jaunatnes jautājumiem atbildīgais komisārs Jans Figels oficiāli atklāja Eiropas Jaunatnes nedēļu (EJN) 2005 ar devīzi “Vārds jauniešiem”. Ņemot vērā pirmo jaunatnes nedēļu 2003.gadā, šogad Eiropas Jaunatnes nedēļā tiks pievērsta īpaša uzmanība jauniešu aktīvai iesaistīšanai Eiropas projektos. 200 jaunieši no visas Eiropas pulcējas Briselē, lai izteiktu savu viedokli tādos svarīgos jautājumos kā ES nākotnes virzība, jauniešu aktīvais pilsoniskums un vajadzība pēc lielākām iespējām jauniem cilvēkiem.

Dažas dienas pirms oficiālās atklāšanas Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Ž.M.Barrozu teica: “Es ar nepacietību gaidu šo tikšanos ar jauniešiem no visas Eiropas. Pašreizējās Komisijas darbs ir veltīts tam, lai radītu vairāk darbavietu un labāku vidi miljoniem jaunu cilvēku visā kontinentā. Komisija rūpīgi izvērtēs šīs Eiropas nedēļas secinājumus.”

Savukārt par jaunatnes jautājumiem atbildīgais komisārs Jans Figels piebilda: “ES ik gadu atbalsta jauniešus ne vien ar vairāku programmu, piemēram, Jaunatne un Socrates, bet arī ar daudzu politiku palīdzību. Šī tiešā saikne ar pilsoņiem no visas Eiropas ir arī Komisijas atbilde uz nepieciešamību pēc pārliecinošākas Eiropas.”

No 5. līdz 7.decembrim jaunieši Briselē diskutēs ar Eiropas Komisiju un Eiropas Parlamentu un iesniegs tādus konkrētus priekšlikumus Eiropas politikas lēmējiem, kuriem būs nozīme Eiropas Savienības nākotnes veidošanā. Eiropas Jaunatnes nedēļā notiek vairāki pasākumi katrā dalībvalstī, to ir ievadījusi jauniešu aptauja internetā Eiropas līmenī par vissvarīgākajiem jautājumiem, ar ko šodien saskaras jaunieši un Eiropa.

Gandrīz 4000 jauniešu piedalījās šajā Eiropas līmeņa interneta aptaujā. Viņiem tā bija iespēja izteikt savas bažas un cerības par ES attīstību, tādējādi tuvinot Eiropu tās jauniešiem. Otrais mērķis bija izmantot aptaujas rezultātus, lai izstrādātu turpmākas jaunatnes politikas perspektīvas attiecībā uz aktīvu līdzdalību un pasākumiem, lai sniegtu jauniešiem labākas iespējas nākotnē. Aptaujas rezultāti ir pieejami 19 valodās Eiropas Jaunatnes portālā: http://europa.eu.int/youth, konferences delegāti darba grupās apspriedīs gan minētos rezultātus, gan Eurobarometer īpaši veiktās jaunatnes aptaujas secinājumus.

Pēc debatēm jaunieši savus secinājumus kopā ar konkrētiem priekšlikumiem iesniegs Eiropas iestāžu pārstāvjiem politikas veidošanai, tostarp komisāram J.Figelam, V.Špidlam un L.Kovāčam, konferences “Vārds jauniešiem” noslēgumā trešdien, 7.decembrī, Borschette centrā.

EJN ietvaros notiks Jaunatnes balvu pasniegšanas ceremonija, kurā tiks apbalvoti labākie jauniešu vadītie projekti. No 12 000 projektu, ko ik gadu atbalsta ES Jaunatnes programma, starptautiska jauniešu žūrija atlasīja izcilus paraugus piecās dažādās kategorijās. Jaunatnes programma piedāvā jauniešiem iesaistīties tādās darbībās kā apmaiņas programmas, brīvprātīgais darbs un dažādi jauniešu pasākumi gan ES, gan ārpus tās. Projekti ir izstrādāti, lai attīstītu jauniešu prasmes un spējas, ļautu viņiem iepazīt citas kultūras un veidot savu attieksmi pret Eiropu un apziņu, ko nozīmē būt eiropietim. Projektos jo īpaši iesaista visatstumtākos jauniešus. Apbalvošanas ceremonija notiks pēc EJN oficiālās atklāšanas Berlaymont preses zālē. Ikviens var piedalīties šajā pasākumā, kas būs vērojams tiešraidē internetā. Žurnālisti, kuri vēlas apmeklēt šo pasākumu, tiek aicināti pieteikties pie Eiropas Komisijas preses pārstāvja.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!