• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finansu ministrs: - tiekoties ar ES komisāri - tiekoties ar Zviedrijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2000., Nr. 384/385 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12313

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta Komitejas 30. oktobra sēdē

Vēl šajā numurā

31.10.2000., Nr. 384/385

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministrs:

— tiekoties ar ES komisāri

Finansu ministrs Gundars Bērziņš svētdien, 29.oktobrī, tikās ar Eiropas Savienības (ES) finansu komisāri Mikaelu Šreijeri, kas uzturas Latvijā oficiālā vizītē. Sarunā ar komisāri piedalījās arī Finansu ministrijas valsts sekretāre Valentīna Andrējeva un valsts sekretāres vietniece Inta Vasaraudze.

Ministrs ar komisāri pārrunāja Latvijas budžeta situāciju, un M.Šreijere atzina, ka ceļā uz ES kandiātvalstu budžetos deficīts ir realitāte, jo šīm valstīm ir ievērojamas izmaksas, ieviešot jaunas sistēmas.

Sarunas laikā apspriesti ES palīdzības fondu ISPA, "Sapard" un "Phare" izmantošana Latvijā un kārtība, kādā tiek un tiks nodrošināta šo fondu veiksmīga izmantošana.

G.Bērziņš un M.Šreijere pārrunāja arī Latvijas iestāšanās sarunu gaitu, īpaši par sadaļām, kas attiecas uz finansu jomu. Kā atzina abas tikšanās dalībnieku puses, šīs sarunas rit veiksmīgi.

Liela daļa tikšanās laika bija veltīta nākotnes jautājumiem — par laiku, kad Latvija jau būs kļuvusi par ES dalībvalsti. Komisāre un Latvijas finansu ministrs pārrunāja, kādas būs Latvijas un ES attiecības finansu jomā pēc iestāšanās šajā organizācijā.

— tiekoties ar Zviedrijas vēstnieku

Piektdien, 27.oktobrī, iepazīšanās vizītē pie finansu ministra Gundara Bērziņa bija ieradies Zviedrijas vēstnieks Latvijā Tomass Bertelmans.

Sarunas laikā, kas noritēja draudzīgā un izpratnes pilnā noskaņā, pārrunāta Latvijas un Zviedrijas līdzšinējā sadarbība, piemēram, jautājumi par Juridisko augstskolu.

Sarunā ar vēstnieku apspriesti jautājumi saistībā ar Latvijas virzību uz Eiropas Savienību Zviedrijas prezidentūras laikā. Ņemot vērā faktu, ka Zviedrija no nākamā gada būs ES prezidējošā valsts, Latvijai ir ļoti nozīmīgs Zviedrijas atbalsts ceļā uz ES, uzsvēra finansu ministrs.

G.Bērziņš izteica pateicību vēstniekam par Zviedrijas iedzīvotāju labvēlīgo attieksmi pret Latvijas un pārējo Baltijas valstu integrāciju Eiropas Savienībā. Kā liecina pēdējās socioloģiskās aptaujas Zviedrijā, ievērojams vairākums šīs valsts iedzīvotāju atbalsta drīzāku mūsu valsts integrāciju Eiropas Savienībā.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!