• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sagatavotajiem grozījumiem Valsts valodas likuma īstenošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2000., Nr. 384/385 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12315

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par situāciju Rīgas 1. slimnīcā

Vēl šajā numurā

31.10.2000., Nr. 384/385

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sagatavotajiem grozījumiem Valsts valodas likuma īstenošanai

24. oktobrī Ministru kabinetā (MK) tika iesniegts grozījumu projekts ‘’Noteikumos par profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamo valsts valodas zināšanu apjomu un valodas prasmes pārbaudes kārtību’’, papildinot tos ar profesiju sarakstu privātajā sfērā, kurām valsts valodas zināšanas ir obligātas.

Tādējādi ir izpildīts Ministru kabineta 22. augusta sēdes protokols, kas uzdeva grozījumu projektu sagatavot un iesniegt Ministru kabinetā līdz 1. novembrim.

Pašlaik projekts tiek izskatīts ministrijās un tiks pieņemts MK darbību regulējošos tiesību aktos noteiktajā kārtībā. Saskaņojot grozījumu projektu, tiks nodrošināta grozījumu atbilstība starptautisko tiesību normām un Valsts valodas likumā ietvertajam principam, ka valodas lietošana privātajā sfērā tiek regulēta tikai tad, ja skartas likumīgas sabiedriskās intereses (sabiedriskā drošība, veselība, tikumība, veselības aizsardzība, patērētāju tiesību un darba tiesību aizsardzība, drošība darba vietā, sabiedriski administratīvā uzraudzība), un tādā apjomā, lai nepieciešamais ierobežojums būtu samērīgs ar privāto iestāžu tiesībām un interesēm.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!