• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Spānijas valdību līgumu par savstarpēju klasificētās informācijas aizsardzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2005., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/123152

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Turcijas Republikas vēstnieka iepazīšanās vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

08.12.2005., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Spānijas valdību līgumu par savstarpēju klasificētās informācijas aizsardzību

Ministru prezidents Aigars Kalvītis jau šā gada decembrī vizītē Spānijā varētu parakstīt Latvijas un Spānijas līgumu par savstarpēju klasificētās informācijas aizsardzību. Valdība vakar pieņēma noteikumus, ar kuriem šis abu valstu līgums tiek pieņemts un apstiprināts.

Latvijas un Spānijas līgums paredz aizsargāt tādu klasificēto informāciju, ar kuru abas valstis ir apmainījušās un kura ietilpst attiecīgās nacionālās drošības iestādes kompetencē.

Līgumā noteikta pieejas kārtība klasificētai informācijai, tās nodošana, pavairošana, tulkošana, iznīcināšana, kā arī drošības prasību pārkāpumu izmeklēšana. Tāpat nosauktas abu pušu nacionālās drošības iestādes, kas ir atbildīgas par līguma ieviešanu un pārraudzību.

Līgums paredz iespēju vienas puses līgumslēdzējam piedalīties otras puses klasificēta līguma izpildē, ja tam nacionālās drošības iestāde ir izsniegusi industriālās drošības sertifikātu, un personas, kas ir iesaistītas klasificētā līguma izpildē, ir saņēmušas atbilstošas speciālās atļaujas.

Savukārt, lai sasniegtu un ievērotu līdzīgus drošības standartus, attiecīgās nacionālās drošības iestādes pēc pieprasījuma iesniegs viena otrai informāciju par drošības standartiem, procedūrām un praksi klasificētās informācijas aizsardzībai, teikts līgumā. Līgumu izstrādājuši abu valstu eksperti, savstarpēji konsultējoties laikā no 2004.gada septembra līdz 2005.gada septembrim.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!