• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kārtību, kādā tiek noteikti, rīkoti un finansēti valsts nozīmes pasākumi Aglonas svētvietā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2005., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/123154

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par UIN deklarāciju un tās aizpildīšanas kārtību

Vēl šajā numurā

08.12.2005., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kārtību, kādā tiek noteikti, rīkoti un finansēti valsts nozīmes pasākumi Aglonas svētvietā

6.decembrī valdība pieņēma noteikumus Valsts nozīmes pasākumu starptautiskas nozīmes svētvietā Aglonā noteikšanai, norises nodrošināšanai un finansēšanai.

Noteikumi paredz kārtību, kādā pasākumi starptautiskas nozīmes svētvietā Aglonā tiek noteikti par valsts nozīmes pasākumiem un kā tiek nodrošināta šādu pasākumu norise. Tāpat tiek noteikta kārtība, kādā tiek pieprasīti un piešķirti valsts budžeta līdzekļi valsts nozīmes pasākumu organizēšanai un ar šādiem pasākumiem saistītu Aglonas svētvietas uzturēšanas izdevumu segšanai.

Saskaņā ar noteikumiem katru gadu līdz 1.martam Romas katoļu baznīca Latvijā nosūta Tieslietu ministrijai (TM) ar Latvijas Bīskapu konferenci saskaņotu svētvietā paredzēto valsts nozīmes pasākumu plānu nākamajam gadam un ar valsts nozīmes pasākumiem saistītu svētvietas uzturēšanas izdevumu detalizētu aprēķinu.

Izvērtējot iesniegto plāna aktivitāšu nozīmīgumu, TM iesniedz Ministru kabinetā priekšlikumus par atsevišķu pasākumu noteikšanu par valsts nozīmes pasākumiem.

Ministru kabineta noteikto valsts nozīmes pasākumu starptautiskas nozīmes svētvietā Aglonā norises koordinēšanai Ministru kabinets izveido rīcības komiteju, kurā tiek iekļauti pārstāvji no Aizsardzības, Ekonomikas, Finanšu, Iekšlietu, Satiksmes, Tieslietu, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Veselības un Vides ministrijas, Latgales reģiona attīstības padomes, Preiļu rajona padomes, Aglonas pagasta padomes un katoļu baznīcas.

Rīcības komiteja sagatavo pasākumu nodrošināšanas un drošības plānu, iesniedzot to apstiprināšanai Ministru kabinetā līdz katra gada 1.maijam. Rīcības komiteja arī koordinē un uzrauga pasākumu nodrošināšanas un drošības plāna izpildi valsts nozīmes pasākumu laikā.

Tāpat noteikumi paredz, ka, pamatojoties uz Ministru kabineta noteiktajiem valsts nozīmes pasākumiem, kā arī aktualizēto pasākumu nodrošināšanas un drošības plānu, TM izvērtē budžeta pieprasījuma pamatotību un priekšlikumus par pasākumiem, kas varētu tikt finansēti no valsts budžeta līdzekļiem, un iekļauj TM prioritāro pasākumu sarakstā kārtējā gada valsts budžeta sagatavošanas un izskatīšanas procesā.

Noteikumi stāsies spēkā 2006.gada 1.janvārī.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!