• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zvērinātu notāru padomes darbības pārskatiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2005., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/123156

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

08.12.2005., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Zvērinātu notāru padomes darbības pārskatiem

6.decembrī valdība pieņēma kārtību, kādā Latvijas Zvērinātu notāru padome (turpmāk tekstā – LZNP) sniedz Tieslietu ministrijai (turpmāk testā – TM) pārskatu par zvērinātu notāru veiktajām darbībām.

Noteikumi paredz, ka pārskatā jānorāda visu veikto amata un pārējo darbību skaits, uzsākto mantojuma lietu un apliecināto parakstu skaits, kā arī taisīto notariālo aktu skaits.

Pārskats nepieciešams, lai būtu iespējams konstatēt izmaiņas veikto notariālo darbību skaitā attiecīgajā apvidū, līdz ar to būtu iespējams nodrošināt iedzīvotājus ar pietiekamu notariālo palīdzību, palielinot konkrētajā reģionā zvērinātu notāru amata vietu skaitu.

Saskaņā ar noteikumiem pārskati par gada pirmo pusi iesniedzami līdz katra gada 1.augustam, bet par laika posmu no 1.jūlija līdz gada beigām pārskats iesniedzams līdz nākamā gada 1.februārim. Pārskatu LZNP iesniedz rakstiski un nosūta elektroniski uz TM oficiālo e-pasta adresi.

Kā teikts TM sagatavotajā paskaidrojuma rakstā, lai gan zvērināti notāri nav pakļauti tieslietu ministram un tieslietu ministrs nevar izdot zvērinātiem notāriem saistošus iekšējos un ārējos normatīvos aktus, jo zvērināti notāri amata darbībā pakļauti vienīgi likumam un pilda savus pienākumus kā neatkarīgs, neitrāls fizisko un juridisko personu civilo tiesību un likumisko interešu nodrošinātājs, zvērināti notāri tomēr ir piederīgi tiesu sistēmai. Tāpēc saskaņā ar Notariāta likuma 230.panta 9.punktu LZNP tieslietu ministra noteiktajā kārtībā reizi pusgadā sniedz viņam pārskatu par zvērinātu notāru veiktajām darbībām.

Līdz ar šo noteikumu pieņemšanu būs nepieciešams veikt grozījumus Notariāta likumā, nosakot, ka LZNP reizi pusgadā sniedz tieslietu ministram pārskatu par zvērinātu notāru veiktajām darbībām.

Noteikumus izstrādājusi TM, savukārt LZNP šī gada augustā atzinusi, ka tai nav iebildumu pret sagatavoto noteikumu projektu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!