• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
NBS Mācību vadības pavēlniecības 5.gadadienas svinīgajā pasākumā un MVP karoga iesvētīšanas ceremonijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.2005., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/123437

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar ANO Attīstības programmas vadītājiem

Vēl šajā numurā

13.12.2005., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

NBS Mācību vadības pavēlniecības 5.gadadienas svinīgajā pasākumā un MVP karoga iesvētīšanas ceremonijā

2005.gada 9.decembrī Nacionālajā aizsardzības akadēmijā:

Augsti godātais Bruņoto spēku komandiera kungs, Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra kungs, Mežmaļa kungs [Mācību vadības pavēlniecības komandieris, jūras kapteinis – Red.], virsnieki, viesi, karoga dāvinātāju pārstāvji, kapelāna kungs!
Šodien ir īpaša diena šai vienībai, kas atzīmē savu piekto pastāvēšanas jubileju. Pieci gadi ir pirmais apaļais skaitlis, kurā raudzīties atpakaļ uz paveikto, kas noticis diezgan straujā izaugsmes un pilnveidošanās tempā. Šis Mācību vadības pavēlniecības centrs ir apkopojis tos mācību procesus, kas agrāk bija izkaisīti, bet tagad ir koordinēti un tajā pašā laikā arī pilnveidoti tā, lai tiktu saskaņoti daudzi jo daudzi mācību materiāli, kas ļoti nepieciešami un kas bija jāsagatavo ļoti īsā laikā.
Šorīt, nākot iekšā, es iepazinos ar šiem materiāliem un vēlos izteikt savu visaugstāko atzinību visiem tiem, kas ir pielikuši roku šo materiālu izveidē. Tur ir ieguldīts liels darbs, rezultāti ir taustāmi, redzami, bet galvenokārt rezultātiem ir jāizpaužas tajā, ka Latvijas Bruņotajos spēkos visi, kas tajos kalpo, dara to pēc visaugstākajiem ne tikvien Latvijas, bet arī starptautiskajiem standartiem.
Šodien, šai vienībai iesvētot savu karogu, jums ir savs simbols, un šāds karogs ir arī jūsu identitātes, atpazīstamības un goda iemiesojums. No šī brīža turpmāk katram, kas strādā zem šī karoga, ir jāatceras, ka tas gods, ko karogs iemieso, ir veidojies daudziem jo daudziem ļaudīm savus pūliņus, savu darbu un savu atbildību liekot kopējā vērtē, un viss, kas ir sasniegts zem šī karoga, paliek kā mantojums visiem citiem, kas nāk pēc viņiem. Saņemot šādu karogu, šī vienība jau manto to godu un slavu, kas līdz šim ir izcīnīts, bet no šīs dienas uz priekšu katrs solis, ko jūs sperat, un katrs darbs, ko veic ikviens, kurš iesaistīts šajā Mācību vadības pavēlniecībā, atspoguļosies arī uz šī karoga godu, uz Latvijas Bruņoto spēku godu kopumā un arī uz Latvijas vārdu.
Es vēlētos visus Bruņotos spēkus apsveikt arī ar šo nozīmīgo paziņojumu, ko tikko saņēmām, – un tas ir par NATO alianses vienbalsīgo lēmumu nākamo galotņu tikšanos nākamā gada rudenī sarīkot Rīgā. Tas ir ļoti svarīgs paziņojums. Tajā pašā vakarā ģenerālsekretāra kungs Jāps de Hops Shēfers piezvanīja un apsveica mani un visu Latviju par šo izdevību, par uzticību, kas ir izrādīta Latvijai, tās Bruņotajiem spēkiem, tās Aizsardzības ministrijai un Latvijai kā valstij, šādu pasākumu uzņemot. Bet tas galvenokārt ir uzticības apliecinājums tam, ka Latvijas Bruņotie spēki ir spējuši līdz šim godam izturēt visas tās pārbaudes, kas mums bija jāiztur, lai vispirms mēs kļūtu par NATO alianses dalībvalsti un tagad tikai pusotru gadu vēlāk tas, ka tieši Latvijai tiek uzticēts tik ļoti atbildīgs un nozīmīgs notikums, kas paceļ Latvijas prestižu starptautiskā arēnā, ne tikai NATO dalībvalstu vidū. Tas, kas notiks nākamajā novembrī šeit, Latvijā, būs notikums, ko atspoguļos visas pasaules ziņas.
Starplaikā mums visiem šeit, Latvijā, būs ļoti jāgatavojas šim pasākumam. Tamdēļ es aicinu arī Bruņotos spēkus un visus, kas tajos sastāv, it īpaši domāt par to, lai šis nākamais gads mums būtu īpaši atbildīgs, īpaši rosīgs un lai tas vainagotos ar spožiem panākumiem.
Mēs varam būt lepni par to, kas ir paveikts, bet mēs nevaram būt pašapmierināti. Man šķiet, ka visur – gan Aizsardzības ministrijā, gan Bruņotajos spēkos – mums arvien vēl ir daudz kas, pie kā vēl ir rūpīgi jāpiestrādā, daudz kas vēl rūpīgi jāpārdomā un daudz vēl jāpadara. Es domāju tieši par kadru sagatavošanu, par virsnieku izglītību, par dažādo programmu bagātināšanu, par tiem plāniem, kādos mēs saskaņoti komandējam, izglītības iespējas citās mums draudzīgās zemēs. Daudz vēl ir darāmā, lai arī, piemēram, mācību programmas atbilstu katras vienības specifikai, tajā pašā laikā lai centralizēti notiktu koordinācijas darbs un pamatmateriāla sagatavošana.
Apsveicu jūs ar visu to, kas ir paveikts, kā Valsts prezidente saku paldies īpaši Mežmaļa kungam un komandierim, un arī līdzstāvētājam šim karogam, kas ir ļoti skaists un cēls. Es pateicos visiem, kas ir līdzdarbojušies līdz šim ieguldītajā darbā, par to, kas ir labi padarīts darbs. Mums paliks tas gandarījums, ka jūs esat likuši šos pamatus, uz kuriem tiks būvēts viss, kas nāks pēc tam. Tas, kas nāks pēc tam, sākas jau šodien. Darāmā ir daudz. Es novēlu jums visiem turpmāku darba prieku, enerģiju, radošu izdomu, izaicinājumiem stājoties pretī. Dievs, svētī Latviju!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!