• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2005. gada 8. decembra stenogramma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2005., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/123660

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem 2005. gada 7. decembrī

Vēl šajā numurā

15.12.2005., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

2005. gada 8. decembra stenogramma

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi! Sākam Saeimas 8.decembra sēdi.

Un sēdi mēs sākam ar Igaunijas Republikas prezidenta, Viņa ekselences Arnolda Rītela uzrunu mūsu Saeimas deputātiem.

Cienījamie kolēģi, lūdzu, izslēdziet arī savus mobilos telefonus klusuma režīmā!

A.Rītels (Igaunijas Republikas prezidents).

Cienījamā Saeimas priekšsēdētājas kundze, godājamie Saeimas deputāti! Dārgie draugi! Labrīt visiem!

Man ir ļoti liels prieks par iespēju šodien tikties ar jums, lai paustu savu viedokli par Latvijas un Igaunijas sadarbību.

Vakar sākušās valstsvizītes gaitā es pieredzēju siltu un sirsnīgu viesmīlību un atzīstu, ka pie jums Latvijā ir labi. Pēc daudzajām, interesantajām domu apmaiņām esmu secinājis, ka mums ir milzums iespēju kopīgam darbam.

Mans sveiciens jums, Latvijas tautas pārstāvjiem, nav paredzēts, lai aptvertu visus Igaunijas un Latvijas tautas vienojošos apstākļus. Vēlos atgādināt tikai dažas neizdzēšamas patiesības, kas uz mūžiem vieno igauņu un latviešu vēsturi un vienlaikus rosina raudzīties nākotnē.

Igaunijas un Latvijas valstiskā patstāvība tika izcīnīta kopīgā cīņā. Latvija pateicās daudzajiem cīnītājiem par tās brīvību ar latviešu tautas eposa varoņa vārdā nodēvētu ordeni. Mani vienmēr ir aizkustinājis tas, ka puse no ārzemniekiem, kuriem šis ordenis, Lāčplēša ordenis, tika piešķirts, bija igauņi. Cīņas par Latviju, kā vēsta uzraksts uz ordeņa, vienlaikus bija arī ieguldījums Igaunijas neatkarības sasniegšanā.

Tikpat pašsaprotami mēs stāvējām plecu pie pleca deviņdesmitajos gados, atjaunojot valstisko neatkarību. Un tagad arī tā jau ir mūsu kopīgās jaunās vēstures nodaļa.

Patstāvība darbojas tautas labā tikai tad, ja tai tiek piešķirts cilvēku vajadzībām un centieniem atbilstošs saturs. Katrā dzīves jomā valstij jāmeklē risinājumi, kas atbilst tautas interesēm un vienlaikus ir nozīmīgi arī starptautiskā kontekstā. Demokrātiskās valstīs tas ir likumdevēja, parlamenta, visnopietnākais uzdevums, darba svarīgākā daļa,– radīt tiesiskumu, kas iemiesotu tautas vērtības un ideālus un bagātinātu iespējas sadarbībai ar citām tautām.

Arī integrācijas process Eiropā, kas aizvien padziļinās, uzliek parlamentiem arvien lielākus uzdevumus. Nopietni jādomā, kā ar globalizāciju un starptautiskās sadarbības neizbēgamību samērot savas tautas tiesības lemt patstāvīgi.

Par laimi, mūsu parlamentiem ir skaidri apzināta un vēsturiski pārbaudīta sadarbības pieredze. Apzinoties, ka mazās tautas veido lielāko pasaules tautu daļu, bet to balss aizskan tālāk tikai kopīgi, arī Baltijas reģionā Igaunijas, Latvijas un Lietuvas sadarbība noris veiksmīgi. Nupat Tallinā notikušajā Baltijas asamblejā man bija tas prieks pārliecināties, ka mūsu parlamenti nopietni domā, ko darīt visas Eiropas mērogā, ko– Baltijas jūras reģionā un kur meklējami risinājumi Baltijas valstu kopdarbam.

Ceru, ka Igaunijas un Latvijas parlamentu deputātiem nākotnē pietiks laika, lai kopīgi apspriestu, ko apstākļos, kad arvien svarīgāka kļūst Eiropas atvērtība un reģionālā sadarbība, paveikt vēsturiskā Livonijas reģiona iekšējo sakaru nostiprināšanā.

Ticu, ka ekonomiskās dzīves realitāte drīz vien rādīs tās pārmaiņas, ko abām valstīm dos Dienvidigaunijas un Ziemeļlatvijas reģionu savstarpējā integrācija. Tomēr būtu nepieciešams arī valstu atbalsts, lai infrastruktūras un sociālie jautājumi netraucētu attīstībai. Jau pašlaik ir priekšnoteikumi, lai domātu par pakalpojumiem, kas būtu pieejami abu valstu robežas pusēs dzīvojošajiem cilvēkiem.

Dārgie draugi! Jaunā gadu tūkstoša sākumā Igaunija un Latvija, viena otru atbalstot un mācoties no vēstures, mērķtiecīgi darbojas, lai sasniegtu savus ideālus. Igaunija ar lielām simpātijām ir dzīvojusi līdzi Latvijas sasniegumiem un izpratusi arī tās grūtības. Lai gan mēs to ne vienmēr protam izrādīt, iekšēji esam patiesi lepni par Latvijas stabilitāti.

Ar šo sajūtu sirdī novēlu Latvijas parlamentam rosmi un veiksmi, aizstāvot savas tautas intereses. Pateicos par uzmanību! (Aplausi.)

Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi! Pirms turpinām izskatīt Saeimas sēdes darba kārtību, informēju jūs, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis Ministru prezidenta iesniegtu lūgumu izdarīt izmaiņas šā gada 8.decembra sēdes darba kārtībā un sēdes darba kārtībā iekļaut likumprojektu “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli””. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir mainīta.

Ministru prezidents ir iesniedzis arī lūgumu izmainīt šodienas sēdes darba kārtību un iekļaut tajā likumprojektu “Grozījumi likumā “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem””. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir mainīta.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par Konvencijas par bērna tiesībām papildu protokolu par tirdzniecību ar bērniem, bērna prostitūciju un bērna pornogrāfiju” nodot Ārlietu komisijai un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijām, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 77, pret un atturas– nav. Likumprojekts komisijām nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts proves uzraudzību”” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 76, pret un atturas– nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Komerclikumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 80, pret un atturas– nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi DNS nacionālās datu bāzes izveidošanas un izmantošanas likumā” nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 74, pret un atturas– nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ārlietu komisijas iesniegto likumprojektu “Grozījums likumā “Par Latvijas Republikas valdības un Ķīnas Tautas Republikas valdības līgumu par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību un Protokolu Latvijas Republikas valdības un Ķīnas Tautas Republikas valdības līgumam par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību”” nodot Ārlietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 67, pret– nav, atturas– 1. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Iekšējā audita likumā” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanai komisijai, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 72, pret un atturas– nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Māra Grīnblata, Jāņa Straumes, Jura Dobeļa, Pētera Tabūna, Annas Seiles, Imanta Kalniņa, Aleksandra Kiršteina un Dzintara Rasnača iesniegto likumprojektu “Grozījumi Pilsonības likumā” nodot Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai un Juridiskajai komisijai un noteikt, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija.

“Pret” pieteicies runāt deputāts Jakovs Pliners.

J.Pliners (PCTVL).

Cienītā priekšsēdētājas kundze! Godātie deputāti! 1991.gada 15.oktobrī, mūsuprāt, tika pieļauta lielākā politiskā kļūda Latvijas vēsturē. Latvijas tauta tika sadalīta pilsoņos un nepilsoņos. Tās sekas mēs jūtam vēl šodien, redzot, ka faktiski Latvijā izveidojusies divkopienu valsts. Es pieļauju, ka TB/LNNK priekšlikumus vēlētos atbalstīt daudzi deputāti no valdošās koalīcijas, tomēr jūs, godātie kolēģi, lieliski saprotat, ka šie jauninājumi neizbēgami provocēs starptautisku skandālu un asu pretestību valsts iekšienē.

Līdz ar to jācer, ka TB/LNNK priekšvēlēšanu kampaņa izgāzīsies. Es ceru, ka jūs nevarēsit atbalstīt TB/LNNK provokatoriskos, manuprāt, priekšlikumus.

Gadījumā, ja TB/LNNK priekšlikumi tiktu pieņemti, situāciju visvairāk ietekmētu naturalizācijas kvotas– ne vairāk kā 0,1 procents no pilsoņu skaita. Proti, ne vairāk kā 2000 cilvēku gadā. Tas ir desmit reizes mazāk, nekā gaidāms šogad.

Šo priekšlikumu varētu apspriest, ja tas attiektos uz ārzemniekiem, bet tas attiecas arī uz cilvēkiem, kuri jau sen dzīvo vai pat dzimuši Latvijā un kurus kautrīgi dēvē par nepilsoņiem. Šis ierosinājums, kā arī pārējie, nav pieņemami, nav atbalstāmi.

TB/LNNK grib legalizēt dubultās pilsonības institūtu, ļaujot piešķirt Latvijas pilsonību visu Eiropas Savienības un NATO dalībvalstu pilsoņiem. Šie radikāļi diskriminē naturalizētos pilsoņus salīdzinājumā ar nepilsoņiem. Pilsoņu bērniem jāmācās latviešu skolās, bet nepilsoņu bērniem šādu ierobežojumu nav.

TB/LNNK vēlas padarīt mūsu iekšējās lietas pilnīgi atkarīgas no Krievijas valdības lēmumiem. Proti, pilnībā apturēt vairāku Pilsonības likuma normu piemērošanu līdz tam laikam, kad Krievija būs gatava parakstīt kādu līgumu ar Latviju.

Šī norma ir pretrunā ar Eiropas Konvenciju par pilsonību. Turklāt viņu padomiskā domāšana izpaužas arī PSKP statūtu elementu pārņemšanā, prasot divu personu rekomendācijas pilsonības piešķiršanai.

Šie padomju perioda, atvainojiet, dinozauri paniski baidās no konkurences, tieši tāpēc viņi ierosina atņemt pilsonību, ja naturalizētie pilsoņi aktīvi piedalās politikā. Šis priekšlikums ir tieši vērsts pret naturalizētiem Saeimas deputātiem, jo pseidopatrioti lieliski saprot, ka viņu darbu kvalitāte ir daudz zemāka. Arī šī norma ir pretrunā ar Eiropas Konvenciju par pilsonību, kā arī Konvenciju par bezvalstnieku skaita samazināšanu. Es īpaši nepieminēšu tādus sīkumus kā papildu pārbaužu ieviešana pensijas vecuma personām, prasība apliecināt tādus ienākumus, kuru nav pat pusei pilsoņu, aizliegums pārsūdzēt pilsonības atteikumu tiesā, kurš ir pretrunā ar Eiropas Konvenciju par pilsonību, un citas “superdemokrātijas”, pēdiņās, izpausmes.

Jāsaka tikai, ka balsošana par jebkuru priekšlikumu apkaunotu ikvienu deputātu un visu mūsu Saeimu.

Aicinu cienīt Saeimas godu un balsot pret TB/LNNK, atvainojiet, murgiem. (No zāles deputāts J.Dobelis: “Jaša, beidz muldēt!”)

Paldies jums par uzmanību.

Sēdes vadītāja.

“Par” pieteicies runāt deputāts Māris Grīnblats.

M.Grīnblats (TB/LNNK).

Godātie Saeimas deputāti! 5 minūšu laikā es nedomāju īsi aprakstīt mūsu grozījumu saturu, bet pieminēt galvenos motīvus, kādēļ mēs ar šiem grozījumiem esam startējuši.

Pirmām kārtām, tie ir sabiedrībā novērotie procesi. Minēšu tikai trīs. Vairākas izmeklēšanas un prāvas par pilsonības pirkšanu, kuru galarezultātā Latvijas tiesas novērtēja šo pirkšanu kā ļoti maznozīmīgus pārkāpumus.

Otrais. Dažādas pretvalstiskas aktivitātes, tajā skaitā arī no tautas priekšstāvjiem Saeimā. Minēšu tikai dažas. Izlēcieni valstssvētku dienās, kas kļūst par tipisku parādību. Nereģistrētu organizāciju aktīva darbība pret skolu reformu. Okupācijas fakta noliegšana. Nepilsoņu tiesību pielīdzināšana pilsoņiem, kas Saeimā izskanējusi vismaz dažos simtos priekšlikumu ar vienu vienīgu domu– nekādas okupācijas nav bijis un visi tie, kas te iebraukuši, ir iebraukuši likumīgi. Otrās valsts valodas dažāda veida izvirzīšana, kas ir pilnīgā pretrunā gan Latvijas Satversmei, gan deputātu svinīgajā solījumā teiktajam, kuru šeit no tribīnes ir teikuši visi kreisā flanga pārstāvji.

Trešām kārtām. Kā secinājuši daudzi Latvijas kultūras darbinieki, gara darbinieki un valsts valodas inspektori, valsts valodas prestižs un lietošana pēdējo desmit gadu laikā diemžēl nav audzis, daudzviet šī lietojuma sfēra ir sašaurinājusies.

Mūsu grozījumu pamatdoma: Latvijas Republika nav atdalījusies no Padomju Savienības, tā ir atjaunojusi savu valstisko neatkarību, un nepilsoņus mēs neuzskatām par imigrantiem šī vārda klasiskajā nozīmē, kā to bieži vien mums stāda par piemēru, runājot par imigrācijas politiku Rietumeiropas valstīs.

Šīs personas ieradās Latvijā okupācijas laikā ar visām no tā izrietošajām sekām, Latvija ir nākusi viņiem pretī, dodot iespēju šeit dzīvot un arī strādāt, ko diemžēl daudzi no viņiem nav sapratuši un arī nav gribējuši saprast.

Likuma grozījumu mērķis ir stiprināt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, stiprināt tos principus, kas ielikti Latvijas Satversmes 1. un 4. pantā, it sevišķi principu, ka latviešu valoda ir vienīgā valsts valoda.

Priekšlikumus attiecībā uz pašu likumu var iedalīt četrās grupās.

Pirmais un pats būtiskākais ir pārejas noteikumā minētais– ka naturalizācija tiek apturēta attiecībā uz okupācijas laikā Latvijā iebraukušajiem un viņu pēcnācējiem līdz brīdim, kamēr Krievija gribēs civilizēti risināt šīs problēmas.

Daudzi ir pareizi sapratuši. Šī norma tiktu apturēta uz nenoteikti ilgu laiku. Mums nav ilūziju, ka Krievija tuvāko piecu vai desmit gadu laikā būtiski mainīs savu politiku. Tāda ir mūsu politiskā priekšlikuma jēga.

Otrām kārtām. Pilsonības piešķiršanai piešķirt citu izvērtējumu un kvalitāti, nosakot tādu naturalizācijas normu– 0,1 procenta apjomā no Latvijas pilsoņu kopskaita, kādu visā visumā spēj izpildīt demokrātiskās, varenās un labklājību baudošās Rietumu valstis, kā, piemēram, Francija. Apmēram 60 000 uzņemto gadā pret 60 miljoniem Francijas iedzīvotāju.

Piešķirt rūpīgāku procesu Ministru kabinetam dažādu dokumentu izvērtēšanā, kā arī dot iespējas Ministru kabinetam atteikt vai atlikt uzņemšanu pilsonībā īpašos gadījumos, kurus likumā ir grūti paredzēt.

Vesela virkne priekšlikumu attiecas uz to, lai veicinātu, ka pilsonībā tiek uzņemti Latvijai lojāli vai vismaz– lojālāki cilvēki, kas apguvuši un lieto latviešu valodu un iekļāvušies Latvijas sabiedrībā. Šai sakarībā pieci priekšlikumi par latviešu valodas pozīciju nostiprināšanu, tai skaitā pašrocīgi rakstīts iesniegums un autobiogrāfija valsts valodā, ko daudzi pašreizējie pilsonības pretendenti nebūtu spējīgi pat izpildīt, solījums par uzticību Latvijas Republikai papildināts ar solījumu stiprināt latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, intervija valsts valodā, kurā jāpārbauda pretendenta iekļaušanās sabiedrībā un attieksme pret Latvijas sabiedrībā valdošajām vērtībām. Arī vairāki citi priekšlikumi valsts valodas sakarā.

Papildināt noteikumus par to, ka netiek uzņemti pilsonībā, vairākām grupām, tai skaitā tas ir būtiski grupām par pretvalstiskām aktivitātēm, iesaistīšanos pretvalstiskās un nereģistrētās organizācijas, tai skaitā– okupācijas simbolu slavināšana un valkāšana, ar ko daudzi nepilsoņi bieži vien Latvijā izceļas gan 9.maijā, gan diemžēl, jāsaka, arī citās dienās.

Par solījumu nepildīšanu attiecībā uz to, ka bērnu izglītos latviešu mācību valodā, par ko pašlaik likumā nekāda konkrēta sankcija vai norma nav paredzēta, tāpat attiecībā uz hroniskiem alkoholiķiem un narkomāniem, kas mūsu Latvijas pilsoņu skaitā nav vajadzīgi.

Par personām, kas grib naturalizēties, tiek izvirzīti apmēram četri vai pieci papildu punkti, tai skaitā– viņu lojalitāti Latvijai galvo divi Latvijas pilsoņi, kas ir dzimuši kā Latvijas pilsoņi un vismaz divdesmit vienu gadu veci, legālā iztika tiek papildināta ar normu, ka šī legālā iztika ir pietiekama sevis un savas ģimenes uzturēšanai. Persona apliecina, ka ir iekļāvusies sabiedrībā un pieņem tajā valdošās vērtības, ko vēlāk, kā es jau minēju, pārbauda speciālā intervijā. Persona iesniedz izziņu par pēdējo trīs gadu ienākumiem un nodokļiem, kā arī apliecina, ka ne tikai piecus gadus ir nodzīvojusi Latvijā, bet ir nodzīvojusi patstāvīgi pēdējos piecus gadus Latvijā.

Atkārtota noraidījuma gadījumā var griezties ne agrāk kā pēc trīs gadiem un nevis pēc gada, kā pašlaik, jo, mūsuprāt, nevajadzētu ar šādiem priekšlikumiem bieži apgrūtināt valsts iestādes, bet rūpīgi apdomāt, kas nav izpildīts, kas nav saprotams un kas nav izdarīts. Tiek atvieglināta pilsonības atņemšanas kārtība, piešķirot šādu iespēju ne tikai tiesai, bet arī Ministru kabinetam, jo Ministru kabinets administratīvā kārtībā pilsonību piešķir. Mēs piedāvājam šādā pat kārtībā valdībai dot iespēju to atņemt vairākos gadījumos par pretvalstiskām aktivitātēm, ja to apliecina kompetentas iestādes, kā, piemēram, nacionālā naida kurināšana, okupācijas varas simbolu slavināšana, darbība pretvalstiskās noziedzīgās organizācijās un saistība ar terorismu, solījumu nepildīšana par uzticību Latvijas Republikai un latviešu valodas kā vienīgās valsts valodas nestiprināšana, ko daudzi diemžēl dara, pat saņēmuši Latvijas pasi. Pilsonības iegūšana ar kukuļošanu, kur pašlaik likumā nav efektīvu normu, kādā veidā šo pilsonību atņemt. Papildu norma, ka šo atņemto pilsonību nevar atkārtoti prasīt naturalizācijas kārtībā.

Un beigās– ceturtais, lai veicinātu no Latvijas izbraukušo Latvijas pilsoņu vai Latvijā neatgriezušos Latvijas pilsoņu un latviešu ciešāku saikni ar Latviju, tātad tiek pieļauta dubultā pilsonība kā izņēmums, atjaunojot iespēju reģistrēties par Latvijas pilsoņiem tiem, kas četrdesmitajā gadā tādi ir bijuši, un viņu pēcnācējiem, ja tie dzīvo Eiropas Savienības, NATO un Ekonomiskās attīstības un sadarbības organizācijas valstīs, kā arī iespēju saglabāt, protams, tiem, kas to vēlas, Latvijas pilsonību, kuri izbraukuši ārpus Latvijas šobrīd, naturalizējušies kādā citā valstī, bet kuri ieguvuši Latvijas pilsonību tātad atbilstoši 2.patam, tātad būtībā no dzimšanas.

Gribu atgādināt, ka mūsu pēdējās aktivitātes 1998. gadā– tautas nobalsošanas par likuma grozīšanu– nestāšanās spēkā, jo mēs arī tobrīd tos uzskatījām par pārāk liberāliem, beidzās ar to, ka četrdesmit pieci procenti Latvijas pilsoņu nobalsoja “par”. Šāds rezultāts nekad nebūtu bijis iespējams, ja to būtu atbalstījuši tikai mūsu partijas atbalstītāji, jo par mums vēlēšanās nobalsoja apmēram ...

Sēdes vadītāja.

Grīnblata kungs, jūsu runas laiks ir beidzies!

M.Grīnblats.

Trīsdesmit sekundītes, lūdzu, vēl!... 14,5 procenti, tātad apmēram trīsdesmit viens procents, kas balsoja par citām partijām, tajā skaitā par Tautas partiju un “Latvijas ceļu”, vienprātīgi atbalstīja mūsu pozīciju toreiz tautas nobalsošanā.

Paldies par uzmanību!

Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi! Viens deputāts ir runājis “par”, viens deputāts ir runājis “pret”, lūdzu deputātus balsot par likumprojektu nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu!

Lūdzu rezultātu! Par– 10, pret– 24, atturas– 52. Likumprojekts komisijai nav nodots.

Vai deputāte Vaira Paegle vēlas runāt par... Nē? Paldies.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli”” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 64, pret– nav, atturas– 1. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem”” nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 58, pret un atturas– nav. Likumprojekts komisijai nodots. Paldies!

Cienījamie kolēģi! Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Jāņa Lagzdiņa, Kārļa Šadurska, Jevgenijas Stalidzānes, Augusta Brigmaņa, Valda Ģīļa un citu deputātu iesniegumu ar lūgumu izsludināt 40 minūšu pārtraukumu šā gada 8.decembra Saeimas sēdē pirms sadaļas “Par atvaļinājumu piešķiršanu”. Vai deputātiem ir iebildumi? Ja deputātiem iebildumu nav, Saeimas Prezidijs izsludina pārtraukumu. Tiekamies zālē pulksten 10.10.

Vārds paziņojumam deputātam Staņislavam Šķesteram.

S.Šķesters (ZZS).

Labdien! Es lūdzu Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputātus uz sēdi pulksten 9.40. Paldies.

Sēdes vadītāja.

Vārds paziņojumam deputātei Silvai Bendrātei.

S.Bendrāte (JL).

Es lūdzu uzmanību Tibetas atbalsta grupai! Lūdzu uz nelielu sanāksmi tepat Dzeltenajā zālē tūliņ.

Sēdes vadītāja.

Vārds paziņojumam deputātam Atim Slakterim.

A.Slakteris (TP).

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputātiem pulcēties uz sēdi komisijas telpās!

Sēdes vadītāja.

Vārds paziņojumam deputātam Dzintaram Zaķim.

Dz.Zaķis (JL).

Godājamie Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti, lūdzu visus uz komisijas zāli! Mums būs tūlīt sapulce.

Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi, tātad mēs satiekamies zālē pulksten 10.10. Paldies.

Pārtraukums

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi! Mēs turpināsim Saeimas sēdi.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas lūgumu– izdarīt izmaiņas Saeimas 8.decembra sēdes darba kārtībā un sadaļā “Likumprojektu izskatīšana” kā 1.darba kārtības punktu iekļaut likumprojekta “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli”” izskatīšanu pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir mainīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis arī Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas lūgumu– izdarīt izmaiņas šā gada 8.decembra Saeimas sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā likumprojekta “Grozījumi likumā “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem”” izskatīšanu pirmajā lasījumā tūlīt pēc likumprojekta “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli”” izskatīšanas pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav.

Cienījamie kolēģi! Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātes Lindas Mūrnieces lūgumu piešķirt viņai bezalgas atvaļinājumu šā gada 15.decembrī. Lūdzu deputātus balsot par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu šā gada 15.decembrī. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 58, pret un atturas– nav. Bezalgas atvaļinājums deputātei piešķirts.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis arī deputāta Oskara Kastēna lūgumu piešķirt viņam bezalgas atvaļinājumu šā gada 8.decembrī. Lūdzu deputātus balsot par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu deputātam. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 61, pret– 1, neviens neatturas. Deputātam bezalgas atvaļinājums piešķirts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums– lēmuma projekts “Par Marikas Bebrišas iecelšanu par Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā– deputāte Māra Ceriņa.

M.Ceriņa (JL).

Juridiskā komisija ir izskatījusi un atbalstījusi lēmuma projektu “Par Marikas Bebrišas iecelšanu par Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnesi”. Lūdzu atbalstīt Marikas Bebrišas iecelšanu par Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnesi!

Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi! Lūdzu balsosim par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 63, pret un atturas– nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums– lēmuma projekts “Par Baibas Jakobsones iecelšanu par Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā– deputāte Māra Ceriņa.

M.Ceriņa (JL).

Juridiskā komisija ir izskatījusi un atbalstījusi lēmuma projektu “Par Baibas Jakobsones iecelšanu par Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnesi”. Lūdzu atbalstīt Baibas Jakobsones iecelšanu par Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnesi!

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 65, pret un atturas– nav. Lēmums pieņemts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums– lēmuma projekts “Par Maritas Šaltas iecelšanu par Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā– deputāte Māra Ceriņa.

M.Ceriņa (JL).

Juridiskā komisija ir izskatījusi un atbalstījusi lēmuma projektu “Par Maritas Šaltas iecelšanu par Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnesi”. Lūdzu atbalstīt Maritas Šaltas iecelšanu par Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnesi!

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 60, pret un atturas– nav. Lēmums pieņemts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli””.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā– deputāts Atis Slakteris.

A.Slakteris (TP).

Priekšsēdētājas kundze! Kolēģi! Valdība ir iesniegusi likumprojektu “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli””. Grozījumu būtība ir vienkārša. Ja jūs atceraties, budžeta paketē tika lemts, ka sabiedrisko pakalpojumu sniedzēji, kuru darbību regulē likums “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem”, ir tiesīgi piemērot nodokļa atvieglojumus, ja jūs gadījumā ziedojat trijām organizācijām– Latvijas Olimpiskajai komitejai, Bērnu fondam un Kultūras fondam. Toreiz bija debates, ka tā ir tāda veca norma, kas kādreiz ir bijusi spēkā, un tā kā Latvijā pašlaik ir izvērtētas visas sabiedriskā labuma organizācijas, tad likuma grozījumi piedāvā, ka tiesības pretendēt uz to ir visām sabiedriskā labuma organizācijām, kurām ziedojumu veikšanas brīdī ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss.

Tāpat arī ir piedāvāts spēkā stāšanās datums. Un likums stātos spēkā uzreiz nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas, kas dotu iespējas atbalstīt šīs organizācijas arī šajā gadā.

Un šajā sakarībā Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lēma par to, ka likumam būtu piešķirams steidzamības statuss.

Aicinu atbalstīt steidzamību!

Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi! Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 52, pret– nav, atturas– 6. Likumprojekts par steidzamu atzīts.

A.Slakteris.

Aicinu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā!

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 64, pret– nav, atturas– 8. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu un izskatīšanas laiku otrajā lasījumā.

A.Slakteris.

Ņemot vērā visus iepriekšminētos argumentus, tad, ja deputātiem nebūtu iebildumu, es lūdzu atbalstīt likumu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Vai deputātiem ir iebildumi? Ja deputātiem nav iebildumu, lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 71, pret– nav, atturas– 7. Likums “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli”” pieņemts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi likumā “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem””.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā– deputāts Dzintars Zaķis.

Dz.Zaķis (JL).

Cienījamie kolēģi! Godājamā priekšsēdētāja! Tātad šis likums ir likums, kas iet paketē ar nupat kā izskatīto Uzņēmumu ienākuma nodokļa likumu.

Šis ir tātad Sabiedrisko pakalpojumu regulatora likums, kurā savukārt mainīs normu, kura tiks precīzi sakārtota attiecībā pret Ienākuma nodokļa likumu, par ko mēs tikko nobalsojām. Šo likumprojektu ir iesniedzis Ministru kabinets, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija skatīja šo likumprojektu pirmajā lasījumā un aicina piešķirt šim likumprojektam steidzamību.

Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi! Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 48, pret– nav, atturas– 7. Likumprojekts par steidzamu atzīts.

Dz.Zaķis.

Komisija aicina atbalstīt arī šo likumprojektu pirmajā lasījumā!

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 71, pret– nav, atturas– 9. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdz noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu un izskatīšanas laiku otrajā lasījumā.

Dz.Zaķis.

Balstoties uz visiem iepriekš minētajiem argumentiem, kā arī uz Kārtības ruļļa 92.panta trešo daļu, es aicinu izskatīt šo likumprojektu uzreiz otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Vai deputātiem ir iebildumi? Ja deputātiem nav iebildumu, lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 73, pret– nav, atturas– 8. Likums “Grozījumi likumā “Par Sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem”” pieņemts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi Bibliotēku likumā”. Otrais lasījums.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā– deputāts Dzintars Ābiķis.

Dz.Ābiķis (TP).

Cienījamā priekšsēdētāja! Cienījamie kolēģi! Aicinu izskatīt likumprojektu ar reģistrācijas numuru 1296 priekšlikumu izskatīšanas secībā.

1.– ministres priekšlikums– nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst!

Dz.Ābiķis.

2.– Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts un iekļauts komisijas priekšlikumā nr.3, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Pret 2. un 3.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

4.– Juridiskā biroja priekšlikums– daļēji atbalstīts, iekļauts komisijas priekšlikumā nr.5, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

6.– Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts, iekļauts komisijas priekšlikumā nr.7, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Pret 6. un 7.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

8. un 9.– Juridiskā biroja priekšlikumi. Ir atbalstīti.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

10.– komisijas priekšlikums– ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

11.– Juridiskā biroja, un 12.– Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīti un iekļauti komisijas priekšlikumā nr.13, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

14.– Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

15.– Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

16.– ministres priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

17.– komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

18.– Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra Petera priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

19. un 20.– Juridiskā biroja priekšlikumi. Ir atbalstīti.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

21.– ministres priekšlikums. Ir daļēji atbalstīts un iekļauts atbildīgās komisijas priekšlikumā nr. 22.

Sēdes vadītāja.

Pret minētiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

23.– Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

24.– Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts un iekļauts atbildīgās komisijas priekšlikumā nr. 25.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

26.– kultūras ministres Demakovas priekšlikums. Ir daļēji atbalstīts un iekļauts atbildīgās komisijas priekšlikumā nr.27, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

28.– Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

29.– Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra Petera priekšlikums. Ir atbalstīts un iekļauts atbildīgās komisijas priekšlikumā nr.30, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

Cienījamie kolēģi! Aicinu balsot par likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā!

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 75, pret– 1, atturas– nav. Likums “Grozījumi Bibliotēku likumā” pieņemts. Paldies!

Dz.Ābiķis.

Paldies, kolēģi, par gandrīz vienprātīgu atbalstu!

Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi! Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Kampara, Ceriņas, Ontužāna, Liepiņas, Šiliņa iesniegumu ar lūgumu turpināt Saeimas sēdi līdz visu darba kārtības jautājumu izskatīšanai. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Turpinām izskatīt Saeimas sēdes darba kārtību.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi Krimināllikumā”. Juridiskās komisijas vārdā– deputāts Mareks Segliņš. Izskatām likumprojektu trešajā lasījumā.

M.Segliņš (TP).

Kolēģi! Šajā likumprojektā ir seši priekšlikumi.

1.priekšlikumu Juridiskā komisija nav atbalstījusi.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst. Deputāti lūdz balsojumu? Nē! (Starpsauciens: “Balsot!”) Deputāti lūdz balsojumu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 19, pret– 53, atturas– nav. Priekšlikums nav atbalstīts!

M.Segliņš.

2.priekšlikums– nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsot!”)

Sēdes vadītāja.

Deputāti lūdz balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 15, pret– 51, atturas– 1. Priekšlikums nav atbalstīts!

M.Segliņš.

3.priekšlikums– nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsot!”)

Sēdes vadītāja.

Deputāti lūdz balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 16, pret– 56, atturas– nav. Priekšlikums nav atbalstīts!

M.Segliņš.

4.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

5.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

6.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

Lūdzu pieņemt likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 70, pret– 4, atturas– 3. Likums “Grozījumi Krimināllikumā” pieņemts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi Preču un pakalpojumu loteriju likumā”. Trešais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā– deputāts Ivans Ribakovs.

I.Ribakovs (SC).

Cienījamā priekšsēdētājas kundze! Kolēģi! Strādāsim ar dokumentu nr.5086– likumprojektu “Grozījumi Preču un pakalpojumu loteriju likumā”. Trešajam lasījumam ir saņemti četri priekšlikumi.

1.– Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

I.Ribakovs.

2.– Juridiskā biroja priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

I.Ribakovs.

3.– deputāta Kalniņa kunga priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

I.Ribakovs.

4.– Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

I.Ribakovs.

Visi priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu pieņemt likumprojektu trešajā lasījumā!

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 72, pret un atturas– nav. Likums “Grozījumi Preču un pakalpojumu loteriju likumā” pieņemts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Eiropas Savienības struktūrfondu vadības likums”. Trešais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā– deputāts Ēriks Zunda.

Ē.Zunda (TP).

Cienījamā priekšsēdētāja! Godātie kolēģi. Uz trešo lasījumu saņemti šādi priekšlikumi.

1.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Ē.Zunda.

2.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Ē.Zunda.

3.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

Ē.Zunda.

4.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Ē.Zunda.

5.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Ē.Zunda.

6.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

Ē.Zunda.

7.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Ē.Zunda.

8.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Ē.Zunda.

9.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Ē.Zunda.

10.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Ē.Zunda.

11.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Ē.Zunda.

12.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Ē.Zunda.

13.– finanšu ministra Spurdziņa priekšlikums. Atbalstīts un iekļauts 14.priekšlikumā.

14.priekšlikums ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

Ē.Zunda.

Godātie kolēģi! 15. un 16.priekšlikums ir iestrādāti 17.priekšlikumā.

17.priekšlikums ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

Ē.Zunda.

18.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Ē.Zunda.

19.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Ē.Zunda.

20.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

Ē.Zunda.

21.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Ē.Zunda.

22.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Ē.Zunda.

23.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

Ē.Zunda.

24.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Ē.Zunda.

25.priekšlikums ir iestrādāts jau mūsu izskatītajā 23.priekšlikumā un līdz ar to ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Ē.Zunda.

26.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Ē.Zunda.

27.priekšlikums. Iestrādāts28.priekš­likumā.

28.priekšlikums ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

Ē.Zunda.

Līdzīgi 29.priekšlikums ir iestrādāts 30.priekšlikumā. Un 30.priekšlikums ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

Ē.Zunda.

31.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Ē.Zunda.

32.priekšlikums ir iestrādāts33.priekš­likumā. 33.priekšlikums ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

Ē.Zunda.

34.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Ē.Zunda.

Kolēģi! Mēs esam izskatījuši visus priekšlikumus. Lūdzu atbalstīt šo likumprojektu trešajā lasījumā!

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 72, pret un atturas– nav. Likums “Eiropas Savienības struktūrfondu vadības likums” pieņemts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projektu vadības likums”. Trešais lasījums. Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā– deputāts Ēriks Zunda.

Ē.Zunda (TP).

Godātie kolēģi! Uz trešo lasījumu ir trīs priekšlikumi.

1.– finanšu ministra Spurdziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Ē.Zunda.

2.– finanšu ministra priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Ē.Zunda.

3.– Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

Ē.Zunda.

Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu kolēģus atbalstīt šo likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā!

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu!

Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 74, pret un atturas– nav. Likums “Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projektu vadības likums” pieņemts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi Patentu likumā”. Trešais lasījums.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā– deputāts Dzintars Ābiķis.

Dz.Ābiķis (TP).

Cienījamā priekšsēdētāja! Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu (reģ.nr.1222).

1.– tieslietu ministres priekšlikums. Atbalstīts un iekļauts komisijas priekšlikumā nr.2, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

3.– tieslietu ministres priekšlikums. Atbalstīts un iekļauts komisijas priekšlikumā nr.4, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

4.priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

5.– tieslietu ministres priekšlikums. Atbalstīts un iekļauts komisijas priekšlikumā nr.6, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

7.– tieslietu ministres priekšlikums. Atbalstīts un iekļauts komisijas priekšlikumā nr.8, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Pret 7. un 8.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

9.– tieslietu ministres priekšlikums. Atbalstīts un iekļauts komisijas priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

11.– tieslietu ministres priekšlikums. Atbalstīts un iekļauts 12.– atbildīgās komisijas priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

13.– tieslietu ministres priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

Cienījamie kolēģi! Aicinu balsot par likumprojektu kopumā trešajā, galīgajā, lasījumā!

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 80, pret un atturas– nav. Likums “Grozījumi Patentu likumā” pieņemts. Paldies.

Dz.Ābiķis.

Cienījamie kolēģi! Paldies par vienprātīgo atbalstu!

Sēdes vadītāja.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Par Nolīgumu starp Eiropas Savienības dalībvalstīm par militārā un civilā personāla statusu, kas norīkots darbam Eiropas Savienības iestādēs, štāba un spēku statusu, kuri ir pieejami Eiropas Savienībai saistībā ar tādu uzdevumu sagatavošanu un izpildi, kas minēti Līguma par Eiropas Savienību 17.panta otrajā daļā, tostarp mācībām, un par dalībvalstu militārā un civilā personāla statusu, kas, lai darbotos šajā jomā, ir nodots Eiropas Savienības rīcībā”. Otrais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā– deputāte Vaira Paegle.

V.Paegle (TP).

Godātie kolēģi! Saeimas Prezidij! Ārlietu komisija ir izskatījusi šo likumprojektu. Neviens priekšlikums nav iesniegts. Un tāpēc es lūdzu un aicinu jūs atbalstīt šo likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā!

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 73, pret un atturas– nav. Likums pieņemts. Paldies.

V.Paegle.

Paldies, jums!

Sēdes vadītāja.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Par Konvenciju par Čehijas Republikas, Igaunijas Republikas, Kipras Republikas, Latvijas Republikas, Lietuvas Republikas, Ungārijas Republikas, Maltas Republikas, Polijas Republikas, Slovēnijas Republikas un Slovākijas Republikas pievienošanos Konvencijai par tiesību aktiem, kas piemērojami līgumsaistībām, kura atvērta parakstīšanai Romā 1980.gada 19.jūnijā, un Pirmajam un Otrajam protokolam par tās interpretāciju, ko veic Eiropas Kopienas Tiesa”. Otrais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā– deputāte Vaira Paegle.

V.Paegle (TP).

Cienījamie deputāti! Arī šo likumprojektu mēs esam izskatījuši Ārlietu komisijā. Neviens priekšlikums nav iesniegts. Un tāpēc mēs aicinām atbalstīt šo likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā!

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 73, pret un atturas– nav. Likums pieņemts. Paldies.

V.Paegle.

Paldies.

Sēdes vadītāja.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi likumā “Par aviāciju””. Pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā– deputāts Krišjānis Peters.

K.Peters (LPP).

Godātie kolēģi! Cienījamais Prezidij! Strādājam ar likumprojektu ar reģistrācijas numuru 1437– “Grozījumi likumā “Par aviāciju””.

Tautsaimniecības komisija ir izskatījusi un pieņēmusi lēmumu atbalstīt minēto likumprojektu izskatīšanai pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi! Saeimas Prezidijs ir saņēmis arī deputātu Petera, Stepaņenko, Nagļa, Feldmanes, Simsona un citu deputātu lūgumu– atzīt likumprojektu “Grozījumi likumā “Par aviāciju”” par steidzamu.

Tātad vispirms, cienījamie kolēģi, mums būtu jābalso par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu!

Par– 44, pret– 5, atturas– 5. Likumprojekts par steidzamu atzīts.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 58, pret– 2, atturas– 1. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu un izskatīšanas laiku otrajā lasījumā!

K.Peters.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš– 12.decembris, izskatīšana– Saeimas plenārsēdē 15.decembrī.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš– 12.decembris, izskatīšana– 15.decembra sēdē. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Par Latvijas Republikas valdības un Zviedrijas Karalistes valdības līgumu par Rīgas Juridisko augstskolu”. Pirmais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā– deputāte Vaira Paegle.

V.Paegle (TP).

Cienījamā Saeimas priekšsēdētājas kundze! Godātie deputāti! Ārlietu komisija lūdz izskatīt minēto likumprojektu pirmajā lasījumā un atzīt to arī par steidzamu. Līgums apstiprināts Ministru kabineta 2005.gada 1.novembra sēdē. Latvijas Republikas valdības vārdā to parakstīja izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete.

Zviedrijas Karalistes parlaments, riksdags, šo līgumu akceptēja 2005.gada 17.novembrī. Zviedrijas valdība ir izpildījusi arī līguma 2.pantā minētās saistības un pārskaitījusi Rīgas Juridiskajai augstskolai finansējumu 250 000 latu apmērā.

Minēto likumprojektu tiešām būtu vēlams atzīt par steidzamu, lai atbilstoši līguma 1.pantam Zviedrijas puse līdz 2005.gada 16.decembrim varētu īstenot tai piederošo Rīgas Juridiskās augstskolas īpašumdaļu nodošanu Latvijas Republikas valdībai un savukārt Latvijas valdība līdz šī finanšu gada beigām varētu samaksāt Zviedrijas pusei līgumslēdzējpušu pielīgto cenu –250000 latu apmērā, kura piešķirta Izglītības un zinātnes ministrijai tieši šim mērķim, veicot grozījumus 2005.gada valsts budžetā, kā arī nodot Latvijas valdībai piederošās īpašumdaļas, tas ir, 76%, Latvijas Universitātei, tādējādi nodrošinot šīs mācību iestādes darbības nepārtrauktību.

Tātad vispirms es aicinātu lemt par šī likumprojekta steidzamību!

Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi! Lūdzu balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 54, pret– 1, atturas– 8. Likumprojekts par steidzamu atzīts.

V.Paegle.

Es lūdzu pieņemt šo likumprojektu arī pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 66, pret– 5, atturas– 1. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas un izskatīšanas termiņu otrajā lasījumā!

V.Paegle.

Un es arī lūgtu, ja deputātiem nebūtu nekādu iebildumu, ka šis likumprojekts tiktu arī pieņemts šodien otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem ir iebildumi. Ja deputātiem ir iebildumi, tad būtu jānosaka priekšlikumu iesniegšanas termiņš.

V.Paegle.

Teiksim, nākamā trešdiena?

Sēdes vadītāja.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš.. tūlīt pateikšu... priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir 12.decembris un izskatīšana 15.decembra sēdē. Vai ir citi priekšlikumi? Nē! Paldies!

V.Paegle.

Labi, paldies!

Sēdes vadītāja.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Latvijas vides aizsardzības fonda likums”. Otrais lasījums. Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā deputāts Indulis Emsis.

I.Emsis (ZZS).

Godātie kolēģi! Dokumenta numurs– 5090.

1.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

I.Emsis.

2.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

I.Emsis.

3.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

I.Emsis.

4.– Juridiskā biroja priekšlikums, un 5.– vides ministra priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 6.– atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem pret minētajiem priekšlikumiem iebildumu nav.

I.Emsis.

7.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

I.Emsis.

8.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

I.Emsis.

9.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

I.Emsis.

10.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

I.Emsis.

11.– vides ministra priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

I.Emsis.

Mēs esam izskatījuši visus likumprojekta priekšlikumus. Lūdzu balsot par otro lasījumu.

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 69, pret un atturas nav! Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts. Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

I.Emsis.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam– 13.decembris.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš– 13.decembris.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi likumā “Par bāriņtiesām un pagasttiesām””. Pirmais lasījums. Juridiskās komisijas vārdā– deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (TP).

Kolēģi! Parlamentā ir iesniegts arī pavisam jauns, liels likums par bāriņtiesām, kuru mēs izskatīsim acīmredzot kāda pusgada laikā, tādēļ šiem grozījumiem, kas ir paredzēti vecajā likumā, šobrīd vēl spēkā esošajā, šiem diviem grozījumiem es lūgtu noteikt steidzamību.

Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi! Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 60, pret– nav, atturas– 4. Likumprojekts par steidzamu atzīts!

M.Segliņš.

Lūdzu pieņemt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 83, pret un atturas nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts. Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un izskatīšanas laiku otrajā lasījumā.

M.Segliņš.

13.decembris– termiņš priekšlikumiem un izskatīt 15.decembrī.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš– 13.decembris, izskatīšana– 15.decembra sēdē. Paldies!

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi Informācijas atklātības likumā”. Otrais lasījums. Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā– deputāts Sokolovskis.

J.Sokolovskis (PCTVL).

Godātie kolēģi! Strādājam ar dokumentu nr.5096.

1.priekšlikums. Daļēji atbalstīts komisijas priekšlikumā nr.3.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

2.– Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts. 3.– komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Pret 2. un 3.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.

J.Sokolovskis.

3.– komisijas priekšlikums. Arī atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

4.priekšlikums. Arī atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

5.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

6.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

7.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

8.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

9.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

10.– Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts 12.– komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

11.priekšlikums. Atbalstīts un iestrādāts 12.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Pret 11. un 12.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.

J.Sokolovskis.

13.– Juridiskā biroja priekšlikumā. Daļēji atbalstīts 17.– komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

14.priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 17.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

15.priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 17.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

16.priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

17.– Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

18.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

19.priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

20.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

21.– Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

J.Sokolovskis.

22.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

23.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

J.Sokolovskis.

24.priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

25.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

26.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

27.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

J.Sokolovskis.

28.priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

29.– Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 30.– komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Pret 29. un 30.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.

J.Sokolovskis.

31.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

32.priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 34.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

33.priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 34.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Pret 33. un 34.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.

J.Sokolovskis.

35.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

36.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

37.priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 38.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

J.Sokolovskis.

39.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

40.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis.

41.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

J.Sokolovskis.

Lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā!

Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi, lūdzu balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 79, pret un atturas– nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam!

J.Sokolovskis.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš– 13.decembris.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam– 13.decembris. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums– lēmuma projekts “Par piekrišanu Saeimas deputāta Pētera Simsona saukšanai pie administratīvās atbildības”.

Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā– deputāts Pāvels Maksimovs.

P.Maksimovs (LPP).

Mandātu un iesniegumu komisija izskatīja Valsts policijas iesniegumu un protokolu par deputāta Pētera Simsona administratīvo pārkāpumu– ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums.

Komisija lūdz izskatīt komisijas iesniegto lēmuma projektu. Paldies!

Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi, lūdzu balsot par lēmuma projektu! (No zāles dep. J.Dobelis: “Kauns! Fui!”) Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 73, pret– nav, atturas– 2. Lēmums pieņemts. Paldies.

Cienījamie kolēģi! Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Golubova, Solovjova, Deņisova, Fjodorova un Bekasova jautājumu Latvijas Republikas iekšlietu ministram Dzintaram Jaundžeikaram par Eiropas Savienības pasu ieviešanu. Šo jautājumu mēs nododam ministram.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis arī deputātu Sokolovska, Aleksejeva, Plinera, Buzajeva un Tolmačova jautājumu aizsardzības ministram Einaram Repšem par karakuģu iegādi Jūras spēku vajadzībām. Arī šo jautājumu mēs nododam aizsardzības ministram.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Klementjeva, Bartaševiča, Orlova, Ribakova, Vidavska un Agešina jautājumu Latvijas Republikas Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim par iztikas minimumu valstī. Arī šo jautājumu mēs nododam Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim.

Cienījamie kolēģi! Līdz ar to visa darba kārtība ir izskatīta.

Lūdzu deputātus reģistrēties ar reģistrācijas kartēm! Lūdzu zvanu! Reģistrācijas režīmu!

Kamēr tiek sagatavoti reģistrācijas rezultāti, gribu paziņot visiem frakciju vadītājiem, ka 15 minūšu laikā pēc šīs sēdes aicinām frakciju vadītājus uz Frakciju padomi!

Vārds paziņojumam arī deputātei Jevgenijai Stalidzānei.

J.Stalidzāne (LPP).

Cienījamie kolēģi! Sociālo un darba lietu komisijas sēde komisijas telpās pulksten 11.45.

Sēdes vadītāja.

Vārds paziņojumam deputātam Kārlim Strēlim.

K.Strēlis (JL).

Cienījamie kolēģi! Es jau jums ziņoju par Ziemassvētku kausa izcīņu 15.decembrī piecos Daugavas sporta namā. Tāpēc šodien lūdzu kolēģus basketbolistus uz treniņu pulksten 16.00 Rīgas Valsts tehnikumā! Paldies.

Sēdes vadītāja.

Vārds paziņojumam deputātam Staņislavam Šķesteram.

S.Šķesters (ZZS).

Es lūgtu Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputātus uz sēdi pulksten 11.00!

Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi! Es aicinu visus Saeimas deputātus un darbiniekus iznākt ārā Saeimas pagalmā, lai mēs visi kopīgi iededzinātu Ziemassvētku eglīti!

Vārds reģistrācijas rezultātu nolasīšanai Saeimas sekretāra biedrei Ingunai Rībenai.

I.Rībena (8.Saeimas sekretāra biedre).

Cienījamie kolēģi! Šodien nav reģistrējušies: Boriss Cilevičs, Ēriks Jēkabsons, Nikolajs Kabanovs, Oskars Kastēns, Aleksandrs Kiršteins, Vilis Krištopans un Linda Mūrniece. Paldies.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!