• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrijas 2005. gada 2. decembra instrukcija Nr. 2-INSTR "Grozījumi Aizsardzības ministrijas 2005.gada 19.augusta instrukcijā Nr.1-INSTR "Par Nacionālo bruņoto spēku sagatavošanu dalībai starptautiskajās operācijās, dalības un pēcoperācijas periodā veicamajiem uzdevumiem"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2005., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/123696

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrijas informācija

Par darījumiem privatizācijas sertifikātu tirgū

Vēl šajā numurā

15.12.2005., Nr. 200

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Aizsardzības ministrija

Veids: instrukcija

Numurs: 2-INSTR

Pieņemts: 02.12.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrijas instrukcija Nr.2-INSTR

Rīgā 2005.gada 2.decembrī

Grozījumi Aizsardzības ministrijas 2005.gada 19.augusta instrukcijā Nr.1-INSTR “Par Nacionālo bruņoto spēku sagatavošanu dalībai starptautiskajās operācijās, dalības un pēcoperācijas periodā veicamajiem uzdevumiem”

Izdota saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 72.panta pirmās daļas 2.punktu

Izdarīt Aizsardzības ministrijas 2005.gada 19.augusta instrukcijā Nr.1-INSTR “Par Nacionālo bruņoto spēku sagatavošanu dalībai starptautiskajās operācijās, dalības un pēcoperācijas periodā veicamajiem uzdevumiem” (“Latvijas Vēstnesis”, 2005, 136.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

“2.3. Apvienoto operāciju vadības centrs — NBS Apvienotā štāba J-3 departamentam pakļauta struktūrvienība, kas koordinē ar SO īstenošanu saistīto sakaru uzturēšanu un informācijas pārraidi;”.

2. Izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

“7. NK štatu pēc NBS komandiera priekšlikuma apstiprina aizsardzības ministrs. NK sastāvu, uzdevumus, apmācības posmus, gatavības termiņus, nosūtīšanas kārtību un veidu nosaka NBS komandieris.”

3. Izteikt 18.punktu šādā redakcijā:

“18. NK personālsastāvu sauc pie administratīvās atbildības saskaņā ar LR normatīvajiem aktiem, ja LR saistošajos starptautiskajos līgumos nav noteikts citādi.”

4. Izteikt 19.punktu šādā redakcijā:

“19. NK personālsastāvs ir civiltiesiski atbildīgs par prettiesiski nodarīto kaitējumu un radīto zaudējumu. Saistības, kas izriet no neatļautas darbības, apspriežamas pēc tās valsts likuma, kurā neatļautā darbība izdarīta, ja vien LR saistošajos starptautiskajos līgumos nav noteikts citādi.”

5. Izteikt 26.punktu šādā redakcijā:

“26. Informāciju par NK un SO plašsaziņas līdzekļos sniedz amatpersonas, kas, pamatojoties uz normatīvajos aktos esošo pilnvarojumu, pārstāv SO iesaistīto iestādi vai NBS, kā arī viņu pilnvarotās personas. AM Sabiedrisko attiecību departaments nodrošina sagatavotās informācijas ievietošanu AM mājas lapā.”

6. Izteikt 27.punktu šādā redakcijā:

“27. Par NK sagatavošanu nosūtīšanai dalībai SO, SO un pēcoperācijas laikā veicamo uzdevumu izpildi ir atbildīgs un aizsardzības ministram atskaitās NBS komandieris.”

7. Izteikt 28.punktu šādā redakcijā:

“28. NBS komandieris koordinē un kontrolē visu sagatavošanās procesā dalībai SO, līdzdalības SO un pēcoperācijas laikā nepieciešamo uzdevumu izpildē iesaistīto AM amatpersonu, NBS struktūrvienību un AM padotībā esošo iestāžu darbību, kuru atbildība un uzdevumi noteikti šajā instrukcijā.”

8. Papildināt instrukciju ar 28.1, 28.2, 28.3, 28.4, 28.5 un 28.6 punktu šādā redakcijā:

“28.1 Instrukcijas 28.punktā noteikto uzdevumu izpildei NBS komandieris var dot rīkojumus AM struktūrvienību un AM padotībā esošo iestāžu vadītājiem.

28.2 Par NK sastāvā iekļautā Militārās izlūkošanas un drošības dienesta (turpmāk — MIDD) personālsastāva sagatavošanas gaitu un gatavību SO noteikto uzdevumu izpildei valsts drošības iestāžu darbību regulējošos normatīvajos aktos noteiktās kompetences ietvaros atbild MIDD.

28.3 Atbilstoši likumam “Par iepirkumu valsts vai pašvaldību vajadzībām” NK nodrošinājumam paredzēto MTL iegādi, izmantojot cenu aptauju, veic NBS Nodrošinājuma pavēlniecība, bet konkursa kārtībā MTL iegādes veic Aizsardzības īpašumu valsts aģentūra saskaņā ar NBS komandiera iesniegtajiem nepieciešamo MTL iegādes plāniem.

28.4 NBS komandieris reizi gadā iesniedz aizsardzības ministram ilgtermiņa sagatavošanās un līdzdalības SO nodrošinājuma plānus vai ziņojumu par izmaiņām šajos plānos.

28.5 NBS komandieris reizi mēnesī ziņo aizsardzības ministram:

28.1.5 par dalībai SO nosūtāmā NK sagatavošanas gaitu, kaujas un mobilizācijas gatavību;

28.2.5 par gatavību SO noteikto uzdevumu izpildei;

28.3.5 par nodrošinājuma plānu neizpildi un aizkavēšanos, kas traucē NK uzdevumu izpildei;

28.4.5 pēc NK atgriešanās no SO rajona — par pēcoperācijas posmā veicamo uzdevumu plānu, tā izpildes gaitu un SO gūtās pieredzes analīzi;

28.5.5 nekavējoties informē aizsardzības ministru par NK sagatavošanas (pirms SO) vai dalības SO laikā identificētajām problēmām un iesniedz aizsardzības ministram identificēto problēmjautājumu analīzi un to risinājumu variantus.

28.6 Lai sekmētu šajā instrukcijā noteikto uzdevumu izpildes koordināciju, AM struktūrvienības, kā arī AM padotībā esošās iestādes nepieciešamības gadījumā savas kompetences ietvaros sniedz NBS komandierim vai viņa pilnvarotai personai visu nepieciešamo informāciju saistībā ar šajā instrukcijā noteikto uzdevumu izpildes gaitu.”

9. Svītrot 32.punktu.

10. Izteikt 33.punktu šādā redakcijā:

“33. NK noslēguma gatavības pārbaudi dalībai SO organizē šādi:

33.1. divdesmit (20) darba dienas pirms vienības pirmsoperācijas mācību pabeigšanas ar NBS komandiera pavēli izveido pārbaudes komisiju (turpmāk — Komisija) NK noslēguma gatavības pārbaudei. Pārbaudes jomas un Komisijas darbības tiesiskos un organizatoriskos aspektus nosaka īpašs nolikums. Komisijas sastāvā iekļauj attiecīgo NBS Apvienotā štāba un regulāro spēku veidu (pavēlniecību) struktūrvienību pārstāvjus personālvadības, militāro mācību, nodrošinājuma, sakaru un medicīnas jomās;

33.2. pēc pārbaudes Komisija iesniedz NBS komandierim ziņojumu par NK noslēguma gatavību SO. Gadījumā, ja kāda no amatpersonām nepiekrīt Komisijas atzinumam, tā nekavējoties iesniedz savu argumentētu ziņojumu;

33.3. NBS komandieris atbilstoši instrukcijas 28.5 punktā noteiktajam regulāri ziņo aizsardzības ministram (1. un 2. pielikums) par NK un nodrošinājuma atbalsta gatavību SO;

33.4. noslēguma ziņojumu par NK gatavību SO, pievienojot tam Komisijas ziņojumu (un spēku veida komandiera ziņojumu — atšķirīga NK noslēguma gatavības vērtējuma gadījumā), NBS komandieris iesniedz aizsardzības ministram četrpadsmit (14) darba dienas (gadījumos, kad operatīvā situācija to neļauj, — trīs (3) darba dienas) pirms NK došanās uz SO rajonu;

33.5. NBS komandieris ziņojumu aizsardzības ministram par nelielas apakšvienības (kājnieku nodaļas — līdz astoņiem (8) karavīriem, štāba virsnieku vai speciālistu grupas — līdz pieciem (5) karavīriem) gatavību SO var iesniegt, pamatojoties uz nosūtāmā personālsastāva tiešo komandieru un NK komandiera ziņojumiem, neveidojot noslēguma pārbaudes komisiju;

33.6. atsevišķos gadījumos par MIDD personāla noslēguma gatavības pārbaudi dalībai SO aizsardzības ministrs pieņem atsevišķu lēmumu, kurā nosaka gatavības pārbaudes prasības, kritērijus un kārtību.”

11. Izteikt 40.punktu šādā redakcijā:

“40. AM Krīzes vadības un mobilizācijas departamenta Krīzes vadības un operāciju nodaļa (turpmāk — AM KVMD KVON) piedalās NBS Apvienotā štāba organizētajās un vadītajās koordinācijas sanāksmēs par NK sagatavošanas gaitu SO, iepazīstas ar ziņojumiem un jebkuru cita veida informāciju par NK gatavību dalībai SO.”

12. Svītrot 41. un 42.punktu.

13. Izteikt 45.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

“45.2. sadarbībā ar MIDD nodrošina un saskaņā ar NK štata sarakstu kontrolē NK personālsastāva izvērtēšanu dalībai SO;”.

14. Izteikt 46.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

“46.1. sagatavo informāciju par konflikta vēsturi, pašreizējo un iespējamo politisko, sociālo un ekonomisko situāciju, draudu un risku analīzi operācijas rajonā, par SO vadošās valsts informācijas drošības prasībām, operācijas rajonā plaši izplatītajām infekcijas slimībām un epidemioloģisko situāciju, kā arī par vietējiem klimatiskajiem apstākļiem;”.

15. Izteikt 51.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

“51.3. analizē un koordinē finanšu resursu plūsmu un pietiekamību, nepieciešamības gadījumā iespēju robežās novirzot papildu finansējumu.”

16. Izteikt 3.nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

“3. Starptautiskās operācijas laikā veicamie uzdevumi”.

17. Izteikt 59.punktu šādā redakcijā:

“59. NBS komandieris atbilstoši instrukcijas 28.5 punktā noteiktajam regulāri ziņo aizsardzības ministram par NK līdzdalības SO gaitu (2.pielikums), informē aizsardzības ministru par nekavējoties risināmajām problēmām un iesniedz to risinājuma variantus.”

18. Izteikt 62.punktu šādā redakcijā:

“62. AM KVMD KVON pārstāvis piedalās NBS Apvienotā štāba J-3 departamenta organizētajās un vadītajās iknedēļas koordinācijas sanāksmēs par NK dalību SO, iepazīstas ar NBS Apvienotā štāba J-3 departamenta sagatavotajiem iknedēļas NBS operatīvajiem ziņojumiem par situāciju starptautiskajās operācijās.”

19. Svītrot 63.punktu.

20. Svītrot 68.7.apakšpunktu.

21. Izteikt 4.nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

“4. Pēcoperācijas laikā veicamie uzdevumi”.

22. Izteikt 77.punktu šādā redakcijā:

“77. NBS komandieris ne vēlāk kā mēneša laikā pēc NK atgriešanās no SO izstrādā un iesniedz aizsardzības ministram ziņojumu par SO dalības sagatavošanas un izpildes gaitu, identificētajām problēmām un priekšlikumus par veicamajiem pasākumiem NBS dalības SO sekmēšanai.”

23. Svītrot 78.punktu.

24. Svītrot 85.punktu.

25. Izteikt 91.punktu šādā redakcijā:

“91. Nacionālā kontingenta komandieris:

91.1. sagatavo un ne vēlāk kā divu nedēļu laikā pēc atgriešanās no SO pakļautības kārtībā iesniedz NBS komandierim SO analīzes ziņojumu (t.sk. arī disciplinārās prakses izklāstu);

91.2. sagatavo un iesniedz NBS komandierim ieteikumus karavīru apbalvošanai/sodīšanai;

91.3. atskaitās par esošo (nododamo) un izlietoto MTL stāvokli.”

Saskaņots ar LR Tieslietu ministriju 2005.gada 7.novembrī.

Aizsardzības ministrs E.Repše

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!