• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par deputātu nostāju Krievijas - Vācijas gāzes vada būvniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2005., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/123736

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2005.gada 13.decembra sēdē

Vēl šajā numurā

15.12.2005., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par deputātu nostāju Krievijas – Vācijas gāzes vada būvniecībā

13.decembrī Strasbūrā Eiropas Parlamenta (EP) Baltijas Eiropas starptautiskās grupas (BESG) sēdē viens no galvenajiem jautājumiem bija Vācijas jaunās valdības politika Baltijas jūras reģionā. Diskusijā vairāki deputāti izteica savas bažas par Krievijas – Vācijas (Putina – Šrēdera) Ziemeļeiropas gāzes vada Baltijas jūrā riskanto darījumu. Grupas dalībnieki apmainījās viedokļiem par bijušā Vācijas kanclera Gerharda Šrēdera uzskatāmo interešu konfliktu, baudot Krievijas gāzes monopolista Gazprom un nepārprotamu Putina labvēlību un kļūstot par akcionāru komitejas vadītāju gāzes vada celtniecības konsorcijā.

EP Latvijas deputāts Ģirts Valdis Kristovskis norādīja, ka EP deputāti jau vairākkārt skata šo jautājumu, taču process, šķiet, neapturami virzās uz priekšu bez nepieciešamās pārskatāmības. Tāpēc viņš ierosināja un EP Baltijas Eiropas starptautiskā grupa atbalstīja nepieciešamību pieprasīt ES atbildīgajām institūcijām skaidrojumus par visiem būtiskākajiem Ziemeļeiropas gāzes vada Baltijas jūrā darījuma aspektiem. Ģ.V.Kristovskis norādīja uz nepieciešamību saņemt ES atbildīgo komisiju, arī HELCOM atzinumus par Putina – Šrēdera darījumu, tā izvērtējumu no starptautisko tiesību, no tehnisko normatīvo prasību un vides aizsardzības un iespējamo seku viedokļa.

Latvijas deputāts norādīja: “Ir laiks atklāt to ES un citu institūciju amatpersonu vārdus, kas šādu projektu atbalsta. Ir nepieciešams pārskats par to, kas pamatojis, saskaņojis un licis apstiprinošus zīmogus uz gāzes vada projekta, jo tas tieši vai netieši ietekmēs Baltijas jūras reģiona valstis un to iedzīvotājus!”

EP Nāciju Eiropas grupas administrācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!