• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Irānas prezidenta izteikumu nosodījumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2005., Nr. 201 https://www.vestnesis.lv/ta/id/123866

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Turcijas Republikas vēstnieka iepazīšanās vizītēm

Vēl šajā numurā

16.12.2005., Nr. 201

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Irānas prezidenta izteikumu nosodījumu

Latvijas Ārlietu ministrija izsaka asu nosodījumu Irānas prezidenta izteikumiem par Izraēlas “noslaucīšanu no pasaules kartes” un holokausta noliegšanu, šos komentārus vērtējot kā augstākā mērā nekorektus, naidīgi noskaņotus un vardarbību sludinošus. Šāda veida izteicieni ir pilnīgi nepieņemami.

Starptautiskā sabiedrība ir izteikusi kritiku, uzsverot, ka Irānai jāapzinās, ka šāda valsts galvas nostāja kaitē Irānas valsts tēlam un rada pasaules neuzticību tās nodomiem.

Irānas prezidenta izteikumi un valsts aktivitātes urāna bagātināšanas jomā rada starptautiska mēroga bažas par Irānas valdības ārpolitiskajiem nodomiem un tās negatīvo ietekmi reģionā. Latvija patiesi aicina Irānu rīkoties atbilstoši starptautiskajām normām un uzņemties reģionālās lielvaras statusam atbilstošas saistības, sekmējot mieru Tuvo Austrumu reģionā.

Šī gada novembrī Irānas ultrakonservatīvi noskaņotais prezidents Ahmadinedžads nāca klajā ar paziņojumu, ka Izraēlai nav vietas uz pasaules kartes, bet 8.decembrī preses konferencē pauda šaubas, vai holokausts vispār ir noticis, kā arī ierosināja Izraēlas valsti pārcelt uz Eiropu. 14.decembrī prezidents atkārtoti nosaucis holokaustu par “mītu”. 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!