• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izslēgšanas kārtību no PVN apliekamo personu reģistra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2005., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/124042

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par piedziņas sistēmu Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijai

Vēl šajā numurā

20.12.2005., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izslēgšanas kārtību no PVN apliekamo personu reģistra

Atbilstoši grozījumiem likumā par pievienotās vērtības nodokli (PVN), ir precizēta kārtība izslēgšanai no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ar PVN apliekamo personu reģistra. Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts par izslēgšanu no reģistra 15.decembrī valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts saskaņošanai ministrijās.

Noteikumi noteiks kārtību, kādā VID izslēdz personu no reģistra, kurā reģistrētas ar PVN apliekamās personas, ja notikusi attiecīgās apliekamās personas likvidācija vai reorganizācija, ja persona mēneša laikā pēc likumā noteiktā nodokļa deklarācijas iesniegšanas termiņa neiesniedz nodokļa deklarāciju vai nodokļa deklarācijā sniedz nepatiesu informāciju, vai pēc nodokļu administrācijas rakstveida pieprasījuma neiesniedz dokumentus nodokļa aprēķinu pārbaudei, kā arī tādā gadījumā, ja apliekamā persona nav sasniedzama juridiskajā adresē vai deklarētajā dzīvesvietā, vai arī šī adrese faktiski nepastāv. Noteikumu projekts paredz, ka paziņojumu par apliekamās personas izslēgšanu no reģistra VID iesniedz publicēšanai laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” 10 darbdienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas par izslēgšanu no apliekamo personu reģistra vai, ja notikusi apliekamās personas likvidācija, – 10 darbdienu laikā pēc Uzņēmumu reģistra lēmuma saņemšanas.

Līdz ar jauno MK noteikumu spēkā stāšanos par spēku zaudējušiem tiks atzīti MK 2003.gada 9.septembra noteikumi Nr.502 “Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības izslēgt personu no Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistra”.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!