• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Lielbritāniju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2000., Nr. 390 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12405

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts valodas apguvi

Vēl šajā numurā

02.11.2000., Nr. 390

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Lielbritāniju

Lielbritānijas Nacionālais kriminālās izlūkošanas dienests un citas organizācijas noslēgs starpiestāžu vienošanos ar Latvijas institūcijām, kas atvieglos sadarbību noziegumu izmeklēšanā. Vienošanās galvenokārt paredz apkarot smago noziedzību, organizēto noziedzību, nelegālo narkotiku pārvadāšanu un terorismu. Puses apņemas sadarboties un palīdzēt viena otrai likumdošanā atļautajos ietvaros.

Vienošanās atvieglos sadarbību biežākai pierādījumu un dokumentu iegūšanai otrā valstī, personu identitātes un atrašanās vietu noteikšanai; tā paredz informācijas apmaiņu noziedzības novēršanas nolūkos un dalīšanos pieredzē, ieskaitot zinātnisku un tehnisku informāciju. Līgumā arī noteikts, kā iesniegt lūgumu palīdzēt izmeklēšanai partnervalstī.

Vakar, 1. novembrī, no Lielbritānijas ieradās piecu cilvēku grupa, lai pabeigtu sarunas par vienošanos un to parakstītu. No Latvijas puses vienošanos parakstīja Valsts policijas priekšnieks Juris Rekšņa, VID ģenerāldirektors Andrejs Sončiks, virsprokurore Rudīte Āboliņa un Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks. Parakstīšanas ceremonijā piedalījās arī Lielbritānijas vēstnieks. No Lielbritānijas puses līguma dalībnieki ir Nacionālais kriminālās izlūkošanas dienests, Vecāko policijas virsnieku asociācija, Karaliskais prokuratūras dienests, Nopietno mahināciju birojs, Muita un akcīze un Nacionālā kriminālās izmeklēšanas nodaļa. No Latvijas puses līgumu slēdz Ģenerālprokuratūra, Valsts policija, Drošības policija un Valsts ieņēmumu dienests.

Lielbritānijas vēstniecības informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!