• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīkojot Ziemassvētku pasākumu bārabērniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2005., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/124052

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nosūtot apsveikumu aktrisei Veltai Skurstenei

Vēl šajā numurā

20.12.2005., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīkojot Ziemassvētku pasākumu bārabērniem

Pirmdien, 19.decembrī, Saeimas namā notika Ziemassvētku pasākums bērnunamu un sociālās aprūpes iestāžu audzēkņiem.

Arī šogad pasākumā piedalījās vairāk nekā simts bērnu no dažādu Latvijas novadu sociālās aprūpes iestādēm – Talsu rajona specializētā aprūpes centra “Veģi”, Daugavpils bērnu rehabilitācijas centra “Priedīte”, Preiļu rajona Rudzātu speciālās internātskolas, Jēkabpils rajona bērnunama “Līkumi”, Jelgavas radošo domu un darbu centra “Svētelis”, Jelgavas bērnunama patversmes, Dobeles rajona bērnunama patversmes “Lejasstrazdi”, skolēni no Liepājas rajona Kronvalda Ata pamatskolas, Krāslavas rajona Robežnieku pamatskolas, Bauskas rajona Griķu pamatskolas, kā arī Tukuma rajona Džūkstes un Tumes mazpulcēni.

Ziemassvētku pasākumu ievadīja Čučumuižas rūķīšu muzikālais stāsts par raganiņu, kura no šausmīga, neglīta, briesmīga un nesaprotama radījuma kā Ziemassvētku brīnums pārvērtās par skaistu, priecīgu un laimīgu meiteni.

Turpinājumā bērnus uzrunāja Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre, paužot prieku par šo jauko tradīciju, kad Ziemassvētku laikā jau trešo gadu Saeimas namā tik kuplā skaitā pulcējas audzēkņi un pedagogi no dažādām Latvijas sociālās aprūpes iestādēm. Bērniem viņa novēlēja būt tikpat skaistiem, labiem un mīļiem kā mazā raganiņa, kura pārvērtās par labu meiteni, kā arī būt paklausīgiem un daudz laika veltīt sekmīgām mācībām. Savukārt pedagogiem Saeimas priekšsēdētāja vēlēja spēku, izturību un mīlestību nozīmīgajā bērnu audzināšanas darbā. Bet Daugavpils rajona Naujenes bērnunama bērniem, kuriem pirms ceļa uz Rīgu salūza autobuss, viņa sūtīja sveicienus un apsolīja, ka dāvaniņas viņiem nogādās Ziemassvētku vecītis. I.Ūdre izteica vēlējumu, lai šī jaukā tradīcija turpinātos arī pēc nākamās Saeimas vēlēšanām.

Bērni Saeimas nama Sarkanajā zālē sagaidīja arī Ziemassvētku vecīti, ar kuru kopā jautri pavadīja laiku – gāja rotaļās, dziedāja dziesmas un skaitīja dzejoļus, bet pēc tam par to saņēma nelielas Ziemassvētku dāvaniņas. Arī Saeimas priekšsēdētājai bērni un pedagogi bija sarūpējuši Ziemas-svētku dāvaniņas un ziedus. Pēc tam visi cienājās pie svētku galda, ar I.Ūdri fotografējās pie eglītes un kopā nodziedāja dziesmu “Zvaniņš skan!”. 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!