• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Kuldīgas un Skrundas vadību un iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2005., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/124054

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties vizītē Vācijā 15.-17.decembrī

Vēl šajā numurā

20.12.2005., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Kuldīgas un Skrundas vadību un iedzīvotājiem

Vakar, 19.decembrī, tiekoties ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, Kuldīgas rajona padomes vadība un Skrundas novada pašvaldību pārstāvji uzsvēra, ka uzņēmējdarbību reglamentējošie normatīvie akti neveicina mazo uzņēmumu darbību un vēršanos plašumā. Abas puses sarunā bija vienisprātis, ka Latvijas attīstībai un darbavietu adekvātam nodrošinājumam ir būtiski, lai likumdevējvara un izpildvara ar to rīcībā esošiem instrumentiem padarītu par izdevīgākiem noteikumus mazās uzņēmējdarbības veicināšanai.

Kā ļoti būtisks elements kvalitatīvas ikdienas nodrošināšanā tika minētas arī dažādu sabiedrisko grupu nevalstiskās aktivitātes, ko atbalsta pašvaldība, piemēram, jauniešu un pensionāru sadarbības grupas vai organizācijas, kurās cilvēki solidāri cenšas atbalstīt cits citu un interesējas par sabiedrības grupai svarīgiem jautājumiem.

Vakar, Ziemassvētku priekšvakarā, uzrunādama Skrundas iedzīvotājus, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vēlēja nezaudēt cerību sev un savai zemei un katram savā vietā gādāt par Latviju. Prezidente sacīja, ka Latvija, protams, ir mazliet par lielu, lai to paņemtu klēpī un apmīļotu, bet pietiekami maza, lai katrs savā vietā par to varētu gādāt.

Prezidente izskaidroja iedzīvotājiem pašreizējo situāciju migrācijas jomā Latvijā, atzīmējot, ka, protams, Eiropas Savienībā šobrīd nav robežu, kas liegtu cilvēkiem pārvietoties un rast darbu arī citur, lai gādātu par savu ģimeni, tomēr viņa aicināja neaizmirst arī Latviju un rūpēties par to: “Jo citādi,” viņa retoriski jautāja, “kur tad Latvija paliks, vai mēs to pārdosim, vai kādam uzdāvināsim? Mums pašiem par to ir jāgādā.” Viņa atzīmēja, ka, protams, Latvijā ir vēl pārāk liela atšķirība starp tiem, kas ir turīgāki, un tiem, kas ne tik turīgi, tādēļ jāpieliek visas pūles, lai vairotu vidusšķiru un vairotu cilvēku paļāvību savai nākotnei, ka viņi Latvijā varēs bez rūpēm gādāt par savu ģimeni.

Runājot par nākamā gada izaicinājumiem, prezidente aicināja iedzīvotājus rūpīgi sekot līdzi tam, ko politiķi piedāvā viņiem kā savas darbības programmu un kādus solījumus izvirza. Viņa arī uzsvēra, ka mūsdienu pasaulē liela loma ir nevalstiskajām organizācijām, kas atsevišķu sabiedrības grupu vārdā var paust savu viedokli par situāciju vai nākotnes plāniem, kā arī sekot līdzi tam, kā politiķi pilda savus solījumus.

Kā vienu no Latvijas attīstības problēmām prezidente minēja arī korupciju, atzīmējot, ka vērtību sistēmas stiprināšana ir nepieciešama, sākot no katras ģimenes un skolas līdz pat katram konkrētam politiķim. “Tajā dienā, kad katrs latvietis, no rīta pamodies, sev varēs godīgi pateikt, ka es nu gan neesmu pērkams, tajā brīdī Latvija patiesi var cerēt uz strauju izaugsmi,” sacīja prezidente.

Zālē bija arī daudz skolēnu, un, uzrunādama viņus, prezidente atzīmēja, ka par visu svarīgāk ir iegūt zināšanas un vienmēr būt gataviem pielāgoties citiem apstākļiem, arī iegūt zināšanas, lai varētu pārkvalificēties. Nemitīga pašizglītošanās nepieciešama katram Latvijas iedzīvotājam, kurš vēlas pielāgoties darba tirgum.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!