• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vēstnieka NATO atvadīšanos no alianses valstu vēstniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2005., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/124162

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atlīdzības pieprasīšanu konkurences tiesību pārkāpumos

Vēl šajā numurā

21.12.2005., Nr. 204

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vēstnieka NATO atvadīšanos no alianses valstu vēstniekiem

Latvijas pastāvīgais pārstāvis NATO Aivis Ronis 14.decembrī NATO Ziemeļatlantijas padomes sanāksmes laikā Briselē sniedza atvadu uzrunu alianses valstu kolēģiem.

NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Shēfers savā un 25 NATO vēstnieku vārdā pateicās Latvijas vēstniekam par viņa darbu. Ģenerālsekretārs, runājot par A.Roņa personīgo devumu aliansei, atzīmēja divus būtiskākos panākumus – saskaņotas Latvijas politikas NATO jautājumos izveidi un lēmuma par NATO samita organizēšanu Rīgā pieņemšanu. J.de Hops Shēfers piebilda, ka deviņdesmito gadu sākumā, kad A.Ronis piedalījās Ārlietu ministrijas izveidē un tika strādāts pie Latvijas dalības NATO, alianses augstākā līmeņa sanāksmes organizēšana Rīgā varēja šķist kā neaizsniedzama fantāzija.

A.Ronis savā uzrunā pauda lepnumu par Latvijas devumu NATO. Viņš īpaši uzsvēra Latvijas atbildību un spēju garantēt drošību citām valstīm. Latvija, kas bija viena no pēdējām kolonijām Eiropā, ir gājusi dramatisku pārvērtību ceļu. Pirmo reizi vēsturē Latvijas karavīri, valkājot Latvijas armijas formu, sargā citu tautu drošību un nākotni. Vēstnieks pauda prieku, ka NATO ir atvērta jaunam paplašināšanās vilnim un latvieši atbalsta ukraiņu un gruzīnu izvēles brīvību.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!