• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ģimeņu eglītes pasākumā Rīgas pils Ģerboņu zālē 2005.gada 20.decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2005., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/124166

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

21.12.2005., Nr. 204

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ģimeņu eglītes pasākumā Rīgas pils Ģerboņu zālē 2005.gada 20.decembrī:

Godātie viesi! Godātie tēvi, mātes, bērni!
Mans dzīvesbiedrs Imants un es priecājamies jūs sveikt šeit, Rīgas pilī, Ziemassvētku priekšvakarā un vēlreiz no sirds novēlēt, lai jums šie būtu īpaši Ziemassvētki – īpaši skaisti un īpaši ilgi paliktu atmiņā – un lai jums viss nākamais gads būtu veiksmīgs un sekmīgs!
Maza piezīme par to, ka manam dzīvesbiedram šovakar būtu gribējies izskatīties fotogrāfijās kā parasti – bez plākstera uz acs – bet tā nu sagadījās, ka operācija bija jāveic nesen. Viņa acs patlaban izskatās sliktāk, nekā tā jūtas. Viņš jau tagad var pateikt, ka būs tas labums, ka viņš varēs redzēt daudz skaidrāk un dziļāk, nekā tas pēdējā laikā bija iespējams. Tātad viņš ir pie labas veselības un drīz jau varēs plāksteri noņemt.
Es novēlu arī visiem citiem, lai jums ir veselība, jo tā ir tā dārgākā manta, kas visiem nepieciešama un svarīga. Es novēlu arī visiem saticību ģimenēs, bērniem mīlēt savus vecākus un vecākiem – savus bērnus.
Ar to, ka jūs šeit atrodaties, jūs jau esat iespaidojuši savus līdzcilvēkus savā vidē, pagastā, rajonā. Viņi ir ievērojuši to, ka jūs savā ikdienā, savā dzīvē ar savu darbu, ar savu stāju iemiesojat to, ko mēs gribētu redzēt visā valstī, visos novados, – stipras ģimenes, izturīgas ģimenes un pamatā laimīgas ģimenes, kaut arī daudziem no jums dzīvē ir bijuši arī grūti brīži, dažiem pat traģēdijas, bet jūs vienmēr esat spējuši turpināt savu dzīvi tālāk ar drosmi, atbildību pret sevi, saviem bērniem, saviem līdzcilvēkiem un savu valsti. Par to es kā Valsts prezidente vēlētos šovakar pateikt īpašu paldies.
Stipra ģimene ir stipras valsts pamatuzbūves ķieģelis. Bez stiprām ģimenēm mēs nevaram uzaudzināt stiprus cilvēkus un valstij stiprus un noderīgus pilsoņus un līdzdalībniekus. Lieli un mazi, paldies jums visiem, ka jūs esat! Es priecājos arī dzirdēt un lasīt, ka jums savā dzīvē ir savi plāni un ieceres, ka bērni tiek skoloti, ka brīvajā laikā daudzi no jums dzied, glezno, zīmē, strādā rokdarbus un nodarbojas ar visādām jaukām lietām. Tātad jūsu dzīvē nav tikai ikdienas pienākumi, bet ir arī prieks un spēja baudīt mākslu un garīgās vērtības. Arī par to vēlos jums visiem šovakar pateikt paldies.
Man žēl, ka šajā pilī mums jau ilgus gadus šī ir vienīgā un lielākā zāle. Kā jūs redzat, tā necik diži liela nav. Man tiešām žēl, ka augstāk, otrajā un trešajā stāvā, ir ļoti skaistas zāles, kas jau gadiem ilgi stāv tukšas un neizmantotas tāpēc, ka mūsu valsts vēl nav tik tālu tikusi un tik drīz vēl netiks, lai šo seno vēsturisko pili varētu atjaunot un lai mēs visas telpas varētu izmantot tā, kā tas prezidenta pilij būtu nepieciešams. Es ceru, ka ar laiku tas notiks. Mēs cenšamies visu valstī darīt soli pa solim un, kā jūs paši redzat, visu uzreiz nevaram izdarīt. Taču starplaikā mēs turpinām darboties, strādāt, izmantot to, kas mums ir dots, pēc iespējas lietderīgi un efektīvi.
Šo pili, kā zināt, pirmie uzbūvēja Latvijas iekarotāji, tie paši, kas nodibināja Rīgu, gadsimtu gaitā tie ir bijuši visdažādākie kungi. Tagad līdz ar to, ka pilī ir kanceleja Valsts prezidentam, varētu teikt, ka šeit, pilī, beidzot pēc tik gariem gadu simteņiem valda paši latvieši. Tajā valda latvieši, te ir pārstāvēta prezidenta institūcija kā visas tautas pārstāve. Šī pils pieder arī jums, tā pieder jūsu ģimenēm. Sveicu jūs šovakar šajā prezidenta pilī, kas ir arī jūsu visu pils!
Es novēlu jums visiem vēlreiz, lai jums ir sekmes dzīvē, lai jums ir prieks, lai jums ir veselība un lai nākamais gads būtu labāks par iepriekšējo, un tā joprojām uz priekšu. Priecīgus svētkus!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!