• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs, uzrunājot Latvijas diplomātisko korpusu, viesnīcā "Reval Hotel Latvija". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2005., Nr. 205 https://www.vestnesis.lv/ta/id/124295

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Darba devēju konfederācijas un sociālā dialoga partneru tikšanās reizē Rīgā, "Grand Palace Hotel Latvija", 21.decembrī:

Vēl šajā numurā

22.12.2005., Nr. 205

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs, uzrunājot Latvijas diplomātisko korpusu, viesnīcā “Reval Hotel Latvija”

GL1I4286.JPG (28869 bytes)
Ministru prezidents Aigars Kalvītis un ārlietu ministrs Artis Pabriks (centrā) kopā ar Latvijas diplomātisko korpusu Rīgā, “Reval Hotel Latvija”, 21.decembrī pirms ikgadējās vēstnieku sanāksmes
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Ārlietu ministrs Artis Pabriks trešdien, 21.decembrī, uzrunājot Latvijas pārstāvniecību vadītājus ikgadējā vēstnieku sanāksmē Rīgā, rezumēja, ka šis gads Latvijas ārpolitikā bijis sekmīgs.

Kā būtiskākos panākumus ministrs akcentēja Latvijai labvēlīga Eiropas Savienības ilgtermiņa budžeta apstiprināšanu, iegūto iespēju mūsu valstij Latvijai organizēt NATO samitu, Eiropas Padomes Vispārējās nacionālo minoritāšu aizsardzības konvencijas ratifikāciju un postmonitoringa procesa atcelšanu, kā arī konsulāta atvēršanu Kaļiņingradā.

“Šie sasniegumi nebūtu iespējami bez aktīva Latvijas diplomātu darba ārvalstīs un saskaņotas ārlietu resoru rīcības, tāpēc izsaku jums lielu pateicību par ieguldīto darbu,” teica A.Pabriks.

Ministrs uzsvēra, ka nākamajā gadā Latvijas diplomātiem būs jāsastopas ar vairākiem izaicinājumiem. Viens no tiem ir sagatavošanās darbi NATO samitam, kuros būs jāiegulda lieli Latvijas valdības spēki un nepieciešama ievērojama vēstniecību līdzdalība, īpaši Briselē un Vašingtonā.

2006.gada pirmajā pusgadā Latvijai piedāvāts kļūt par valsti, kas pārstāvēs Eiropas Savienības prezidentūru Baltkrievijā. Tas būs ļoti atbildīgs darbs un prasīs papildu cilvēku resursus un zināšanas. Bez tam Latvijai jānostiprina sava vieta Eiropas Savienībā, pierādot, ka mūsu valsts ir konstruktīva sarunu partnere un aktīva dalībniece.

Vēstnieku sanāksmes ietvaros paredzēta tikšanās ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu (skat. blakus).

Šogad vēstnieku sanāksme notiek 21. un 22.decembrī.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!