• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzrunājot Latvijas vēstniekus un Ārlietu ministrijas vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2005., Nr. 205 https://www.vestnesis.lv/ta/id/124296

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.12.2005., Nr. 205

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzrunājot Latvijas vēstniekus un Ārlietu ministrijas vadību

Uzrunājot Latvijas vēstniekus ārvalstīs un Ārlietu ministrijas vadību, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar Rīgas pilī pateicās Latvijas diplomātiem par sekmīgo sniegumu 2005.gadā. Izvērtējot aizvadīto gadu, prezidente par būtisku minēja Latvijas spējas panākt jaunu kāpumu starptautiskās dienaskārtības kontekstā. V.Vīķe-Freiberga atzinīgi izteicās par aktivizēto sadarbību ar ārpus Eiropas Savienības (ES) esošām valstīm, aktīvo Latvijas dalību ES Kaimiņattiecību iniciatīvā, kas ir radusi praktisku ietvaru Attīstības sadarbības programmā, kā arī plašo vēstures skaidrošanas darbu par Otrā pasaules kara sekām Baltijas valstīm un Austrumeiropai kopumā.

Sarunā apspriesti svarīgākie ar Latvijas ārpolitikas attīstību un konkrētiem nākamā gada uzdevumiem saistītie jautājumi, tajā skaitā NATO galotņu sanāksmes rīkošana 2006.gada nogalē, Latvijas vēstniecību tīkla paplašināšana, Latvijas interešu pārstāvniecība ES un caur ES ar citu kontinentu valstīm, pragmatisku attiecību veidošana ar kaimiņvalstīm.

Latvijas prezidente augstu novērtēja Latvijas vēstnieku labos sasniegumus NATO, ANO, Eiropas Padomes un ES kontekstā, Latvijas sadarbības veidošanā ar Franciju, ASV u.c. valstīm.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!