Rīgā 2005.gada 27.decembrī (prot. Nr.77 42.§)
1. Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 119.nr.; 2004, 50.nr.; 2005, 4., 138.nr.) šādus grozījumus:
1.1. papildināt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām ar 54. un 55.punktu šādā redakcijā:
"54) Komisijas 2005.gada 3.jūnija Direktīvas 2005/37/EK, ar ko groza Padomes Direktīvu 86/362/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās un konkrētos augu izcelsmes produktos, ieskaitot augļus un dārzeņus;
55) Komisijas 2005.gada 8.jūlija Direktīvas 2005/46/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EK un 90/642/EEK attiecībā uz maksimāli pieļaujamajiem amitrāza atlieku daudzumiem.";
1.2. izteikt 2.pielikuma II nodaļas 5.punktu šādā redakcijā:
"5. |
Amitrāzs (amitrāzs un visu tā metabolītu (kas satur 2,4-dimetil-anilīnu) summa, izteikta kā amitrāzs) |
0,05*" |
1.3. izteikt 2.pielikuma II nodaļas 109.punktu šādā redakcijā:
"109. |
Propizamīds |
0,02* p2" |
1.4.papildināt 2.pielikuma II nodaļu ar 165., 166., 167., 168., 169. un 170.apakšpunktu šādā redakcijā:
"165. |
Izoksaflutols (izoksaflutola, RPA 202248 un RPA 203348 summa, izteikta kā izoksaflutols)1 |
0,05*p2 |
166. |
Trifloksistrobīns |
0,3 p2 - miežiem 0,05 p2 - rudziem 0,05 p2 - tritikālei, kviešiem 0,02* p2 - pārējiem |
167. |
Etilkarfentrazons (noteikts kā karfentrazons un izteikts kā etilkarfentrazons) |
0,05* p2 |
168. |
Fenamidons |
0,02* p2 |
169. |
Mekoprops (p-mekopropa un mekopropa summa, izteikta kā mekoprops) |
0,05* p2 |
170. |
Maleīnhidrazīds |
0,2* p2" |
1.5. papildināt 2.pielikuma piezīmes ar tekstu šādā redakcijā:
"p2- līdz 2009.gada 24.jūnijam noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā.
1- RPA 202248 ir 2-ciano-3-ciklopropil-1-(2-metilsulfonil-4-trifluormetilfenil)propān-1,3-dions. RPA 203328 ir 2-metānsulfonil-4-trifluormetilbenzoskābe.";
1.6. izteikt 3.pielikuma 2.11.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.11. Fenhlorfoss, heptahlors un maleīnhidrazīds
Nr. |
Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums |
Fenhlorfoss*6 |
Heptahlors*7 |
Maleīn-hidrazīds |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1. |
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: |
0,2* p3 |
||
1.1. |
citrusaugļi: |
0,01* |
0,01* |
|
apelsīni |
||||
citroni |
||||
greipfrūti |
||||
laimi |
||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) |
||||
pampelmūzes |
||||
pārējie |
||||
1.2. |
koku rieksti (lobīti vai nelobīti): |
0,01* |
0,01* |
|
Indijas rieksti |
||||
Brazīlijas rieksti |
||||
ciedru rieksti |
||||
kastaņi |
||||
kokosrieksti |
||||
lazdu rieksti |
||||
Makadamijas rieksti |
||||
mandeles |
||||
pekanrieksti |
||||
pistācijas |
||||
valrieksti |
||||
pārējie |
||||
1.3. |
sulīgie augļi: |
0,01* |
0,01* |
|
āboli |
||||
aivas |
||||
bumbieri |
||||
pārējie |
||||
1.4. |
kauliņaugļi: |
0,01* |
0,01* |
|
aprikozes |
||||
ķirši |
||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) |
||||
plūmes |
||||
pārējie |
||||
1.5. |
ogas un sīkie augļi: |
0,01* |
0,01* |
|
1.5.1. |
vīnogas: |
|||
galda vīnogas |
||||
vīnogas pārstrādei |
||||
1.5.2. |
zemenes (izņemot meža) |
|||
1.5.3. |
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): |
|||
avenes |
||||
kazenes |
||||
loganogas |
||||
pārējās |
||||
1.5.4. |
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): |
|||
dzērvenes |
||||
mellenes |
||||
ērkšķogas |
||||
jāņogas (sarkanās un baltās) |
||||
upenes |
||||
pārējās |
||||
1.5.5. |
savvaļas ogas un augļi |
|||
1.6. |
dažādi augļi: |
0,01* |
0,01* |
|
ananasi |
||||
avokado |
||||
banāni |
||||
dateles |
||||
granāti |
||||
kivi augļi |
||||
kumkvats |
||||
liči |
||||
mango |
||||
olīvas |
||||
pasiflora |
||||
vīģes |
||||
pārējie |
||||
2. |
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: |
|||
2.1. |
sakņu un bumbuļu dārzeņi: |
0,01* |
0,01* |
0,2* p3 |
galda bietes |
||||
batātes |
||||
burkāni |
||||
saldie kartupeļi |
||||
kāļi |
||||
mārrutki |
||||
pastinaks |
||||
plostbārdis |
||||
redīsi, rutki |
||||
sakņu pētersīļi |
||||
selerijas |
||||
topinambūrs |
||||
rāceņi |
||||
pārējie |
||||
2.2. |
sīpolu dārzeņi: |
0,01* |
0,01* |
|
ķiploki |
15 p3 |
|||
sīpoli |
15 p3 |
|||
šalotes |
15 p3 |
|||
vasaras sīpoli |
||||
pārējie |
0,2* p3 |
|||
2.3. |
augļu dārzeņi: |
0,01* |
0,01* |
0,2* p3 |
2.3.1. |
nakteņu dzimtas augi: |
|||
baklažāni |
||||
paprika |
||||
tomāti |
||||
pārējie |
||||
2.3.2. |
ķirbjaugi ar ēdamu mizu: |
|||
garaugļu gurķi |
||||
īsaugļu gurķi |
||||
cukini |
||||
pārējie |
||||
2.3.3. |
ķirbjaugi ar neēdamu mizu: |
|||
arbūzi |
||||
melones |
||||
ķirbji |
||||
pārējie |
||||
2.3.4. |
cukurkukurūza |
|||
2.4. |
krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,01* |
0,01* |
0,2* p3 |
2.4.1. |
ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: |
|||
brokoļi (sparģeļkāposti) |
||||
ziedkāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.2. |
krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: |
|||
rožkāposti (Briseles kāposti) |
||||
galviņkāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.3. |
krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: |
|||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti |
||||
lapu kāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.4. |
kolrābji |
|||
2.5. |
lapu dārzeņi un garšaugi |
0,01* |
0,01* |
0,2* p3 |
2.5.1. |
salāti un salātveidīgie |
|||
kreses |
||||
salāti |
||||
salātu baldriņi |
||||
endīvijas |
||||
pārējie |
||||
2.5.2. |
spināti un tiem līdzīgie |
|||
spināti |
||||
biešu lapas (lapu bietes) |
||||
pārējie |
||||
2.5.3. |
ūdens kreses |
|||
2.5.4. |
lapu cigoriņi |
|||
2.5.5. |
garšaugi: |
|||
kārveles |
||||
maurloki |
||||
pētersīļi |
||||
seleriju lapas |
||||
pārējie |
||||
2.6. |
pākšaugu dārzeņi (svaigi): |
0,01* |
0,01* |
0,2* p3 |
pupas (ar pākstīm) |
||||
pupas (bez pākstīm) |
||||
zirņi (ar pākstīm) |
||||
zirņi (bez pākstīm) |
||||
pārējie |
||||
2.7. |
stublāju dārzeņi: |
0,01* |
0,01* |
0,2* p3 |
artišoki |
||||
fenhelis |
||||
puravi |
||||
rabarberi |
||||
selerijas |
||||
lapu artišoki |
||||
sparģeļi |
||||
pārējie |
||||
2.8. |
sēnes: |
0,01* |
0,01* |
0,2* p3 |
kultivētās sēnes |
||||
meža sēnes |
||||
3. |
Pākšaugi: |
0,01* |
0,01* |
0,2* p3 |
lēcas |
||||
pupas |
||||
zirņi |
||||
pārējie |
||||
4. |
Eļļas augi: |
0,01* |
0,01* |
0,5* p3 |
kokvilnas sēklas |
||||
linsēklas |
||||
magoņu sēklas |
||||
rapšu sēklas |
||||
saulespuķu sēklas |
||||
sinepju sēklas |
||||
sezama sēklas |
||||
sojas pupas |
||||
zemesrieksti |
||||
pārējie |
||||
5. |
Kartupeļi: |
0,01* |
0,01* |
50 |
agrie kartupeļi |
||||
uzglabājamie kartupeļi |
||||
6. |
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) |
0,1* |
0,02* |
0,5* p3 |
7. |
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus |
0,1* |
0,01* |
0,5*p3" |
1.7. izteikt 3.pielikuma 2.17.apakšnodaļu šādā redakcijā:
2.17. Lambdacihalotrīns un amitrāzs
Nr. p.k. |
Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums |
Lambdacihalotrīns |
Amitrāzs*10 |
1 |
2 |
3 |
4 |
1. |
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: |
0,05* |
|
1.1. |
citrusaugļi: |
||
apelsīni |
0,1 |
||
citroni |
0,2 |
||
greipfrūti |
0,1 |
||
laimi |
0,2 |
||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) |
0,2 |
||
pampelmūzes |
0,1 |
||
pārējie |
0,02* |
||
1.2. |
koku rieksti (lobīti vai nelobīti): |
0,05* |
|
Indijas rieksti |
|||
Brazīlijas rieksti |
|||
ciedru rieksti |
|||
kastaņi |
|||
kokosrieksti |
|||
lazdu rieksti |
|||
Makadamijas rieksti |
|||
mandeles |
|||
pekanrieksti |
|||
pistācijas |
|||
valrieksti |
|||
pārējie |
|||
1.3. |
sulīgie augļi: |
0,1 |
|
āboli |
|||
aivas |
|||
bumbieri |
|||
pārējie |
|||
1.4. |
kauliņaugļi: |
||
aprikozes |
0,2 |
||
ķirši |
|||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) |
0,2 |
||
plūmes |
|||
pārējie |
0,1 |
||
1.5. |
ogas un sīkie augļi: |
||
1.5.1. |
vīnogas: |
0,2 |
|
galda vīnogas |
|||
vīnogas pārstrādei |
|||
1.5.2. |
zemenes (izņemot meža) |
0,5 |
|
1.5.3. |
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): |
0,02* |
|
avenes |
|||
kazenes |
|||
loganogas |
|||
pārējās |
|||
1.5.4. |
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): |
||
dzērvenes |
|||
mellenes |
|||
ērkšķogas |
0,1 |
||
jāņogas (sarkanās un baltās) |
0,1 |
||
upenes |
0,1 |
||
pārējās |
0,02* |
||
1.5.5. |
savvaļas ogas un augļi |
0,2 |
|
1.6. |
dažādi augļi: |
0,02* |
|
ananasi |
|||
avokado |
|||
banāni |
|||
dateles |
|||
granāti |
|||
kivi augļi |
|||
kumkvats |
|||
liči |
|||
mango |
|||
olīvas |
|||
pasiflora |
|||
vīģes |
|||
pārējie |
|||
2. |
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: |
0,05* |
|
2.1. |
sakņu un bumbuļu dārzeņi: |
||
galda bietes |
|||
batātes |
|||
burkāni |
|||
jamss |
|||
kāļi |
|||
mārrutki |
|||
pastinaks |
|||
plostbārdis |
|||
redīsi, rutki |
0,1 |
||
sakņu pētersīļi |
|||
selerijas |
0,1 |
||
topinambūrs |
|||
rāceņi |
|||
pārējie |
0,02* |
||
2.2. |
sīpolu dārzeņi: |
||
ķiploki |
|||
sīpoli |
|||
šalotes |
|||
vasaras sīpoli |
0,05 |
||
pārējie |
0,02* |
||
2.3. |
augļu dārzeņi: |
||
2.3.1. |
nakteņu dzimtas augi: |
||
baklažāni |
0,5 |
||
paprika |
0,1 |
||
tomāti |
0,1 |
||
pārējie |
0,02* |
||
2.3.2. |
ķirbjaugi ar ēdamu mizu: |
0,1 |
|
gurķi |
|||
korgetes |
|||
pipargurķīši |
|||
pārējie |
|||
2.3.3. |
ķirbjaugi ar neēdamu mizu: |
0,05 |
|
arbūzi |
|||
melones |
|||
ķirbji |
|||
pārējie |
|||
2.3.4. |
cukurkukurūza |
0,05 |
|
2.4. |
krustziežu dzimtas dārzeņi: |
||
2.4.1. |
ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,1 |
|
brokoļi (sparģeļkāposti) |
|||
ziedkāposti |
|||
pārējie |
|||
2.4.2. |
krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi |
||
rožkāposti (Briseles kāposti) |
0,05 |
||
galviņkāposti |
0,2 |
||
pārējie |
0,02* |
||
2.4.3. |
krustziežu dzimtas lapu dārzeņi |
1 |
|
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti |
|||
lapu kāposti |
|||
pārējie |
|||
2.4.4. |
kolrābji |
0,02* |
|
2.5. |
lapu dārzeņi un garšaugi |
||
2.5.1. |
salāti un salātveidīgie |
1 |
|
kreses |
|||
salāti |
|||
salātu baldriņi |
|||
endīvijas |
|||
pārējie |
|||
2.5.2. |
spināti un tiem līdzīgie |
||
spināti |
0,5 |
||
biešu lapas (lapu bietes) |
|||
pārējie |
0,02* |
||
2.5.3. |
ūdens kreses |
0,02* |
|
2.5.4. |
lapu cigoriņi |
0,02* |
|
pārējie |
|||
2.5.5. |
garšaugi: |
1 |
|
kārveles |
|||
maurloki |
|||
pētersīļi |
|||
seleriju lapas |
|||
pārējie |
|||
2.6. |
pākšaugu dārzeņi (svaigi): |
||
pupas (ar pākstīm) |
0,2 |
||
pupas (bez pākstīm) |
0,02* |
||
zirņi (ar pākstīm) |
0,2 |
||
zirņi (bez pākstīm) |
0,2 |
||
pārējie |
0,02* |
||
2.7. |
stublāju dārzeņi: |
||
artišoki |
|||
fenhelis |
|||
puravi |
0,3 |
||
rabarberi |
|||
selerijas |
0,3 |
||
lapu artišoki |
|||
sparģeļi |
|||
pārējie |
0,02* |
||
2.8. |
sēnes: |
||
kultivētās sēnes |
0,02* |
||
meža sēnes |
0,5 |
||
3. |
Pākšaugi: |
0,02* |
0,05* |
lēcas |
|||
pupas |
|||
zirņi |
|||
pārējie |
|||
4. |
Eļļas augi: |
0,02* |
|
kokvilnas sēklas |
1 |
||
linsēklas |
|||
magoņu sēklas |
|||
rapšu sēklas |
|||
saulespuķu sēklas (nelobītas) |
|||
saulespuķu sēklas (lobītas) |
|||
sezama sēklas |
|||
sojas pupas |
|||
zemesrieksti |
|||
pārējie |
0,05* |
||
5. |
Kartupeļi: |
0,02* |
0,05* |
agrie kartupeļi |
|||
uzglabājamie kartupeļi |
|||
6. |
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) |
1 |
0,1* |
7. |
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus |
10 |
0,1*" |
1.8. izteikt 3.pielikuma 2.26.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.26. Propoksurs, propizamīds un triazofoss
Nr. p.k. |
Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums |
Propoksurs |
Propizamīds |
Triazofoss |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1. |
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: |
0,02* p3 |
0,02* |
|
1.1. |
citrusaugļi: |
|||
apelsīni |
||||
citroni |
0,3 |
|||
greipfrūti |
||||
laimi |
0,3 |
|||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) |
0,3 |
|||
pampelmūzes |
||||
pārējie |
0,05* |
|||
1.2. |
koku rieksti (lobīti vai nelobīti): |
0,05* |
||
Indijas rieksti |
||||
Brazīlijas rieksti |
||||
ciedru rieksti |
||||
kastaņi |
||||
kokosrieksti |
||||
lazdu rieksti |
||||
Makadamijas rieksti |
||||
mandeles |
||||
pekanrieksti |
||||
pistācijas |
||||
valrieksti |
||||
pārējie |
||||
1.3. |
sulīgie augļi: |
0,05* |
||
āboli |
||||
aivas |
||||
bumbieri |
||||
pārējie |
||||
1.4. |
kauliņaugļi: |
0,05* |
||
aprikozes |
||||
ķirši |
||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) |
||||
plūmes |
||||
pārējie |
||||
1.5. |
ogas un sīkie augļi: |
|||
1.5.1. |
vīnogas: |
0,05* |
||
galda vīnogas |
||||
vīnogas pārstrādei |
||||
1.5.2. |
zemenes (izņemot meža) |
1 |
||
1.5.3. |
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): |
0,05* |
||
avenes |
||||
kazenes |
||||
loganogas |
||||
pārējās |
||||
1.5.4. |
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): |
|||
dzērvenes |
0,2 |
|||
mellenes |
||||
ērkšķogas |
||||
jāņogas (sarkanās un baltās) |
0,2 |
|||
upenes |
0,2 |
|||
pārējās |
0,05* |
|||
1.5.5. |
savvaļas ogas un augļi |
0,05* |
||
1.6. |
dažādi augļi: |
0,05* |
||
ananasi |
||||
avokado |
||||
banāni |
||||
dateles |
||||
granāti |
||||
kivi augļi |
||||
kumkvats |
||||
liči |
||||
mango |
||||
olīvas |
||||
pasiflora |
||||
vīģes |
||||
pārējie |
||||
2. |
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: |
|||
2.1. |
sakņu un bumbuļu dārzeņi: |
0,05* |
0,02* p3 |
0,02* |
galda bietes |
||||
batātes |
||||
burkāni |
||||
saldie kartupeļi |
||||
kāļi |
||||
mārrutki |
||||
pastinaks |
||||
plostbārdis |
||||
redīsi, rutki |
||||
sakņu pētersīļi |
||||
selerijas |
||||
topinambūrs |
||||
rāceņi |
||||
pārējie |
||||
2.2. |
sīpolu dārzeņi: |
0,05* |
0,02* p3 |
0,02* |
ķiploki |
||||
sīpoli |
||||
šalotes |
||||
vasaras sīpoli |
||||
pārējie |
||||
2.3. |
augļu dārzeņi: |
0,05* |
0,02* p3 |
0,02* |
2.3.1. |
nakteņu dzimtas augi: |
|||
baklažāni |
||||
paprika |
||||
tomāti |
||||
pārējie |
||||
2.3.2. |
ķirbjaugi ar ēdamu mizu: |
|||
garaugļu gurķi |
||||
īsaugļu gurķi |
||||
cukini |
||||
pārējie |
||||
2.3.3. |
ķirbjaugi ar neēdamu mizu: |
|||
arbūzi |
||||
melones |
||||
ķirbji |
||||
pārējie |
||||
2.3.4. |
cukurkukurūza |
|||
2.4. |
krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,02* p3 |
0,02* |
|
2.4.1. |
ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,5 |
||
brokoļi (sparģeļkāposti) |
||||
ziedkāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.2. |
krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: |
|||
rožkāposti (Briseles kāposti) |
||||
galviņkāposti |
0,5 |
|||
pārējie |
0,05* |
|||
2.4.3. |
krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: |
0,05* |
||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti |
||||
lapu kāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.4. |
kolrābji |
0,05* |
||
2.5. |
lapu dārzeņi un garšaugi |
0,05* |
1 p3 |
0,02* |
2.5.1. |
salāti un salātveidīgie |
|||
kreses |
||||
salāti |
||||
salātu baldriņi |
||||
endīvijas |
||||
pārējie |
||||
2.5.2. |
spināti un tiem līdzīgie |
0,02* p3 |
||
spināti |
||||
biešu lapas (lapu bietes) |
||||
pārējie |
||||
2.5.3. |
ūdens kreses |
0,02* p3 |
||
2.5.4. |
lapu cigoriņi |
0,02* p3 |
||
2.5.5. |
garšaugi: |
1p3 |
||
kārveles |
||||
maurloki |
||||
pētersīļi |
||||
seleriju lapas |
||||
pārējie |
||||
2.6. |
pākšaugu dārzeņi (svaigi): |
0,05* |
0,02* p3 |
0,02* |
pupas (ar pākstīm) |
||||
pupas (bez pākstīm) |
||||
zirņi (ar pākstīm) |
||||
zirņi (bez pākstīm) |
||||
pārējie |
||||
2.7. |
stublāju dārzeņi: |
0,02* p3 |
0,02* |
|
artišoki |
||||
fenhelis |
||||
puravi |
1 |
|||
rabarberi |
||||
selerijas |
||||
lapu artišoki |
||||
sparģeļi |
||||
pārējie |
0,05* |
|||
2.8. |
sēnes: |
0,05* |
0,02* p3 |
0,02* |
kultivētās sēnes |
||||
meža sēnes |
||||
3. |
Pākšaugi: |
0,05* |
0,02* p3 |
0,02* |
lēcas |
||||
pupas |
||||
zirņi |
||||
pārējie |
||||
4. |
Eļļas augi: |
0,05* |
0,05* p3 |
|
kokvilnas sēklas |
0,1 |
|||
linsēklas |
||||
magoņu sēklas |
||||
rapšu sēklas |
||||
saulespuķu sēklas |
||||
sinepju sēklas |
||||
sezama sēklas |
||||
sojas pupas |
||||
zemesrieksti |
||||
pārējie |
0,02* |
|||
5. |
Kartupeļi: |
0,05* |
0,02* p3 |
0,02* |
agrie kartupeļi |
||||
uzglabājamie kartupeļi |
||||
6. |
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) |
0,1* |
0,05* p3 |
0,05* |
7. |
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus |
0,1* |
0,05* p3 |
0,05*" |
1.9. papildināt 3.pielikumu ar 2.60. un 2.61.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.60. Izoksaflutols, trifloksistrobīns un etilkarfentrazons
Nr. p.k. |
Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums |
Izoksaflutols*41 |
Trifloksistrobīns |
Etilkarfentra-zons*42 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1. |
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: |
0,05* p3 |
0,01* p3 |
|
1.1. |
citrusaugļi: |
0,3 p3 |
||
apelsīni |
||||
citroni |
||||
greipfrūti |
||||
laimi |
||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) |
||||
pampelmūzes |
||||
pārējie |
||||
1.2. |
koku rieksti (lobīti vai nelobīti): |
0,02* p3 |
||
Indijas rieksti |
||||
Brazīlijas rieksti |
||||
ciedru rieksti |
||||
kastaņi |
||||
kokosrieksti |
||||
lazdu rieksti |
||||
Makadamijas rieksti |
||||
mandeles |
||||
pekanrieksti |
||||
pistācijas |
||||
valrieksti |
||||
pārējie |
||||
1.3. |
sulīgie augļi: |
0,5 p3 |
||
āboli |
||||
aivas |
||||
bumbieri |
||||
pārējie |
||||
1.4. |
kauliņaugļi: |
|||
aprikozes |
1 p3 |
|||
ķirši |
1 p3 |
|||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) |
1 p3 |
|||
plūmes |
||||
pārējie |
0,02* p3 |
|||
1.5. |
ogas un sīkie augļi: |
|||
1.5.1. |
vīnogas: |
5 p3 |
||
galda vīnogas |
||||
vīnogas pārstrādei |
||||
1.5.2. |
zemenes (izņemot meža) |
0,02* p3 |
||
1.5.3. |
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): |
0,02* p3 |
||
avenes |
||||
kazenes |
||||
loganogas |
||||
pārējās |
||||
1.5.4. |
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): |
|||
dzērvenes |
||||
mellenes |
||||
ērkšķogas |
1 p3 |
|||
jāņogas (sarkanās un baltās) |
1 p3 |
|||
upenes |
1 p3 |
|||
pārējās |
0,02* p3 |
|||
1.5.5. |
savvaļas ogas un augļi |
0,02* p3 |
||
1.6. |
dažādi augļi: |
|||
ananasi |
||||
avokado |
||||
banāni |
0,05 p3 |
|||
dateles |
||||
granāti |
||||
kivi augļi |
||||
kumkvats |
||||
liči |
||||
mango |
||||
olīvas |
||||
pasiflora |
||||
vīģes |
||||
pārējie |
0,02* p3 |
|||
2. |
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: |
0,05* p3 |
0,01* p3 |
|
2.1. |
sakņu un bumbuļu dārzeņi: |
0,02* p3 |
||
galda bietes |
||||
batātes |
||||
burkāni |
||||
saldie kartupeļi |
||||
kāļi |
||||
mārrutki |
||||
pastinaks |
||||
plostbārdis |
||||
redīsi, rutki |
||||
sakņu pētersīļi |
||||
selerijas |
||||
topinambūrs |
||||
rāceņi |
||||
pārējie |
||||
2.2. |
sīpolu dārzeņi: |
0,02* p3 |
||
ķiploki |
||||
sīpoli |
||||
šalotes |
||||
vasaras sīpoli |
||||
pārējie |
||||
2.3. |
augļu dārzeņi: |
|||
2.3.1. |
nakteņu dzimtas augi: |
|||
baklažāni |
||||
paprika |
||||
tomāti |
0,5 p3 |
|||
pārējie |
0,02* p3 |
|||
2.3.2. |
ķirbjaugi ar ēdamu mizu: |
0,2 p3 |
||
garaugļu gurķi |
||||
īsaugļu gurķi |
||||
cukini |
||||
pārējie |
||||
2.3.3. |
ķirbjaugi ar neēdamu mizu: |
|||
arbūzi |
||||
melones |
0,3 p3 |
|||
ķirbji |
||||
pārējie |
0,02* p3 |
|||
2.3.4. |
cukurkukurūza |
0,02* p3 |
||
2.4. |
krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,02* p3 |
||
2.4.1. |
ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: |
|||
brokoļi (sparģeļkāposti) |
||||
ziedkāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.2. |
krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: |
|||
rožkāposti (Briseles kāposti) |
||||
galviņkāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.3. |
krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: |
|||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti |
||||
lapu kāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.4. |
kolrābji |
|||
2.5. |
lapu dārzeņi un garšaugi |
0,02* p3 |
||
2.5.1. |
salāti un salātveidīgie |
|||
kreses |
||||
salāti |
||||
salātu baldriņi |
||||
endīvijas |
||||
pārējie |
||||
2.5.2. |
spināti un tiem līdzīgie |
|||
spināti |
||||
biešu lapas (lapu bietes) |
||||
pārējie |
||||
2.5.3. |
ūdens kreses |
|||
2.5.4. |
lapu cigoriņi |
|||
2.5.5. |
garšaugi: |
|||
kārveles |
||||
maurloki |
||||
pētersīļi |
||||
seleriju lapas |
||||
pārējie |
||||
2.6. |
pākšaugu dārzeņi (svaigi): |
0,02* p3 |
||
pupas (ar pākstīm) |
||||
pupas (bez pākstīm) |
||||
zirņi (ar pākstīm) |
||||
zirņi (bez pākstīm) |
||||
pārējie |
||||
2.7. |
stublāju dārzeņi: |
0,02* p3 |
||
artišoki |
||||
fenhelis |
||||
puravi |
||||
rabarberi |
||||
selerijas |
||||
lapu artišoki |
||||
sparģeļi |
||||
pārējie |
||||
2.8. |
sēnes: |
0,02* p3 |
||
kultivētās sēnes |
||||
meža sēnes |
||||
3. |
Pākšaugi: |
0,05* p3 |
0,02* p3 |
0,01* p3 |
lēcas |
||||
pupas |
||||
zirņi |
||||
pārējie |
||||
4. |
Eļļas augi: |
0,1* p3 |
0,05* p3 |
0,02* p3 |
kokvilnas sēklas |
||||
linsēklas |
||||
magoņu sēklas |
||||
rapšu sēklas |
||||
saulespuķu sēklas |
||||
sinepju sēklas |
||||
sezama sēklas |
||||
sojas pupas |
||||
zemesrieksti |
||||
pārējie |
||||
5. |
Kartupeļi: |
0,05* p3 |
0,02* p3 |
0,01* p3 |
agrie kartupeļi |
||||
uzglabājamie kartupeļi |
||||
6. |
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) |
0,1* p3 |
0,05* p3 |
0,02* p3 |
7. |
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus |
0,1* p3 |
30 p3 |
0,02* p3 |
2.61. Fenamidons, mekoprops
Nr. p.k. |
Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums |
Fenamidons |
Mekoprops*43 |
1 |
2 |
3 |
4 |
1. |
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: |
0,05* p3 |
|
1.1. |
citrusaugļi: |
0,02* p3 |
|
apelsīni |
|||
citroni |
|||
greipfrūti |
|||
laimi |
|||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) |
|||
pampelmūzes |
|||
pārējie |
|||
1.2. |
koku rieksti (lobīti vai nelobīti): |
0,02* p3 |
|
Indijas rieksti |
|||
Brazīlijas rieksti |
|||
ciedru rieksti |
|||
kastaņi |
|||
kokosrieksti |
|||
lazdu rieksti |
|||
Makadamijas rieksti |
|||
mandeles |
|||
pekanrieksti |
|||
pistācijas |
|||
valrieksti |
|||
pārējie |
|||
1.3. |
sulīgie augļi: |
0,02* p3 |
|
āboli |
|||
aivas |
|||
bumbieri |
|||
pārējie |
|||
1.4. |
kauliņaugļi: |
0,02* p3 |
|
aprikozes |
|||
ķirši |
|||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) |
|||
plūmes |
|||
pārējie |
|||
1.5. |
ogas un sīkie augļi: |
||
1.5.1. |
vīnogas: |
0,5 p3 |
|
galda vīnogas |
|||
vīnogas pārstrādei |
|||
1.5.2. |
zemenes (izņemot meža) |
0,02* p3 |
|
1.5.3. |
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): |
0,02* p3 |
|
avenes |
|||
kazenes |
|||
loganogas |
|||
pārējās |
|||
1.5.4. |
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): |
0,02* p3 |
|
dzērvenes |
|||
mellenes |
|||
ērkšķogas |
|||
jāņogas (sarkanās un baltās) |
|||
upenes |
|||
pārējās |
|||
1.5.5. |
savvaļas ogas un augļi |
0,02* p3 |
|
1.6. |
dažādi augļi: |
0,02* p3 |
|
ananasi |
|||
avokado |
|||
banāni |
|||
dateles |
|||
granāti |
|||
kivi augļi |
|||
kumkvats |
|||
liči |
|||
mango |
|||
olīvas |
|||
pasiflora |
|||
vīģes |
|||
pārējie |
|||
2. |
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: |
0,05* p3 |
|
2.1. |
sakņu un bumbuļu dārzeņi: |
0,02* p3 |
|
galda bietes |
|||
batātes |
|||
burkāni |
|||
saldie kartupeļi |
|||
kāļi |
|||
mārrutki |
|||
pastinaks |
|||
plostbārdis |
|||
redīsi, rutki |
|||
sakņu pētersīļi |
|||
selerijas |
|||
topinambūrs |
|||
rāceņi |
|||
pārējie |
|||
2.2. |
sīpolu dārzeņi: |
0,02* p3 |
|
ķiploki |
|||
sīpoli |
|||
šalotes |
|||
vasaras sīpoli |
|||
pārējie |
|||
2.3. |
augļu dārzeņi: |
||
2.3.1. |
nakteņu dzimtas augi: |
||
baklažāni |
|||
paprika |
|||
tomāti |
0,5 p3 |
||
pārējie |
0,02* p3 |
||
2.3.2. |
ķirbjaugi ar ēdamu mizu: |
0,02* p3 |
|
garaugļu gurķi |
|||
īsaugļu gurķi |
|||
cukini |
|||
pārējie |
|||
2.3.3. |
ķirbjaugi ar neēdamu mizu: |
||
arbūzi |
|||
melones |
0,1 p3 |
||
ķirbji |
|||
pārējie |
0,02* p3 |
||
2.3.4. |
cukurkukurūza |
0,02* p3 |
|
2.4. |
krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,02* p3 |
|
2.4.1. |
ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: |
||
brokoļi (sparģeļkāposti) |
|||
ziedkāposti |
|||
pārējie |
|||
2.4.2. |
krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: |
||
rožkāposti (Briseles kāposti) |
|||
galviņkāposti |
|||
pārējie |
|||
2.4.3. |
krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: |
||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti |
|||
lapu kāposti |
|||
pārējie |
|||
2.4.4. |
kolrābji |
||
2.5. |
lapu dārzeņi un garšaugi |
||
2.5.1. |
salāti un salātveidīgie |
2 p3 |
|
kreses |
|||
salāti |
|||
salātu baldriņi |
|||
endīvijas |
|||
pārējie |
|||
2.5.2. |
spināti un tiem līdzīgie |
0,02* p3 |
|
spināti |
|||
biešu lapas (lapu bietes) |
|||
pārējie |
|||
2.5.3. |
ūdens kreses |
0,02* p3 |
|
2.5.4. |
lapu cigoriņi |
0,02* p3 |
|
2.5.5. |
garšaugi: |
0,02* p3 |
|
kārveles |
|||
maurloki |
|||
pētersīļi |
|||
seleriju lapas |
|||
pārējie |
|||
2.6. |
pākšaugu dārzeņi (svaigi): |
0,02* p3 |
|
pupas (ar pākstīm) |
|||
pupas (bez pākstīm) |
|||
zirņi (ar pākstīm) |
|||
zirņi (bez pākstīm) |
|||
pārējie |
|||
2.7. |
stublāju dārzeņi: |
0,02* p3 |
|
artišoki |
|||
fenhelis |
|||
puravi |
|||
rabarberi |
|||
selerijas |
|||
lapu artišoki |
|||
sparģeļi |
|||
pārējie |
|||
2.8. |
sēnes: |
0,02* p3 |
|
kultivētās sēnes |
|||
meža sēnes |
|||
3. |
Pākšaugi: |
0,02* p3 |
0,05* p3 |
lēcas |
|||
pupas |
|||
zirņi |
|||
pārējie |
|||
4. |
Eļļas augi: |
0,05* p3 |
0,05* p3 |
kokvilnas sēklas |
|||
linsēklas |
|||
magoņu sēklas |
|||
rapšu sēklas |
|||
saulespuķu sēklas |
|||
sinepju sēklas |
|||
sezama sēklas |
|||
sojas pupas |
|||
zemesrieksti |
|||
pārējie |
|||
5. |
Kartupeļi: |
0,02* p3 |
0,05* p3 |
agrie kartupeļi |
|||
uzglabājamie kartupeļi |
|||
6. |
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) |
0,05* p3 |
0,1* p3 |
7. |
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus |
0,05* p3 |
0,1* p3" |
1.10.papildināt 3.pielikuma piezīmes ar piezīmi šādā redakcijā:
"p3 - līdz 2009.gada 24.jūnijam noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā.";
1.11.papildināt 3.pielikuma piezīmes ar 41., 42. un 43.piezīmi šādā redakcijā:
"41.Izoksaflutola, RPA 202248 un RPA 203348 summa, izteikta kā izoksaflutols. RPA 202248 ir 2-ciano-3-ciklopropil-1-(2-metilsulfonil-4-trifluormetilfenil) propān-1,3-dions. RPA 203328 ir 2-metānsulfonil-4-trifluormetilbenzoskābe.
42. Noteikts kā karfentrazons un izteikts kā etilkarfentrazons.
43. P-mekopropa un mekopropa summa, izteikta kā mekoprops."
2. Šo noteikumu 1.2. un 1.7.apakšpunkts stājas spēkā ar 2007.gada 10.janvāri.
3. Noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 4.decembri.
Zemkopības ministrs M.Roze