• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar ekonomikas ministru par "Rīgas siltuma" akciju privatizāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.01.2006., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/125111

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

04.01.2006., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar ekonomikas ministru par “Rīgas siltuma” akciju privatizāciju

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pirmdien, 2.janvārī, Jūrmalas rezidencē tikās ar ekonomikas ministru Krišjāni Kariņu, apspriežoties par 2006.gada ekonomikas prioritātēm, uzdevumiem un principiem, uz ko balstīties Latvijas ekonomikai pozitīvās izaugsmes turpināšanā.

Sarunā prezidente ar ministru apspriedās par inflācijas lielo iespaidu uz iedzīvotāju dzīves kvalitāti, par darbaspēka aizplūšanas apturēšanas iespējām, elastības nepieciešamību darbaspēka apmācībā, kā arī par investīciju piesaistes principiem Latvijai.

Runājot par darbaspēka izglītību, prezidente vēlējās uzzināt par valdības rīcību, lai pastiprinātu tehniskās izglītības jomu, kā arī sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju strādātu pie tehniskās izglītības elastības un piemērošanās darba tirgus vajadzībām.

Atzīmējot to, ka Latvijai ir būtiski panākt turpmāku aktīvu ārvalstu investīciju ieplūšanu Latvijā kā vienu no valsts attīstības elementiem un šā pusgada laikā prezidentei ir paredzēts uzrunāt ārvalstu uzņēmējus par investīciju iespējām Latvijā, prezidente uzsvēra nepieciešamību valdībai investīciju piesaistes jautājumos rīkoties konsekventi un sekot iepriekš pieņemtiem un paziņotiem lēmumiem.

Konkrētāk apspriežoties par valstij piederošo a/s “Rīgas siltums” (RS) akciju privatizācijas jautājumu, prezidente atzīmēja, ka iepriekš valdība ir izrādījusi gatavību savas akcijas RS pārdot ārzemju investoram, bet vēlāk nākusi klajā ar paziņojumu par to neprivatizēšanu, tādējādi radot iespaidu par neuzticamu investīciju vidi. “Ja reiz signāli ir doti, virzība uzņemta, bāzējoties uz iepriekš pieņemtiem lēmumiem, tad tam ir jāseko. Latvijai ir ļoti būtiski saglabāt uzticamību savai investīciju videi, tāpēc visām valdību veidojošajām partijām ir konkrēti jāvienojas – ko mēs darīsim, kāds ir Latvijas kopīgais uzstādījums šajos jautājumos, kā arī jāgarantē savas darbības un lēmumu prognozējamība pietiekami ilgam laikam uz priekšu,” pēc tikšanās žurnālistiem sacīja V.Vīķe-Freiberga.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!