• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Telefonsarunā ar ES enerģētikas komisāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.01.2006., Nr. 3 https://www.vestnesis.lv/ta/id/125188

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar vides nevalstiskajām organizācijām

Vēl šajā numurā

05.01.2006., Nr. 3

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Telefonsarunā ar ES enerģētikas komisāru

Trešdien, 4.janvārī, Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim notika telefonsaruna ar ES enerģētikas komisāru Andri Piebalgu, kuras gaitā pārrunāta Krievijas un Ukrainas gāzes padeves problemātika un ES kopējās enerģētikas politikas jautājums. Ministru prezidents atzīmēja, ka šā gada pirmo dienu notikumi atkārtoti norāda uz nepieciešamību veidot integrētu enerģētikas tirgu ES, kas nodrošinātu diversifikāciju, tīklu savstarpējos savienojumus un nodrošinātu piegāžu drošību un apgādes alternatīvas. A.Kalvītis uzsvēra, ka ES ir jāveido kopēja enerģētikas politika arī attiecībā uz trešajām valstīm.

Sarunas laikā Ministru prezidents atzīmēja, ka ES enerģētikas jautājumam ir jāpievērš pastiprināta uzmanība un jāturpina aizsāktā diskusija neformālās Eiropadomes laikā 2005.gada oktobrī Hamtonā, Lielbritānijā. Kopējā enerģētikas politika ir visu ES dalībvalstu interese, un īpaši svarīga šīs politikas veidošana ir Baltijas valstīm. A.Kalvītis informēja, ka jau tuvākajā laikā šo jautājumu pārrunās ar Eiropas Komisijas prezidentu Žozē Manuelu Barrozu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!