• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kuģu radīto atkritumu un piesārņoto ūdeņu pieņemšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.01.2006., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/125313

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts atbalstu lauksaimniecībai 2006.gadā

Vēl šajā numurā

06.01.2006., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kuģu radīto atkritumu un piesārņoto ūdeņu pieņemšanu

Valsts sekretāru 5.janvāra sanāksmē tika izsludināts Vides ministrijas sagatavotais Ministru kabineta noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 8.oktobra noteikumos Nr.455 “Kuģu radīto atkritumu un piesārņoto ūdeņu pieņemšanas kārtība un kuģu radīto atkritumu apsaimniekošanas plānu izstrādes kārtība””.

MK noteikumu grozījumu projekts nosaka, ka 1973.gada Starptautiskā konvencija par piesārņojuma novēršanu no kuģiem un tās 1978.gada protokols ir spēkā to jaunākajā redakcijā, ietverot konvencijas pilnu nosaukumu. Tāpat noteikumu projekts nosaka, ka ostas pārvalde kontrolē noteikumu izpildi par kuģu atkritumu obligāto noteikšanu, pirms kuģis atstāj ostu.

Šis noteikumu projekts izstrādāts, pamatojoties uz Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvas 2002/84/EK (2002.gada 5.novembris), ar ko groza direktīvas par kuģošanas drošību un kuģu radītā piesārņojuma novēršanu, 10.pantu un pamatojoties uz LR Ministru kabineta 2005.gada 22.novembra sēdes protokola Nr.68 45. paragrāfa 2.punktu.

Pašlaik pret Latviju ir uzsākta pārkāpuma procedūra saskaņā ar Eiropas Kopienas dibināšanas līguma 226.pantu. Izdarot grozījumus minētajos noteikumos, Vides ministrija izpildīs Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvas 2002/84/EK prasības.

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!