• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par biedrību un nodibinājumu atbrīvošanu no nekustamā īpašuma nodokļa par ēkām un būvēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.01.2006., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/125314

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kuģu radīto atkritumu un piesārņoto ūdeņu pieņemšanu

Vēl šajā numurā

06.01.2006., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par biedrību un nodibinājumu atbrīvošanu no nekustamā īpašuma nodokļa par ēkām un būvēm

Lai noteiktu kritērijus, pēc kuriem biedrības un nodibinājumi tiek atbrīvoti no nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) maksājumiem par tām piederošajām ēkām un būvēm, Finanšu ministrija ir izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu.

Noteikumu projekts paredz: lai saņemtu atbrīvojumu no NĪN maksājumiem, ēkām un būvēm ir jābūt reģistrētām zemesgrāmatā uz biedrības vai nodibinājuma vārda, kā arī ēka vai būve nedrīkst tikt izmantota saimnieciskās darbības veikšanai. Turklāt atbrīvojums no NĪN maksājuma tiek piešķirts organizācijai, kas saņēmusi sabiedriskā labuma statusu.

Biedrībām un nodibinājumiem, kas vēlēsies saņemt atbrīvojumu no NĪN maksājuma, Finanšu ministrijā būs jāiesniedz zemesgrāmatas apliecības kopija, Valsts zemes dienesta izziņa par ēkas vai būves pašreizējo kadastrālo vērtību, norādot pašvaldību, kuras administratīvajā teritorijā ēka vai būve atrodas, kā arī rakstisks apliecinājums, ka šis īpašums netiek izmantots saimnieciskajā darbībā. Līdz ar šo noteikumu stāšanos spēkā par spēku zaudējušiem tiks atzīti MK 2003.gada 2.decembra noteikumi Nr.677.

MK noteikumu projekta izstrādes nepieciešamību noteica 2005.gada 20.oktobrī Saeimā pieņemtais likums “Grozījumi likumā “Par nekustamā īpašuma nodokli””, kurš stājies spēkā 2006.gada 1.janvārī. Likums paredz, ka MK jānosaka kritēriji un jāapstiprina to biedrību un nodibinājumu saraksts, kas tiek atbrīvoti no NĪN maksājumiem. Biedrību un nodibinājumu saraksts apstiprināšanai tiks gatavots pēc šo noteikumu pieņemšanas.

Noteikumu projekts “Noteikumi par kritērijiem, saskaņā ar kuriem biedrības un nodibinājumi tiek atbrīvoti no nekustamā īpašuma nodokļa maksājumiem par tām piederošajām ēkām un būvēm” ceturtdien, 5.janvārī, valsts sekretāru sanāksmē izsludināts saskaņošanai ministrijās.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!