• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par trīspusējo sadarbības padomi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.2000., Nr. 396/398 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12540

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts budžeta izpildi oktobrī

Vēl šajā numurā

08.11.2000., Nr. 396/398

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par trīspusējo sadarbības padomi

Šodien, 8. novembrī, Ministru kabinetā notiek Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēde.

6. novembrī NTSP sekretariāts saņēma Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) vēstuli ar prasību atcelt izsludināto 8. novembra NTSP sēdi, jo saskaņā ar NTSP nolikuma 30. un 32. punktā noteikto kārtību (nolikuma punkti reglamentē jautājumu iesniegšanas procedūru) netika iesniegti sēdē izskatāmo jautājumu materiāli. LBAS arī norādīja, ka darba devēju puses iesniegtie jautājumi par valdošās koalīcijas pozīciju Darba likuma izskatīšanas gaitā Saeimā un par valdošās koalīcijas pozīciju attiecībā uz Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas izstrādāto alternatīvo likumprojektu "Par darbinieku aizsardzību darba devēju maksātnespējas gadījumā" atbilstoši NTSP nolikumam neietilpst izskatāmo jautājumu lokā.

Ņemot vērā minēto, dalībpušu vadītāji vienojās, ka kārtējā NTSP sēde netiks atcelta, bet tās sākumā, apstiprinot sēdes darba kārtības projektu, sociālie partneri lems par jautājumu izņemšanu vai atstāšanu sēdes darba kārtībā.

NTSP 8. novembra sēdes darba kārtībā paredzēts izskatīt jautājumu par grozījumiem likumā "Par valsts pensijām", par Latvijas delegācijas dalības finansēšanu Starptautiskās darba organizācijas 6. Eiropas reģionālajā sanāksmē, par valdošās koalīcijas pozīciju Darba likuma izskatīšanas gaitā Saeimā un par valdošās koalīcijas pozīciju attiecībā uz Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas izstrādāto alternatīvo likumprojektu "Par darbinieku aizsardzību darba devēju maksātnespējas gadījumā".

Paredzēts, ka sociālie partneri runās arī par Ministru kabineta iekšējās kārtības un darbības noteikumu jauno redakciju un tās saskaņošanu ar NTSP nolikumu, lai nodrošinātu sociālo partneru iesaistīšanu normatīvo aktu izstrādē, par reģistrēto sociāli apdrošināto personu tiesībām saņemt sociālās apdrošināšanas pakalpojumus un lems par NTSP 2001. gada sēžu grafiku.

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!