• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Expo 2000" Viesu grāmatu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.2000., Nr. 396/398 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12541

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grāmatu un bibliotēku Eiropas un pasaules kontekstā

Vēl šajā numurā

08.11.2000., Nr. 396/398

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par "Expo 2000" Viesu grāmatu

Oktobra pēdējā dienā Hannoverē tika slēgta pasaules izstāde "Expo 2000" un durvis aizvēra arī Latvijas paviljons, ko 153 izstādes darba dienās apmeklēja kopumā ap trim miljoniem cilvēku. Tas bija viens no desmit labākajiem rādītājiem un apliecināja pasaules valstu interesi par mūsu zemi. Vairāk nekā 200 apmeklētāju atstājuši savus ierakstus un laba vēlējumus paviljona Viesu grāmatā, ko Latvijas paviljona iekārtotājfirmas "Creatio" direktors Gundars Pētersons un sabiedrisko attiecību, kultūras un pasākumu projekta vadītāja Solvita Vēvere nodeva Latvijas Nacionālajai bibliotēkai. Pateicoties par dāvinājumu, bibliotēkas direktors Andris Vilks sacīja: "Esam saņēmuši daudz publikāciju par Latvijas panākumiem un vietu šajā starptautiskajā izstādē. Mēs savos fondos krājam un glabājam visdaudzveidīgāko informāciju, bet nekā tamlīdzīga mums līdz šim nav bijis. Ar šo grāmatu, kas glabā tik daudzu cilvēku ar roku rakstītus novēlējumus, sākas jauns žanrs."

Līdz novembra beigām Latvijas paviljona Viesu grāmatu var apskatīt ikviens interesents Nacionālās bibliotēkas izstāžu zālē Krišjāņa Barona ielā 14. Turpmāk tā glabāsies bibliotēkas Reto grāmatu un rokrakstu nodaļā.

Viesu grāmata glabā liecības par plašo un daudzveidīgo Latvijas paviljona apmeklētāju loku. Pirmā tajā parakstījusies Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga. Kopā ar Induli Bērziņu paviljonu apmeklējuši un savus ierakstus atstājuši Vācijas, Igaunijas un Lietuvas ārlietu ministri. Labus novēlējumus Viesu grāmatā ierakstījuši vairāk nekā divdesmit valstu parlamentārieši un ministri, viesi no Vatikāna un Eiropas Savienības amatpersonas.

Viesu grāmatā ir vairāku Latvijas diplomātu, ministru, pašvaldību delegāciju, kultūras darbinieku, koru, deju kolektīvu un mūzikas grupu atstātie ieraksti. Latvijas vēstnieks Vācijā Andris Teikmanis raksta: "Atļautais+iespējamais+darbs+neprāts=iecerētais. Tas ir šeit." Latvijas ev.lut. Baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags: "Dievs mums ir devis ļoti skaistu zemi un brīnišķīgus cilvēkus. Tiešām prieks, ka tā tik atbilstoši un skaisti tiek pārstāvēta pasaules kontekstā."

Latviešu valodā savus novēlējumus izteicis ne tikai mūsu tuvais kaimiņš Vītauts Landsberģis, bet arī Eiropas Savienības paplašināšanas komisārs Ginters Ferhoigens. Viņš raksta: "Ar Eiropas Savienības paplašināšanu izveidosies jauna Eiropa. Man ir prieks, ka Jūsu valsts būs daļa no šīs Eiropas."

Aina Rozeniece, "LV"nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!