• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Francijas prezidents Žaks Širaks, sveicot eiropiešus jaunajā, 2006.gadā:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.2006., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/125440

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par skaidrāku koncepciju bioloģiskās pārtikas ražošanā

Vēl šajā numurā

10.01.2006., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Francijas prezidents Žaks Širaks, sveicot eiropiešus jaunajā, 2006.gadā:

“Šā gada sākumā man ir tas prieks apsveikt personīgi un Francijas vārdā ikvienu no jums visās Eiropas Savienības valstīs. Es priecājos to darīt, pateicoties internetam, kas starp mums rada ciešu saikni un vairo mūsu apmaiņas un dialoga iespējas.
Eiropa ir mūsu kopējā lieta. Tā ir tāda, kādu mēs to veidojam. Kopīgiem spēkiem, balstoties uz mūsu vēstures un kultūras daudzveidību, mēs varam vēl vairāk attīstīt šo unikālo projektu, kas kalpo mieram, demokrātijai un cilvēces progresam. Francija pilnā mērā ir iesaistījusies tajā, un es turpināšu atbalstīt šo Eiropas ideju visu franču vārdā.
Eiropas tautu samierināšanās pieliek punktu sadursmēm starp līdzcilvēkiem, kas ir tik ļoti skumdinājušas un novājinājušas mūsu kontinentu. Būsim modri arī turpmāk, lai Eiropas veidošanā iemiesotais miera ideāls gūst virsroku pār sāncensības garu.
Pasaulē, kurā apspiešana, spēki, kas šķir, izslēgšanas refleksi joprojām ir dzīvi, Eiropa sniedz mums demokrātiju, brīvību, toleranci un cieņu citam pret citu. Mums ikvienam ir jāaizstāv un jāizvirza par prioritāti humānisma vērtības, kas ir Eiropas civilizācijas goda lieta.
Lai no kurienes mēs katrs būtu, Eiropa ir mūsu kopīgā nākotne, tā mums sniedz solidaritāti un ekonomisko progresu. Es vēlos, lai 2006. gads pārliecinātu mūs par jauno dalībvalstu iespaidīgo virzību uz priekšu, kuras dinamismu vairo ikviena atbalsts. Mums jādara viss iespējamais, lai apliecinātu sevi kā zināšanu, attīstītas zinātnes un uzņēmējdarbības gara kontinentu, jo tieši tas nodrošina mūsu vietu pasaulē, mūsu darbavietas, nākotni mūsu bērniem. Tā ir mūsu identitāte.
Visbeidzot, Eiropa – tās ir rūpes par ikviena cieņu, noraidījums pret izslēgšanu, cīņa pret bezdarbu. Pārāk daudzus no mums skāris trūkums, pārāk daudzi kļuvuši par nabadzības upuriem. Eiropas īstas sociālās politikas izveidošanai ir jābūt obligātai prasībai, lai progresa augļi tiktu sadalīti vienlīdzīgi un tos baudītu visi.
Lai 2006. gads būtu varens Eiropas progresa gads. Šādā noskaņā, dialogā ar visiem eiropiešiem, mēs pievērsīsimies institūciju jautājumiem. Eiropa allaž progresējusi, pārvarot ceļā sastaptās grūtības. Mēs to darīsim vēlreiz – visi kopā. Jo mēs novērtējam ikvienu progresu, ko tā mums sniedz. Jo mēs esam lepni būt Eiropas pilsoņi un esam lepni kopīgi uzturēt šo gribu, kas mūs vieno un stiprina.
Mani vissirsnīgākie un draudzīgākie sveicieni katrai un katram no jums visās Eiropas Savienības dalībvalstīs!
Novēlu visiem laimīgu jauno gadu!”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!