• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iedzīvotāju gada ienākumu un PVN deklarāciju aizpildīšanas kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.2006., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/125628

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Kazahstānas Republikā 9.-12.janvārī

Vēl šajā numurā

12.01.2006., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iedzīvotāju gada ienākumu un PVN deklarāciju aizpildīšanas kārtību

Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) deklarācijas un iedzīvotāju gada ienākumu deklarācijas aizpildīšanas kārtību turpmāk regulēs Ministru kabineta (MK) noteikumi. Finanšu ministrijas sagatavotos normatīvos aktus valdība pieņēma otrdien, 10.janvārī.

Līdz šim deklarāciju aizpildīšanas kārtību reglamentēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izdoti normatīvie akti, kas zaudēja spēku 2006.gada 1.janvārī, tādēļ šīs jomas regulēšanai tika izstrādāti atbilstoši MK noteikumi, kas ietver arī deklarāciju veidlapu paraugus.

“Noteikumi par iedzīvotāju gada ienākumu deklarāciju un tās aizpildīšanas kārtību” apstiprina iedzīvotāju gada ienākumu deklarācijas veidlapas paraugu un nosaka deklarācijas aizpildīšanas kārtību. Noteikumi ietver arī normas, kas attiecas uz deklarācijas aizpildīšanu maksātājiem, kuriem taksācijas gadā bijuši izdevumi par izglītību un ārstnieciskajiem pakalpojumiem un kuri vēlas iekļaut šos izdevumus iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķinā.

Savukārt “Noteikumi par pievienotās vērtības nodokļa deklarāciju” noteiks par taksācijas periodu iesniedzamās PVN deklarācijas un tās pielikumu veidlapu paraugus, kā arī PVN deklarācijas aizpildīšanas kārtību.

Līdz ar jauno noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudēs 2000.gada 19.decembra noteikumi Nr.460 “Noteikumi par iedzīvotāju gada ienākumu deklarāciju” un 2004.gada 13.janvāra noteikumi Nr.29 “Noteikumi par pievienotās vērtības nodokļa deklarāciju”.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!