• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs, sveicot Latvijas tautu barikāžu 15.gadadienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.2006., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/125716

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām un nododot Valsts prezidenta vietu Saeimas priekšsēdētājai

Vēl šajā numurā

13.01.2006., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs, sveicot Latvijas tautu barikāžu 15.gadadienā

Ārlietu ministrs Artis Pabriks sveic Latvijas tautu un īpaši barikāžu dalībniekus 1991.gada barikāžu 15.gadadienā.

“Šajās dienās Latvijas tauta, līdzīgi kā savulaik latviešu strēlnieki, parādīja īpašu drosmi un mērķtiecību. Nevardarbīgās pretošanās galvenais ierocis bija ticība – ticība vienotībai, ticība brīvībai. Ticība, tāpat kā kūpošās tējas krūzes, ugunskuri un dziesmas, sildīja cilvēku miesas un sirdis. Janvāra dienās mūsu tauta starptautiskajai sabiedrībai parādīja, ka tai ir vieta starp citām Eiropas valstīm, ko tai Otrā pasaules kara laikā atņēma totalitārās lielvaras.

Tagad esam kļuvuši par pilnvērtīgu starptautiskās sabiedrības locekli un mūsu valsts nākotne ir Latvijas iedzīvotāju rokās. Arī 2006.gadā, tāpat kā 1991.gadā, mums ir nepieciešama ticība saviem spēkiem, taču tagad savu ticību varam koncentrēt uz citu mērķu sasniegšanu – iedzīvotāju labklājības un ekonomiskās izaugsmes nodrošināšanu, starptautiskās ietekmes palielināšanu. Novēlu Latvijas iedzīvotājiem saglabāt stipru ticību nākotnei, kāda tā bija barikāžu dalībniekiem pirms 15 gadiem. Šis notikums apliecina, ka ticība var radīt brīnumus!”

Šodien, 13.janvārī, ārlietu ministrs Artis Pabriks teiks arī uzrunu Latvijas Tautas frontes rīkotajā svinīgajā pasākumā, kas notiks Rīgas Kongresu namā pulksten 16. Tas veltīts Latvijas Tautas frontes domes sēdei, kurā tika pieņemts lēmums par nevardarbīgās pretošanās pasākumu organizēšanu Rīgā un citās Latvijas pilsētās, kā arī nolemts par atbalstu Lietuvas tautai.

Svinīgas uzrunas teiks arī Igaunijas vēstnieks Latvijā Tomass Luks, Lietuvas vēstnieks Latvijā Osvalds Čiukšis, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš un Latvijas Tautas frontes muzeja vadītāja Meldra Usenko.

Pasākumā demonstrēs videomateriālus par notikumiem Rīgā un Vilņā 1991.gada janvārī, kā arī tiks atklāta izstāde, kurā būs aplūkojami materiāli no Latvijas Tautas frontes muzeja fondiem un Lietuvas muzejiem un arhīviem.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!