• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES Padomē panākto atbalstu finanšu perspektīvai 2007.-2013.gadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2006., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/125994

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES un lielvalstu attiecībām aviopārvadājumos

Vēl šajā numurā

18.01.2006., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES Padomē panākto atbalstu finanšu perspektīvai 2007.–2013.gadam

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Valdis Dombrovskis šonedēļ Strasbūrā piedalīsies EP sesijas plānotajās sanāksmēs, tostarp apspriežot atomenerģijas nākotni Zviedrijā, piedaloties arī Eiropas Tautas partijas un Eiropas Demokrātu grupas ārkārtas sanāksmē, kurā iecerēta diskusija ar Austrijas Republikas federālo kancleru un ES Padomes prezidentu Volfgangu Šiselu.

“Nākamnedēļ notiks balsojums par 11.janvāra Budžeta komitejas sēdē pieņemto rezolūciju par ES Padomē panākto vienošanos par finanšu perspektīvu 2007.–2013.gadam. Prognozēju, ka sarunu ceļā tiks ieviestas izmaiņas, tādējādi palielinot finanšu perspektīvas apjomu, kas Latvijai iespējams, pavērs vēl lielākas iespējas,” 13.janvārī uzsvēra EP deputāts Valdis Dombrovskis.

Savukārt Eiropas Parlamenta balsojums par starpinstitūciju – ES Padomes, Eiropas Komisijas un EP – vienošanos par finanšu perspektīvu 2007.–2013.gadam tiek plānots aprīlī. Tieši jaunajām dalībvalstīm ir svarīgi, lai balsojums notiktu agrāk un ļautu līdz 2007.gada sākumam pilnvērtīgi sagatavoties ES fondu apguvei.

Pirmajā Budžeta komitejas sēdē 11.janvārī tika apspriesta EP pozīcija par pagājušā gada nogalē ES Padomē panākto vienošanos par finanšu perspektīvu 2007.–2013.gadam. Budžeta komitejas sēdē atkārtoti atbalstīta EP sarunu pozīcija, kas tika pieņemta jau 2005.gada jūnijā, kad ES Padome vēl nespēja vienoties. Diskusiju dalībnieki atzīmēja, ka EP savā 2005.gada jūnija rezolūcijā ir atbalstījis lielāku kopējo izdevumu apjomu, tostarp lielāku līdzekļu apjomu Eiropas Savienības fondiem, kuru plānots izskatīt nākamās nedēļas plenārsēdē.

Finanšu perspektīva tiek pieņemta pēc ES institūciju – Eiropas Komisijas, ES Padomes un Eiropas Parlamenta – vienošanās. EP savu sarunu pozīciju pieņēma jau 2005.gada jūnijā, bet decembrī to pieņēma ES Padome, līdz ar to var sākties sarunas starp ES institūcijām.

Zane Lielķikute, EP deputāta V.Dombrovska preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!