• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par PSRS okupācijas seku izvērtēšanas komisijas nolikumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2006., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/125995

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pret neiecietības izpausmēm sabiedrībā

Vēl šajā numurā

18.01.2006., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par PSRS okupācijas seku izvērtēšanas komisijas nolikumu

PSRS totalitārā komunistiskā okupācijas režīma upuru skaita un masu kapu vietu noteikšanai, informācijas par represijām un masveida deportācijām apkopošanai un Latvijas valstij un tās iedzīvotājiem nodarīto zaudējumu aprēķināšanai izveidotās komisijas locekļi 13.janvārī diskutēja par komisijas turpmākās darbības nolikuma projektu.

Visi komisijas dalībnieki bija vienisprātis par komisijas darba deleģējumu – komisija ir Ministru kabineta izveidota koleģiāla institūcija (saskaņā ar Saeimas 2005.gada 12.maija deklarāciju), lai noteiktu PSRS totalitārā komunistiskā okupācijas režīma upuru skaitu, masu kapu vietas, apkopotu visu informāciju par represijām, masveida deportācijām un aprēķinātu zaudējumus, ko šis režīms nodarījis Latvijas valstij un tās iedzīvotājiem.

Tika spriests arī par nolikumā ietveramajām funkcijām – noteikt PSRS okupācijas režīma upuru skaitu un masu kapu vietas; apkopot informāciju par PSRS okupācijas režīma veiktajām represijām un masveida deportācijām; kā arī aprēķināt Latvijas valstij un tās iedzīvotājiem PSRS okupācijas režīma nodarītos zaudējumus.

Lai nodrošinātu funkciju izpildi, komisijas locekļi pārrunāja būtiskākos uzdevumus, piemēram, koordinēt pētījumu veikšanu; lemt par finansējuma piešķiršanu konkrētu uzdevumu veikšanai; nodrošināt PSRS okupācijas režīma politiski represēto personu datu bāzes izveidi; nodrošināt sabiedrības informēšanu par komisijas darbu; informēt Ministru kabinetu par komisijas darbu; sastādīt nobeiguma ziņojumu.

Plānots, ka komisijas sastāvs un tās priekšsēdētājs tiks noteikts ar Ministru kabineta rīkojumu. Nepieciešamības gadījumā komisija varētu pieaicināt arī attiecīgās amatpersonas, zinātniekus, speciālistus, ekspertus vai nevalstisko organizāciju pārstāvjus; atbilstoši kompetencei sadarboties ar valsts un pašvaldību institūcijām, juridiskajām un fiziskajām personām, kā arī ar ārvalstu institūcijām; pieprasīt no valsts un pašvaldību institūcijām komisijas uzdevumu izpildei nepieciešamo publiski pieejamo informāciju; ja nepieciešams, izveidot īpašas ekspertu darba grupas.

Paredzēts, ka nolikuma projekta galīgais variants tiks iesniegts apstiprināšanai Ministru kabinetā līdz šī gada februārim.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!