• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atklājot Latvijas goda konsulātu Johannesburgā un apmeklējot Aparteīda muzeju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.01.2006., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/126106

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

19.01.2006., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atklājot Latvijas goda konsulātu Johannesburgā un apmeklējot Aparteīda muzeju

Klātesot Dienvidāfrikas valdības, uzņēmēju, preses un diplomātiskā korpusa pārstāvjiem, trešdien, 18.janvārī, Johannesburgā oficiāli tika atklāts goda konsulāts, kuru vada Dr. Hanoks Neišloss. Oficiālās atklāšanas ceremonijas laikā tika atskaņota Latvijas himna. Par Latviju klātesošajiem stāstīja gan goda konsuls, gan Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

V.Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka goda konsulātu darbība ir ļoti svarīga Latvijas pārstāvēšanai ārzemēs, jo konsulāti veicina kontaktus gan starp uzņēmējiem, gan akadēmiskajām aprindām, kā arī kultūras jomā un tuvina valstu iedzīvotājus. Viņa atzīmēja, ka Dienvidāfrikas goda konsulāts jau darbojas ļoti efektīvi un ar panākumiem ir vainagojušies dažādi sadarbības projekti gan starp akadēmiskajām aprindām, gan uzņēmējiem, kā arī liela perspektīva ir kultūras nozarē. Sarunās ar uzņēmējiem prezidente stāstīja par investīciju iespējām Latvijā, par Latvijas ģeogrāfiskajām un tirdzniecības priekšrocībām, kā arī pašreizējo Latvijas ekonomisko izaugsmi un rādītājiem.

V.Vīķe-Freiberga arī apmeklēja Aparteīda muzeju. Apmeklējuma laikā prezidente muzeja pārstāvjiem uzsvēra, ka gan valsts, gan plašākai sabiedrībai ir ļoti būtiski iepazīties ar dažādiem vēstures posmiem, lai pasaule kļūtu humānāka, lai mazinātos dažādu veidu neiecietība, naids, rasu nevienlīdzība. Viņa arī stāstīja par Okupācijas muzeja darbību Latvijā, ka tas pilda ļoti svarīgu uzdevumu, stāstot gan Latvijas iedzīvotājiem, gan pasaules sabiedrībai par 20.gadsimta sarežģītajām Latvijas vēstures lappusēm. V.Vīķe-Freiberga izteica cerību, ka abi muzeji varētu apmainīties ar savas darbības pieredzi un pēc iespējas efektīvāk sasniegt auditorijas uzmanību.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!