• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Austrijas vēstnieka vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2006., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/126229

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Francijas vēstnieka vizītēm

Vēl šajā numurā

20.01.2006., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Austrijas vēstnieka vizītēm

Pie Saeimas priekšsēdētājas

17.janvārī Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Austrijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Vernfrīdu Kofleru.

Tikšanās laikā galvenā uzmanība veltīta prioritātēm Austrijas Eiropas Savienības (ES) prezidentūrā no šā gada 1.janvāra līdz 30.jūnijam.

V.Koflers informēja Saeimas priekšsēdētāju par Austrijas prezidentūras mērķiem un uzdevumiem, kas koncentrēti uz ES ekonomisko izaugsmi, nodarbinātības veicināšanu un Lisabonas stratēģijas ieviešanu. Austrija iecerējusi risināt arī ar izglītību, zinātni un ES paplašināšanos saistītus jautājumus, bet galveno vērību veltīs ES nākotnei, tostarp jautājumam par Eiropas konstitūcijas tālāko virzību.

Puses bija vienisprātis, ka Austrijai kā ES prezidējošai valstij būs daudz darāmā, un padziļināti pārrunāja ciešākas sadarbības iespējas jauno kaimiņu politikas kontekstā. Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra Latvijas eirointegrācijas pieredzi un parlamentāro saišu nozīmi, nododot to Ukrainai, Moldovai, Armēnijai, Gruzijai un Azerbaidžānai.

Puses pieskārās arī ES un Krievijas attiecību perspektīvai un attīstībai Baltkrievijā.

Saeimas preses dienests

Pie Ministru prezidenta

18. janvārī Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Austrijas vēstnieku Latvijā Vernfrīdu Kofleru un pārrunāja Austrijas Eiropas Savienības (ES) prezidentūras darbības prioritātes.

Kā būtiskākos jautājumus, kuriem ES prezidentūra pievērsīs uzmanību, Vernfrīds Koflers atzīmēja atjaunotās Lisabonas stratēģijas un dalībvalstu nacionālo Lisabonas programmu īstenošanas izvērtēšanu, diskusijas atjaunošanu par Eiropas nākotni un konstitucionālo līgumu, Eiropas kā globālā spēlētāja lomas palielināšanu pasaulē, ES kaimiņu politiku, īpaši akcentējot sadarbību ar Moldovu, Ukrainu, Baltkrieviju, Krieviju un Dienvidkaukāza valstīm, kā arī centienus padarīt ES tuvāku un saprotamāku pilsoņiem.

Ministru prezidents uzsvēra, ka attiecībā uz ES finanšu perspektīvu Latvija sagaida konstruktīvu prezidentūras darbu ar Eiropas Parlamentu, lai pēc iespējas drīzāk tiktu panākta vienošanās par starpinstitūciju līgumu, kā arī aktīvu darbu nepieciešamo regulu pieņemšanai, lai finanšu perspektīvas apgūšana tiktu sākta laikus.

Aigars Kalvītis pozitīvi novērtēja prezidentūras apņemšanos turpināt diskusijas par ES nākotni, īpaši domājot par šā gada jūnijā paredzēto Eiropadomes sanāksmi, kuras laikā valstu un valdību vadītājiem būs jāpieņem lēmums par ES konstitucionālā līguma tālāko virzību.

Ministru prezidents atzinīgi novērtēja Austrijas prezidentūras ideju par “ceļa kartes” izstrādi Konstitūcijai Eiropai, kas sekmēs šā jautājuma risināšanu un uzturēs to dienaskārtībā.

Latvija uzskata, ka Austrijas prezidentūras laikā īpaša uzmanība jāpievērš enerģētikas jautājumiem, kam jākļūst par nozīmīgu ES prioritāti un jāparādās šā gada martā paredzētās Eiropadomes sēdē kā atsevišķam dienaskārtības jautājumam.

Latvija sagaida, ka liela uzmanība tiks veltīta ES kaimiņu politikai un uz kopīgām interesēm un vērtībām balstītu attiecību veidošanai ar Krieviju. Aigars Kalvītis pauda pārliecību, ka šā gada pirmajā pusē Latviju un Austriju vienos jautājumi saistībā ar Baltkrieviju, jo tās abas ir prezidējošās valstis.

Ministru prezidents pozitīvi novērtēja prezidentūras plānus turpināt darbu pie jau iesāktajiem ES tiesību aktu projektiem, tai skaitā Pakalpojumu direktīvas.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!