Rīgā 2006.gada 10.janvārī (prot. Nr.2 41.§)
Iekšlietu ministrs Dz.Jaundžeikars
Ministru kabineta
2006.gada 10.janvāra noteikumiem Nr.38
Nr. |
Produkti |
Daudzums |
1. |
Maize no skrotētiem rudzu un 1.šķiras kviešu miltiem |
350 |
2. |
Maize no 2.šķiras kviešu miltiem |
150 |
3. |
Kviešu milti (2.šķira) |
10 |
4. |
Putraimi (kopā) |
100 |
5. |
Makaronu izstrādājumi |
20 |
6. |
Gaļa |
60 |
7. |
Zivis |
100 |
8. |
Kausēti dzīvnieku tauki |
20 |
9. |
Augu eļļa |
20 |
10. |
Cukurs |
20 |
11. |
Dabīgā tēja |
1 |
12. |
Sāls |
20 |
13. |
Kartupeļi |
550 |
14. |
Dārzeņi |
250 |
15. |
Garšvielas |
0,3 |
16. |
Tomātu pasta |
3 |
17. |
Sausais piens |
60 |
Ministru kabineta
2006.gada 10.janvāra noteikumiem Nr.38
Nr. |
Produkti |
Daudzums (gramos) |
1. |
Maize no skrotētiem rudzu un 1.šķiras kviešu miltiem |
350 |
2. |
Maize no 2.šķiras kviešu miltiem |
250 |
3. |
Kviešu milti (2.šķira) |
10 |
4. |
Putraimi (kopā) |
90 |
5. |
Makaronu izstrādājumi |
40 |
6. |
Gaļa |
100 |
7. |
Zivis |
100 |
8. |
Kausēti dzīvnieku tauki |
20 |
9. |
Augu eļļa |
20 |
10. |
Cukurs |
30 |
11. |
Dabīgā tēja |
1 |
12. |
Sāls |
10 |
13. |
Kartupeļi |
400 |
14. |
Dārzeņi |
300 |
15. |
Garšvielas |
0,3 |
16. |
Tomātu pasta |
3 |
17. |
Sausais piens |
60 |
18. |
Sviests |
20 |
19. |
Piens |
250 |
20. |
Olas |
0,5 (gab.) |
21. |
Žāvēti augļi |
15 |
22. |
Ciete |
1 |
Ministru kabineta
2006.gada 10.janvāra noteikumiem Nr.38
Nr. |
Produkts |
Aizstājamais |
Aizstājējprodukts |
1. |
Maize no skrotēto rudzu un kviešu miltu maisījuma aizstājama ar: |
100 |
|
1.1. |
sausiņiem no 2. vai 1.šķiras rudzu vai kviešu miltiem |
60 |
|
1.2. |
maizi no 2.šķiras kviešu miltiem |
95 |
|
1.3. |
maizi no 1.šķiras kviešu miltiem |
90 |
|
1.4. |
baltmaizi no 1.šķiras miltiem |
86 |
|
1.5. |
kraukšķošām maizītēm |
80 |
|
1.6. |
2.šķiras kviešu miltiem |
66 |
|
1.7. |
dažādiem putraimiem |
66 |
|
1.8. |
makaronu izstrādājumiem |
66 |
|
2. |
Visu veidu putraimi aizstājami ar: |
100 |
|
2.1. |
makaronu izstrādājumiem |
100 |
|
2.2. |
2.šķiras miltiem |
100 |
|
2.3. |
svaigiem dārzeņiem |
500 |
|
2.4. |
svaigiem kartupeļiem |
500 |
|
3. |
Svaigi kartupeļi un visu veidu dārzeņi aizstājami ar: |
100 |
|
3.1. |
putraimiem, miltiem, makaronu izstrādājumiem |
20 |
|
3.2. |
zaļajiem lociņiem |
200 |
|
3.3. |
svaigiem ķiplokiem |
20 |
|
4. |
Visu veidu gaļa aizstājama ar: |
100 |
|
4.1. |
saldētu gaļu bez kauliem |
80 |
|
4.2. |
1.kategorijas subproduktiem |
100 |
|
4.3. |
2.kategorijas subproduktiem |
300 |
|
4.4. |
pusķidātu putnu gaļu |
120 |
|
4.5. |
putnu gaļu |
100 |
|
4.6. |
cīsiņiem vai sardelēm |
80 |
|
4.7. |
gaļas konserviem |
75 |
|
4.8. |
zivīm |
150 |
|
4.9. |
zivju konserviem |
120 |
|
4.10. |
sojas koncentrāta produktiem |
10 |
|
4.11. |
sieru |
48 |
|
4.12. |
olām |
2 (gab.) |
|
5. |
Visu veidu zivis aizstājamas ar: |
100 |
|
5.1. |
sālītām siļķēm |
100 |
|
5.2. |
zivju fileju |
70 |
|
5.3. |
sālītām siļķēm bez galvas |
80 |
|
5.4. |
svaigām zivīm bez galvas |
80 |
|
5.5. |
zivju konserviem |
80 |
|
6. |
Kausēti dzīvnieku tauki aizstājami ar: |
100 |
|
6.1. |
margarīnu |
100 |
|
6.2. |
sviestu |
67 |
|
6.3. |
augu eļļu |
100 |
|
6.4. |
jēltaukiem |
130 |
|
6.5. |
speķi |
100 |
|
7. |
Pilnpiens (100 cm3 piena vienlīdzīgs 100 g) aizstājams ar: |
100 |
|
7.1. |
kefīru, rūgušpienu vai acidofilo pienu |
100 |
|
7.2. |
sauso pienu |
15 |
|
7.3. |
iebiezināto pienu ar cukuru |
20 |
|
7.4. |
iebiezināto pienu bez cukura |
30 |
|
7.5. |
krējumu |
15 |
|
7.6. |
biezpienu |
30 |
|
7.7. |
sieru |
18 |
|
7.8. |
olām |
0,5 (gab.) |
|
7.9. |
zivīm |
60 |
|
8. |
Olas aizstājamas ar: |
1 (gab.) |
|
8.1. |
pienu |
200 |
|
8.2. |
gaļu |
50 |
|
8.3. |
zivīm |
120 |
|
8.4. |
olu pulveri |
15 |
|
9. |
Cukurs aizstājams ar: |
100 |
|
9.1. |
karamelēm |
50 |
|
9.2. |
ievārījumu, džemu vai augļu biezeni |
140 |
|
9.3. |
marmelādi |
130 |
|
9.4. |
cepumiem |
100 |
|
9.5. |
žāvētiem augļiem |
67 |
|
9.6. |
ķīseļa koncentrātu |
100 |
|
10. |
Tomātu pasta aizstājama ar: |
100 |
|
10.1. |
tomātu mērci |
200 |
|
10.2. |
tomātu sulu |
500 |
|
11. |
Svaigi augļi aizstājami ar: |
100 |
|
11.1. |
svaigām ogām |
100 |
|
11.2. |
arbūziem |
300 |
|
11.3. |
žāvētiem augļiem |
20 |
|
11.4. |
konservētiem kompotiem |
50 |
|
11.5. |
dabīgām sulām |
100 |
|
11.6. |
konservētām sulām, kuru saturā ir 50 % sausnas |
20 |
|
11.7. |
augļu dzērieniem |
130 |
|
11.8. |
augļu un ogu ekstraktiem |
10 |
|
12. |
Augļu un ogu sulas aizstājamas ar: |
100 |
|
12.1. |
augļu konserviem |
50 |
|
12.2. |
cukuru |
30 |
|
13. |
Žāvēti augļi aizstājami ar: |
100 |
|
13.1. |
svaigiem augļiem |
500 |
|
13.2. |
cukuru |
150 |
|
13.3. |
ķīseļa koncentrātu |
150 |
|
14. |
Dabīgā tēja aizstājama ar: |
100 |
|
14.1. |
šķīstošo tēju |
80 |
|
14.2. |
kafijas dzērienu |
150 |
1. Personām, kuras slimo ar cukura diabētu, kviešu maizes devu var aizstāt ar rudzu maizi, cukuru – ar cukura aizvietotājiem, makaronu izstrādājumus un divas trešdaļas no kartupeļu dienas uztura normas – ar 80 gramiem putraimu (auzu, griķu, grūbu, miežu) vai 600 gramiem dārzeņu.
2. Personām, kuras slimo ar tuberkulozi aktīvā fāzē, kuņģa vai divpadsmitpirkstu zarnas čūlas slimību paasinājuma fāzē, anēmiju, ļaundabīgiem audzējiem, AIDS, vidējas un smagas pakāpes malnutrīciju un ārstējas ambulatori, uztura normās veic korekcijas atbilstoši ārstniecības personas norādījumiem.
Ministru kabineta
2006.gada 10.janvāra noteikumiem Nr.38
2. Zobu pasta (20 ml diennaktī).
3. Tualetes papīrs (30 metru rullis 10 diennaktīm).
4. Šķidrās tualetes ziepes (40 ml diennaktī).
5. Ja nepieciešams – higiēniskās paketes (10 gab.).