• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta oficiālo vizīti Portugālē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.2006., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/126382

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par reģionālo sadarbību reproduktīvās veselības veicināšanā

Vēl šajā numurā

24.01.2006., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta oficiālo vizīti Portugālē

Šodien, 24.janvārī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis dodas darba vizītē uz Portugāli.

Vizītes ietvaros Aigaram Kalvītim paredzētas tikšanās ar Portugāles augstākajām valsts amatpersonām: valsts prezidentu, parlamenta priekšsēdētāju, premjerministru, ārlietu ministru un sarunas ar Rūpnieku savienības pārstāvjiem.

Ministru prezidenta vizīte Portugālē notiek zīmīgā laikā – šogad aprit 85 gadi, kopš 1921.gadā Portugāle atzina Latvijas neatkarību, un 15 gadu, kopš tā atzina neatkarības atjaunošanu. Turklāt vizītes laikā, 26.janvārī, tiek atzīmēta Latvijas Republikas starptautiskās (de iure) atzīšanas diena.

Valdības vadītāja Aigara Kalvīša vizīte veicinās politiskos kontaktus ārpus tradicionālajiem reģioniem un kopējas izpratnes veidošanu starp Eiropas Savienības (ES) līdzīgām mazām un vidējām dalībvalstīm. Politiskie kontakti ir veicinošs faktors koalīciju veidošanai ES likumdošanas pieņemšanas procesā.

Latviju interesē Portugāles uzkrātā pieredze, desmit gadus strādājot Barselonas procesa ietvaros ar saviem Vidusjūras kaimiņiem. Jauno kaimiņu politika ES ir jauns instruments, tādēļ Latvijai ir svarīgi iepazīties ar Portugāles pieredzi. Būtiska ir arī Portugāles ekspertīze par sadarbības mehānismiem starp Vidusjūras valstīm un reģiona politiskajām aktualitātēm.

Latvijā Ministru prezidents atgriezīsies piektdien, 27.janvārī.

Jana Vektere, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!