• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīkojot pieņemšanu Ārvalstu diplomātiskajam korpusam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.2006., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/126391

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot Čīles un Libērijas jaunievēlētās prezidentes

Vēl šajā numurā

24.01.2006., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīkojot pieņemšanu Ārvalstu diplomātiskajam korpusam

PIENEMSANA.JPG (12075 bytes)
Vakar Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Imants Freibergs rīkoja pieņemšanu ārvalstu vēstniekiem. Attēlā: sagaidot Ārvalstu diplomātiskā korpusa vecāko (duajēnu), Igaunijas vēstnieku Latvijā Tomasu Luku
Foto: Juris Krūmiņš

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar Rīgas pilī rīkoja ikgadēju Jaunā gada pieņemšanu ārvalstu vēstniekiem, kas pārstāv savu valsti Latvijā.

Uzrunājot vēstniekus, prezidente runāja par svarīgākajiem Latvijas ārpolitikas uzdevumiem un Latvijas skatījumu uz dažādiem starptautiskās politikas jautājumiem.

Runā tika uzsvērts Latvijas atbalsts ES un NATO “atvērto durvju” politikai pret kandidātvalstīm, kas varētu atbilst izvirzītajiem dalības kritērijiem. Prezidente arī izteica cerību, ka drīzumā tiks pieņemti galīgie lēmumi ES 2007.–2013.gada budžeta apstiprināšanā, uzsverot Latvijas atbalstu mērķu sasniegšanā zinātnes un inovāciju, drošības, migrācijas jautājumu risināšanas un izglītības jomā. V.Vīķe-Freiberga atbalstīja ES Austrijas prezidentūras iniciatīvu veicināt diskusiju par Eiropu vienojošajām vērtībām, rīkojot konferenci “The Sound of Europe”, kas ES nepieciešama pēc Francijas un Nīderlandes noraidošā balsojuma par Eiropas konstitucionālo līgumu.

Runā tika izteikts Latvijas atbalsts tālākai ES Kaimiņu iniciatīvas īstenošanai, kā arī pausta cerība, ka Baltkrievijā attīstīsies brīva un demokrātiska sabiedrība.

Runājot par pēdējā laika aktualitātēm enerģētikas sektorā, V.Vīķe-Freiberga uzsvēra nepieciešamību Eiropai turpināt darbu pie enerģētisko resursu diversifikācijas.

Pēc V.Vīķes-Freibergas sacītā, Latvija ir pagodināta par iespēju 2006.gada novembrī rīkot NATO galotņu sanāksmi Rīgā, kam būs simboliska nozīme.

Prezidente izteica līdzjūtību Slovākijai par tās karavīru zaudējumu, kas bija atceļā no miera uzturēšanas misijas Kosovā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!