• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par EK atbalstu Latvijas būvuzņēmumam "Laval un Partneri". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2006., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/126486

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atteikumu nodot Rīgas pašvaldībai "Rīgas siltuma" akcijas

Vēl šajā numurā

25.01.2006., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par EK atbalstu Latvijas būvuzņēmumam “Laval un Partneri”

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Valdis Dombrovskis ir saņēmis Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žozē Manuela Barrozu atbildes vēstuli, kurā prezidents pauž atbalstu Latvijas būvuzņēmumam “Laval un Partneri”.

EK prezidents savā atbildes vēstulē uzsver: “Eiropas Savienības (ES) pilsoņiem un pakalpojumu sniedzējiem ir jābūt brīvai pieejai ES iekšējam tirgum. Brīva pakalpojumu kustība ES ietvaros ir priekšrocība tās dalībvalstīm. Eiropas Komisijas prioritāte ir nodrošināt iekšējā tirgus nedalāmību un efektīvu darbību, īpaši pakalpojumu sektorā.”

Atbildot uz V.Dombrovska jautājumu, kad un kādā veidā EK plāno risināt “Laval” lietu, EK prezidents uzsver, ka viņa un ES iekšējā tirgus komisāra Čārlija Makkrīvija uzstāšanās Eiropas Parlamentā par brīvu pakalpojumu kustību un “Laval” lietu ir apliecinājums Komisijas labajai gribai izpildīt tās pienākumu kā “ES līgumu sargātājai” un nodrošināt ES pamatbrīvību ievērošanu.

Savā vēstulē EK prezidents atgādina: “Mēs abi paziņojām, ka Komisija neiejauksies Zviedrijas industrijas attiecībās, bet mēs arī uzsvērām, ka Zviedrijai, tāpat kā jebkurai ES dalībvalstij, ir jānodrošina, lai valsts sociālais modelis netraucētu tai pildīt saistības, ko tā ir uzņēmusies, parakstot ES līgumu. Eiropas Komisijas loma šajā gadījumā ir nodrošināt, lai tiktu ievēroti ES līgumā ietvertie principi par pakalpojumu sniegšanas brīvību.”

EK prezidents arī uzsver, ka gaidīs Eiropas Kopienu tiesas (EKT) nolēmumu būvuzņēmuma “Laval un Partneri” lietā, un izsaka EK gatavību pēc pieprasījuma sniegt savu viedokli EKT. Pēc EKT nolēmuma Eiropas Komisija analizēs situāciju un piedāvās iespējamos risinājumus.

V.Dombrovskis uzskata, ka “Laval” lietas izskatīšana Eiropas Kopienu tiesā un EK prezidenta vēstule apliecina ES mērķi panākt vienlīdzīgus nosacījumus visu ES dalībvalstu uzņēmējiem un pakalpojumu sniedzējiem, nodrošinot ES līgumā ietverto pamatbrīvību – preču, darbaspēka, pakalpojumu un kapitāla kustību iekšējā tirgū. V.Dombrovskis atgādina, ka Eiropas Parlamenta nākamās plenārsesijas darba kārtībā ir jautājums par Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvu par pakalpojumiem iekšējā tirgū, kas nākotnē var atvieglot vai arī likt šķēršļus Latvijas uzņēmēju iespējām piedāvāt pakalpojumus ES iekšējā tirgū. Eiropas Parlamentā balsojums par minēto direktīvu plānots 15.februarī.

Jau pagājušā gada 4.oktobrī, lai noskaidrotu “Laval” lietas virzību Eiropas Komisijā un turpmāk plānoto EK rīcību, Valdis Dombrovskis un Zviedrijas Eiropas Parlamenta deputāts Kristofers Fjelners sagatavoja un nosūtīja oficiālu vēstuli ar 55 EP deputātu parakstiem EK prezidentam Žozē Manuelam Barrozu.

Zane Lielķikute, EP deputāta Valda Dombrovska preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!