• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2005. gada 24. novembra saistošie noteikumi Nr. 23 "Par tirdzniecību publiskajās vietās Daugavpilī". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2006., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/126723

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.37

Grozījumi Rīgas domes 17.02.2004. saistošajos noteikumos Nr.57 "Par pašvaldības nodevu par suņa turēšanu Rīgā un suņa reģistrācijas kārtību"

Vēl šajā numurā

27.01.2006., Nr. 17

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 23

Pieņemts: 24.11.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.23

Daugavpilī 2005.gada 24.novembrī (prot. Nr.19, 5.§)

Par tirdzniecību publiskajās vietās Daugavpilī

Izdoti saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 43.panta 1.daļas 3.punktu, LR Ministru kabineta 06.10.1998. noteikumiem Nr.388 “Noteikumi par tirdzniecības kārtību tirgos, gadatirgos, ielu tirdzniecības vietās un izbraukumos”

I. Vispārīgie noteikumi

1. Saistošie noteikumi “Par tirdzniecību publiskajās vietās Daugavpilī” (turpmāk — noteikumi) nosaka tirdzniecības kārtību publiskajās vietās Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā.

2. Par publisku vietu šo noteikumu izpratnē tiek atzīti ceļi (jebkura satiksmei izbūvēta teritorija, kas sastāv no braucamās daļas, ietves, nomales, sadalošās joslas, saliņas), laukumi, parki, skvēri, citas speciāli iekārtotas brīvdabas atpūtas vietas un neiznomāta, neapbūvēta vai citādi neiekārtota valsts vai pašvaldības zeme. Stacionārās un pagaidu (sezonas) tirdzniecības vietas, kas noteiktā kārtībā iekārtotas publiskajās vietās, nav pielīdzināmas ielu tirdzniecības vietām, un tirdzniecība tajās atļauta, tikai izmantojot kases aparātus.

3. Šie noteikumi attiecas uz Latvijas Republikā reģistrētām juridiskajām personām, individuālā darba veicējiem, kā arī fiziskām personām, kuras realizē preces ielu tirdzniecības, gadatirgus un izbraukuma tirdzniecības vietās, saskaņā ar LR Ministru kabineta 06.10.1998. noteikumiem Nr.388 “Noteikumi par tirdzniecības kārtību tirgos, gadatirgos, ielu tirdzniecības vietās un izbraukumos”.

4. Ielu tirdzniecības vietas nosaka Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors. Ielu tirdzniecības vietu saraksts tiek publiskots pašvaldības mājas lapā un ir brīvi pieejams jebkurai personai Daugavpils pilsētas domē.

5. Tirdzniecības atļauju izsniedz uz pieprasīto laika periodu, bet ne ilgāku kā uz vienu gadu. Pēc atļaujas derīguma termiņa izbeigšanās jāsaņem jauna atļauja.

II. Atļauju izsniegšana

6. Tirdzniecības atļauju izsniedz Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors.

7. Atļaujas saņemšanai tirdzniecībai publiskās vietās, gadatirgu un izbraukuma tirdzniecībai pašvaldībā ir jāiesniedz šādi dokumenti:

7.1. pieteikums, kurā norāda juridiskās personas nosaukumu, juridisko adresi vai fiziskās personas vārdu, uzvārdu, personas kodu un adresi. Pieteikumā norāda tirdzniecības veikšanas vietu (adresi) un termiņu;

7.2. juridiskajām personām — statusu apliecinoši dokumenti (reģistrācijas apliecības, statūtu kopija); fiziskajām personām — personu apliecinoša dokumenta (pases) kopija,

7.3. atsevišķu komercdarbības veidu veikšanai vai preču tirdzniecībai nepieciešamās licences kopija, patenta vai individuālā darba veicēja reģistrācijas apliecības kopija (uzrādot oriģinālu);

7.4. sarakstu ar preču grupu nosaukumiem;

7.5. izziņu par zemes īpašuma vai lietošanas tiesībām (iesniedz tikai fiziskās personas) pārdodamās produkcijas izcelsmes apliecināšanai;

7.6. gadatirgus un masu pasākumu izbraukuma tirdzniecībai — saskaņojumu ar pasākuma organizatoru.

8. Pašvaldība tirdzniecības atļaujā norāda:

8.1. komercdarbību veicošā komersanta nosaukumu, reģistrācijas Nr., juridisko adresi; individuālā darba veicēja vai fiziskās personas vārdu, uzvārdu, personas kodu, adresi;

8.2. darbības vietu un laiku;

8.3. darbības veidu;

8.4. atļaujas izsniedzēja amatu, vārdu un uzvārdu;

8.5. atļaujas derīguma termiņu un izsniegšanas datumu.

9. Aizliegts atļauju nodot izmantošanai citām juridiskām vai fiziskām personām.

10. Lēmumu par atļaujas izsniegšanu pašvaldības vārdā pieņem Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors.

11. Pirms atļaujas saņemšanas jānomaksā pašvaldības nodeva. Atļauja tiek izsniegta bez maksas.

12. Daugavpils pilsētas domes izpilddirektora lēmumu vai faktisko rīcību var apstrīdēt viena mēneša laikā, iesniedzot iesniegumu Daugavpils pilsētas domē.

13. Ja iesniegts pieteikums, kuram nav pievienoti visi nepieciešamie dokumenti, Daugavpils pilsētas domes izpilddirektoram ir tiesības noteikt termiņu trūkumu novēršanai, par to paziņojot pieteicējam. Ja pieteicējs noteiktajā termiņā nav iesniedzis pieprasītos dokumentus, pieteikums tiek atstāts bez izskatīšanas.

III. Tirgotāju pienākumi

14. Tirgotājiem jāievēro šie noteikumi un citi tirdzniecību reglamentējošie normatīvie akti.

15. Speciālajām iekārtām un objektiem, ko izmanto tirdzniecībai, jāatbilst spēkā esošajām Latvijas Republikas likumdošanas normām. Speciālās iekārtas un objekti jāuztur kārtībā, tiem jābūt tīriem un bez bojājumiem. Objekti un iekārtas, kas zaudējuši savu funkcionālo nozīmi, jānovāc.

16. Gadatirgos un izbraukuma tirdzniecības vietās tiesības tirgoties ir tikai tad, ja saņemta atļauju tirdzniecībai. Gadatirgus un izbraukuma tirgus organizētājs ir atbildīgs par kārtību un tirdzniecības noteikumu ievērošanu pasākuma laikā. Tirgotājs ir atbildīgs par tirdzniecības noteikumu ievērošanu konkrētajā tirdzniecības vietā.

17. Personai, kura nodarbojas ar tirdzniecību, tirdzniecības vietā jābūt šādiem dokumentiem:

17.1. tirdzniecības atļaujai;

17.2. fiziskai personai — personu apliecinošam dokumentam, patentam vai individuālā darba veicēja reģistrācijas apliecības kopijai, pārtikas preču pārdevējam — arī sanitārajai grāmatiņai;

17.3. juridiskajai personai — reģistrācijas apliecības kopijai;

17.4. dokumentiem, kas apliecina preču izcelsmi, kvalitāti, drošumu, pārdošanā esošo preču pavaddokumenti;

17.5. atsevišķu komercdarbības veidu veikšanai vai preču tirdzniecībai nepieciešamās licences kopijai;

17.6. citiem dokumentiem, kurus nosaka normatīvie akti.

18. Veicot tirdzniecību, aizliegts:

18.1. veikt tirdzniecību ārpus noteiktās teritorijas un ārpus tirdzniecības atļaujā noteiktā laika;

18.2. bojāt pilsētvidi, sabiedrisko apstādījumu elementus;

18.3. traucēt tuvumā esošo kultūras iestāžu, vispārizglītojošo mācību iestāžu, pirmsskolas bērnu iestāžu darbību, kā arī tuvumā esošo dzīvojamo māju iedzīvotāju mieru;

18.4. nodarboties ar skaņas reklāmu;

18.5. pārdot alu, citus alkoholiskos un bezalkoholiskos dzērienus stikla iepakojumā izbraukuma tirdzniecības laikā sabiedrisko pasākumu (koncertu, svētku, zaļumbaļļu, gadatirgu u.c.) norises vietās, izņemot pastāvīgās tirdzniecības vietas.

19. Tirdzniecības vieta jāuztur kārtībā un pēc tirdzniecības pabeigšanas jāsakārto arī apkārtne 3 (trīs) metru rādiusā.

IV. Atļaujas anulēšana vai darbības apturēšana

20. Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors ir tiesīgs anulēt izsniegto atļauju, ja:

20.1. atļaujas saņēmējs, saņemot atļauju, sniedzis nepatiesas ziņas;

20.2. patvarīgi mainīta tirdzniecības vieta un laiks;

20.3. atļaujā norādītajā vietā darbība pārtraukta ilgāk par mēnesi vai tā nav uzsākta mēneša laikā pēc atļaujas saņemšanas;

20.4. bez saskaņošanas mainīts sākotnēji paredzētais preču sortiments;

20.5. atļauja pazaudēta;

20.6. ja netiek pildītas normatīvo aktu prasības.

21. Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors var apturēt atļaujas darbību uz laiku šādos gadījumos:

21.1. sakarā ar veicamajiem neatliekamajiem remontdarbiem (ūdensvada remonts, ēkas fasādes remonts, ietves un ielas seguma remonts u.tml. gadījumos);

21.2. sakarā ar paredzētiem pilsētā rīkotiem masu pasākumiem, gājieniem u.c.;

21.3. ja tas nepieciešams pilsētas attīstības projekta realizācijai.

22. Jautājums par atļaujas anulēšanu vai tās darbības apturēšanu tiek izskats trīs darba dienu laikā pēc pārkāpuma konstatēšanas vai noteikumu 19.punktā minēto apstākļu iestāšanās un lēmums nekavējoties rakstveidā tiek paziņots atļaujas saņēmējam.

23. Lēmumu par atļaujas anulēšanu vai tās darbības apturēšanu var apstrīdēt viena mēneša laikā, iesniedzot iesniegumu Daugavpils pilsētas domē.

24. Anulējot atļauju, iekasētā pašvaldības nodeva netiek atmaksāta.

25. Par šo noteikumu pārkāpumiem, kā arī tirdzniecību bez atļaujas sodu nosaka atbilstoši Latvijas Republikas likumdošanas normām.

26. Administratīvā soda uzlikšana neatbrīvo noteikumu pārkāpējus no noteikumu pildīšanas, kā arī no nodarīto zaudējumu atlīdzināšanas saskaņā ar spēkā esošajiem likumdošanas aktiem.

V. Nobeiguma noteikumi

Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja  R.Strode

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!