• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006.gada 24.janvāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2006., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/126768

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par privatizācijas sertifikātu piešķiršanas, saņemšanas un dzēšanas termiņiem

Vēl šajā numurā

27.01.2006., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 2006.gada 24.janvāra sēdē

Par līgumcenām iepirkumiem sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju vajadzībām

Otrdien, 24.janvārī, valdība pieņēma grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos, kas reglamentē līgumcenu robežas iepirkumiem sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju vajadzībām, nosakot, ka pakalpojumu un preču piegāžu līgumu gadījumos šī robežvērtība ir 283 906 lati, bet būvdarbu līgumu gadījumos – 3 550 844 lati.

Līdz šim iepirkuma procedūrām, kuras piemēro sabiedrisko pakalpojumu sniedzēji, pakalpojumu un preču piegāžu līgumu robežcena bija 281 000 latu un būvdarbu līgumu robežcena – 3 530 000 latu.

Likums “Par iepirkumu sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju vajadzībām” paredz, ka Ministru kabinetam jāpārskata paredzamo līgumcenu robežas vismaz reizi divos gados, lai tās atbilstu Eiropas Savienības (ES) starptautiskajām saistībām attiecībā uz līgumcenu robežām.

Tā kā ES regulējums par līgumcenu robežām pērnā gada decembrī ir mainījies, atbilstoši bija jāgroza MK 2004.gada 30.novembra noteikumos Nr.997 “Noteikumi par līgumcenu robežām” iekļautās līgumcenu robežas. Eiropas Komisijas regula paredz, ka pakalpojumu un preču piegāžu līgumu gadījumos šī robežvērtība ir 422 000 eiro, bet būvdarbu līgumu gadījumos – 5 278 000 eiro. Eiropas Komisijas Iekšējā tirgus ģenerāldirektorāts ir noteicis atbilstošās līgumcenu robežas, pārrēķinot tās no eiro valūtas visu kandidātvalstu valūtās un Latvijas gadījumā atbilstošās vērtības ir 283 906 lati piegāžu un pakalpojumu līgumu gadījumos, bet 3 550 844 lati būvdarbu līgumu gadījumos.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Par pasākumiem valsts aizsardzībā pret putnu gripu

Valdība otrdien, 24.janvārī, akceptējusi Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus noteikumos par valsts robežas šķērsošanas vietu noteikšanu un robežkontroles punktu un robežpārejas punktu izvietojumu uz Latvijas Republikas valsts robežas. Grozījumi šajā normatīvajā aktā veikti ar mērķi noteikt atsevišķus pasākumus, kas nodrošina valsts aizsardzību pret putnu gripas draudiem.

Noteikumu grozījumos norādīts, ka turpmāk īpašnieki mājas (istabas) putnus pāri valsts robežai no trešajām valstīm varēs ievest tikai caur Terehovas un Pāternieku muitas kontroles punktiem. Šis ierobežojums noteikts, lai novērstu iespējamos draudus ar mājas putniem ievest Latvijā ar putnu gripu inficētus putnus no Austrumeiropas. Iepriekš putnus ievest valstī varēja caur 17 muitas kontroles punktiem tādā pašā kārtībā kā visus pārējos mājas (istabas) dzīvniekus.

Grozījumi MK noteikumos nepieciešami, lai izpildītu Eiropas Komisijas 2005.gada 27.oktobra lēmumu par dažiem aizsardzības pasākumiem saistībā ar īpaši patogēnu putnu gripu dažās trešajās valstīs, kā arī putnu, kas ir kopā ar saviem īpašniekiem, pārvietošanu no trešajām valstīm.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Par grozījumiem Dzīvnieku barības aprites likumā

Valdība otrdien, 24.janvārī, akceptējusi grozījumus Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātajā Dzīvnieku barības aprites likumā. Grozījumi bija nepieciešami tādēļ, ka no 2006.gada 1.janvāra stājās spēkā Eiropas Parlamenta (EP) un Padomes regula par dzīvnieku barības higiēnas prasībām, kā arī EP un Padomes regula par oficiālo kontroli, kas jāveic, lai nodrošinātu atbilstības pārbaudi saistībā ar dzīvnieku barības un pārtikas aprites tiesību aktiem un dzīvnieku veselības un labturības noteikumiem.

Veicot grozījumus Dzīvnieku barības aprites likumā, no tā ir svītrotas normas, kuras turpmāk regulēs jaunās Eiropas Savienības (ES) regulas.

Likuma grozījumos arī paredzēts, ka Ministru kabinets nosaka prasības barības tirdzniecības vietai, kur pārdod mājas (istabas) dzīvnieku barības maisījumus no atvērta oriģināla iepakojuma, kā arī šādu tirdzniecības vietu reģistrācijas kārtību. Šis grozījums veikts tādēļ, ka EP un Padomes regula, kas nosaka barības higiēnas prasības, neregulē mājas (istabas) dzīvnieku barības mazumtirdzniecību.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!