• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par privatizācijas sertifikātu piešķiršanas, saņemšanas un dzēšanas termiņiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2006., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/126773

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2006.gada 26.janvāra sanāksmē

Vēl šajā numurā

27.01.2006., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par privatizācijas sertifikātu piešķiršanas, saņemšanas un dzēšanas termiņiem

Ekonomikas ministrija informē par Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumā noteiktajiem termiņiem pieteikumu iesniegšanai privatizācijas sertifikātu piešķiršanai, ieskaitīšanai privatizācijas sertifikātu kontā un dzēšanai.

Termiņi, kurus nokavējot personas, kas pretendē uz privatizācijas sertifikātu piešķiršanu un/vai to ieskaitīšanu kontā, saskaņā ar Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma 27.pantu zaudēs tiesības saņemt privatizācijas sertifikātus:

1) pieteikumi privatizācijas sertifikātu piešķiršanai īpašuma kompensācijai un privatizācijas sertifikātu piešķiršanai politiski represētajām personām, kā arī tiesības saņemt privatizācijas sertifikātus apliecinošie dokumenti, iesniedzami valsts un pašvaldību institūcijām līdz 2006.gada 28.aprīlim. Termiņi pieteikumu (deklarāciju) iesniegšanai privatizācijas sertifikātu piešķiršanai par Latvijā nodzīvoto laiku ir jau noilguši;

2) piešķirtie privatizācijas sertifikāti ieskaitāmi privatizācijas sertifikātu kontā sešu mēnešu laikā pēc to piešķiršanas. Ja privatizācijas sertifikāti piešķirti līdz 2005.gada 30.septembrim, tie ieskaitāmi privatizācijas sertifikātu kontā līdz 2006.gada 31.martam.

Likumā valsts un pašvaldību institūcijām uzlikts par pienākumu pieteikumus privatizācijas sertifikātu piešķiršanai izskatīt un pieņemt attiecīgos lēmumus divu mēnešu laikā.

Personas, kurām piešķirtas tiesības dzēst privatizācijas sertifikātus, saņemot to nominālvērtību (Ls 28 par vienu sertifikātu) naudā, savas tiesības zaudēs, ja nokavēs likuma 28.pantā noteiktos termiņus:

1) personas, kurām tiesības dzēst privatizācijas sertifikātus piešķirtas (izsūtīts uzaicinājums) līdz 2005.gada 30.septembrim, pēc 2006.gada 29.septembra vairs nevarēs saņemt kompensāciju naudā, ja uz bankas noteikto kontu nebūs pārskaitījušas dzēšamos privatizācijas sertifikātus un veikušas citas, bankas pieprasītās un Ministru kabineta noteikumos paredzētās, darbības;

2) personas, kuras tiesības dzēst privatizācijas sertifikātus ieguvušas (izsūtīts uzaicinājums) pēc 2005.gada 30.septembra, nevarēs šīs tiesības īstenot, ja 12 mēnešu laikā pēc tiesību iegūšanas nebūs pārskaitījušas uz bankas noteikto kontu dzēšamos privatizācijas sertifikātus un veikušas citas, bankas pieprasītās un Ministru kabineta noteikumos paredzētās, darbības.

Tiesību dzēst privatizācijas sertifikātus noilgums netiek attiecināts uz personām, kuras ir tiesīgas dzēst par administratīvi nepamatoti izsūtītajām personām atņemto mantu piešķirtos īpašuma kompensācijas sertifikātus, un politiski represētajām personām, kurām ir piešķirtas tiesības dzēst par zemi lauku apvidos piešķirtos īpašuma kompensācijas sertifikātus.

Neskaidrību gadījumā par privatizācijas sertifikātu piešķiršanu, ieskaitīšanu privatizācijas sertifikātu kontā vai dzēšanu var zvanīt pa tel.7 212 564 Privatizācijas sertifikātu informācijas nodrošinājuma sektoram Privatizācijas aģentūrā.

Kaspars Lore, EM Juridiskā departamenta Privatizācijas nodaļas vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!