• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Gruzijas parlamentāriešu delegāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2006., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/126774

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2006.gada 26.janvāra sēdē

Vēl šajā numurā

27.01.2006., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Gruzijas parlamentāriešu delegāciju

Trešdien, 25.janvārī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Gruzijas Republikas parlamenta delegāciju, kuru vadīja Gruzijas parlamenta priekšsēdētāja vietnieks Miheils Mačavariani.

Viesis izteica pateicību par Latvijas sniegto atbalstu, nododot savu eirointegrācijas pieredzi Gruzijas parlamentāriešiem. Viņi pastāstīja par paveikto, tuvinot savu likumdošanu Eiropas Savienības normām – daudz izdarīts, lai sakārtotu pašvaldību jautājumus, izglītības un citas jomas. Būtiski ir panākt mierīgu noregulējumu Dienvidosetijas jautājumā.

Puses bija vienisprātis, ka deputātu komisiju kontakti ir kļuvuši daudz aktīvāki un regulārāki. Tādējādi Gruzijas parlamentāriešiem ir iespēja, atkarībā no nepieciešamības, līdzās Saeimas Eiropas lietu komisijai uzrunāt arī citas Saeimas komisijas un gūt nepieciešamo informāciju likumdošanas procesa veicināšanai. Tā, piemēram, pašreiz Gruzijai būtu noderīga Latvijas pieredze pensiju reformas īstenošanā.

Gruzijas parlamentārieši izteica ieinteresētību turpmākā sadarbības padziļināšanā.

Gruzijas parlamentārieši viesojas Latvijā Eiropas Savienības TACIS projekta “Atbalsts reformām Gruzijas parlamentā” ietvaros.

2005.gada janvārī tika uzsākta Latvijas un Gruzijas sadarbības programma (kurai tika piesaistīts arī ES finansējums), kas turpinājās līdz 2005.gada jūlijam. Programmas ietvaros Gruzijas parlaments apguva Latvijas, un īpaši Saeimas, pieredzi ES lietās.

2004.gada septembrī tika parakstīts sadarbības memorands starp Saeimu, Gruzijas parlamentu, Britu parlamenta Kaukāza starpparlamentu sadarbības grupu un Britu nevalstisko organizāciju LINKS.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!