• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apspriežoties ar Saeimas Prezidija locekļiem, Saeimas komisiju priekšsēdētājiem un frakciju vadītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2006., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/126776

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Gruzijas parlamentāriešu delegāciju

Vēl šajā numurā

27.01.2006., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apspriežoties ar Saeimas Prezidija locekļiem, Saeimas komisiju priekšsēdētājiem un frakciju vadītājiem

Vakar, 26.janvārī, pēc Saeimas priekšsēdētājas Ingrīdas Ūdres ierosinājuma Saeimā tikās Saeimas Prezidija locekļi, Saeimas komisiju priekšsēdētāji un Saeimas frakciju vadītāji.

Tikšanās laikā apspriests Deklarācijas par pilsoniskās sabiedrības attīstību Latvijā un sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām projekts.

Saeimas priekšsēdētāja informēja klātesošos par Saeimas un nevalstisko organizāciju pārstāvju darba grupas pēdējās sēdes rezultātiem. Pēdējā darba grupas sēdē 23.janvārī tika izvērtēti Saeimas komisiju un frakciju vadītāju izteiktie komentāri un priekšlikumi par Saeimas un nevalstisko organizāciju sadarbības dokumenta projektu. Tajā arī tika lemts par dokumenta projekta tālāko virzību un sabiedrisko apspriešanu.

Saeimas frakciju un komisiju vadītāji atzinīgi vērtēja Saeimas priekšsēdētājas iniciatīvu izstrādāt šādu dokumentu un izteica atzinību Saeimas un nevalstisko organizāciju darba grupas locekļiem par ieguldīto darbu.

Tikšanās dalībnieki pauda atbalstu ciešākas un produktīvākas Saeimas un nevalstisko organizāciju sadarbības veidošanai, tādējādi sekmējot pilsoniskās sabiedrības attīstību Latvijā. Deputāti atzīmēja, ka jau tagad Saeimas komisijas aktīvi sadarbojas ar vairākām nevalstiskajām organizācijām, taču Deklarācija par pilsoniskās sabiedrības attīstību Latvijā un sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām veicinātu konkrētāka un precīzāka ietvara izveidošanu pastāvošajai sadarbībai. Tikšanās dalībnieki uzsvēra, ka Saeimas un nevalstisko organizāciju sadarbības dokumentu vajadzētu apstiprināt Saeimā, tiklīdz būs uzklausīti visu NVO viedokļi par dokumenta projektu.

Par Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) sadarbības dokumenta (deklarācijas) izstrādes darba grupas veidošanu tika lemts 2005.gada 30.maijā, Saeimas priekšsēdētājai un vairāku komisiju deputātiem tiekoties ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem. Pirms tam, 11.maijā, Saeimas deputāti un vairāk nekā 20 nevalstisko organizāciju un apvienību pārstāvji diskutēja par principiāli svarīgiem jautājumiem Saeimas un NVO sektora sadarbības uzlabošanā. Darba grupu vada Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre. Tajā darbojas Viesturs Šiliņš (frakcija “Jaunais laiks”), Gunārs Kusiņš (Saeimas Juridiskais birojs), Dina Balode (Saeimas priekšsēdētājas padomniece), Rasma Pīpiķe (Latvijas Pilsoniskā alianse), Andris Gobiņš (Eiropas kustība Latvijā), Inete Ielīte (Latvijas Dzimumu līdztiesības apvienība).

Deklarācijas mērķis ir nodrošināt pilsoniskās sabiedrības attīstību Latvijā un uzlabot Saeimas un NVO sadarbību, balstoties uz savstarpēju izpratni un atbalstu, kā arī uzsverot NVO darbības nozīmi demokrātiskā valstī. Deklarācijā aprakstīti Saeimas un NVO sadarbības principi un veicamie uzdevumi sadarbības pilnveidošanā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!