• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lielbritānijas ārlietu amatpersonu paziņojumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.11.2000., Nr. 404/405 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12678

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO novērtējumu Latvijas gatavībai NATO

Vēl šajā numurā

14.11.2000., Nr. 404/405

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lielbritānijas ārlietu amatpersonu paziņojumiem

Ārlietu ministrs Robins Kuks :

"Es dzīvi atbalstu Komisijas stratēģiskajā ziņojumā ietvertos ierosinājumus.

ES paplašināšanās atkal apvienos Eiropu pēc aukstā kara radītās šķirtnes. Tā nāks par labu Lielbritānijai un Eiropai. Tā radīs lielāko kopējo tirgu pasaulē un dos labumu tirdzniecībai un nodarbinātībai. Tā mums palīdzēs arī efektīvāk apkarot problēmas — organizēto noziedzību, narkotiku kontrabandu, vides piesārņotību, kas aptver vairāk nekā vienu valsti, — mēs nevaram cīnīties vieni. Komisijas ierosinājums izstrādāt sarunu grafiku, kas noslēgtos 2002. gadā, ir konstruktīvs un nākotnē vērsts. Tas ir svarīgs solis pretī drīzai paplašināšanai.

Varšavā Tonijs Blērs aicināja spert lielu soli uz priekšu paplašināšanās virzienā Zviedrijas prezidentūras laikā. Jaunie Komisijas ierosinājumi paver ceļu šādai rīcībai. Komisija ir devusi ierosmi. Tagad līdzīga apņemšanās jāparāda dalībvalstīm un kandidātvalstīm."

Eiropas lietu ministrs Kīts Vazs :

"Es apsveicu Komisijas konstruktīvos un noderīgos ierosinājumus, jo sevišķi ieteikumu, ka ES un kandidātvalstīm 2001. gadā būtu jāuzsāk politiskas sarunas. Arī Lielbritānijas premjerministra kopīgi ar Zviedrijas premjerministru Jēranu Pērsonu 20. septembrī publicētajā rakstā teikts, ka "dalībvalstīm nākamajos mēnešos būtu jāsāk sarunas par galvenajiem jautājumiem".

Komisija arī aicina izstrādāt praktiskus ieteikumus par to, kā strādāt ar pagaidu izņēmuma lūgumiem. Jūlijā Budapeštā ārlietu ministrs ierosināja, lai ES ieņemtu reālu pieeju lūgumiem pēc pagaidu izņēmumiem, vadoties no pagātnes precedentu novērtējuma, šāda pasākuma izmaksām un no tā, vai šāda lūguma apmierināšana sniegtu kandidātvalstij kādas ekonomiskas priekšrocības."

Lielbritānijas vēstniecības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!