• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par intelektuālo īpašumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.11.2000., Nr. 404/405 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12681

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lielbritānijas ārlietu amatpersonu paziņojumiem

Vēl šajā numurā

14.11.2000., Nr. 404/405

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par intelektuālo īpašumu

13. un 14. novembrī Rīgā notiek ANO Eiropas Ekonomiskās komisijas ( UN Economic Commission for Europe ) intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības darba grupas konsultatīvā vizīte. Darba grupā ir pārstāvji no vairākām Viduseiropas un Austrumeiropas valstu valdībām, kas izteikušas vēlmi piedalīties projektā (Baltijas valstis, Polija, Čehija, Krievija), kā arī no multinacionālajām korporācijām ("Procter&Gamble", "Glaxo Wellcome", "Gillette", "Philip Morris International" u.c.) un ieinteresētajām starptautiskajām organizācijām (Pasaules intelektuālā īpašuma aizsardzības organizācija, Starptautiskā ierakstu industrijas federācija, Starptautiskā muitas organizācija, Pasaules tirdzniecības organizācija u.c.). Darba grupas galvenais uzdevums ir palīdzēt projektos iesaistīto valstu valdībām nostiprināt intelektuālā īpašuma aizsardzības sistēmu, tādējādi radot nepieciešamos priekšnoteikumus investīciju piesaistei no pasaulē slavenām kompānijām, kuras darbā izmanto dažādas inovācijas un augsta līmeņa tehnoloģiju.

Vakar, 13. novembrī, bija paredzēta tikšanās ar to valsts institūciju pārstāvjiem, kas ir atbildīgas par intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzību. Tiekoties tika pārrunāta pašreizējā situācija intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzībā, attiecīgās likumdošanas pilnveidošana to efektīvākai aizsardzībai un citi jautājumi. Savukārt 14. novembrī uz diskusiju tiks aicināti pārstāvji gan no valdības institūcijām, gan privātā sektora jeb "tiesību īpašniekiem", lai veidotu dialogu par jautājumiem, kas saistīti ar intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības ietekmi uz valsts investīciju klimatu, ciešākas sadarbības veidošanu starp valsts institūcijām un "tiesību īpašniekiem", kā arī nepieciešamo mācību programmu sagatavošanu.

Konsultatīvās vizītes saturs ir izstrādāts, pamatojoties uz pētījumu par situāciju intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzībā Latvijā. Diskusijā starp valdības un privātā sektora pārstāvjiem tiks apspriesti tie jautājumi, kuriem, pēc pētījuma autoru vērtējuma, būtu jāpievērš lielāka uzmanība. Konsultatīvās vizītes mērķis ir sagatavot priekšlikumus ieteikumu formā intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzībā iesaistītajām valdības institūcijām, kā arī apzināt nepieciešamās mācību programmas attiecīgo institūciju pārstāvjiem.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!