• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kārtību, kādā atsevišķas preces netiek apliktas ar muitas nodokli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.11.2000., Nr. 404/405 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12689

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vērtspapīru tirgus komisijas dienesta informācija Nr.1-29/941

Par licencēm darbībai vērtspapīru tirgū

Vēl šajā numurā

14.11.2000., Nr. 404/405

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 841

Pieņemts: 09.11.2000.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienests

Rīkojums Nr. 841 Rīgā 2000. gada 9. novembrī

Par kārtību, kādā atsevišķas preces netiek apliktas ar muitas nodokli

Lai noteiktu vienotu kārtību 2000. gada 24. oktobra Ministru kabineta noteikumu Nr. 363 "Kārtība, kādā atsevišķas preces netiek apliktas ar muitas nodokli" piemērošanai, nosaku:

1. Piemērot muitas procedūru — preču izlaišana brīvam apgrozījumam precēm, kas minētas likuma "Par muitas nodokli (tarifiem) 22. panta 3., 23., 23.1 un 25. 6 punktā, neapliekot tās ar muitas nodokli, ņemot vērā attiecīgo preču izmantošanas mērķi, un nepiemērojot galvojumu, ir tiesīgas visas iekšzemes un robežkontroles punktu muitas iestādes, izņemot muitas iestādes:

1.1. Eglaines, Kurcumu, Lugažu, Meitenes, Priekules, Reņģes un Vaiņodes dzelzceļa stacijās;

1.2. Pāvilostas, Mērsraga un Skultes ostās.

2. Muitas iestāde rīkojuma 1. punktā minētās preces neapliek ar muitas nodokli un nepieprasa galvojumu, ja:

2.1. preču saņēmējs muitas iestādē iesniedz attiecīgās ministrijas noteikta parauga atļauju preču neaplikšanai ar muitas nodokli;

2.2. preču saņēmējs muitas iestādē iesniedz VID teritoriālās (reģionālās) muitas iestādes apstiprinātu "Iesniegumu — atļauju preču neaplikšanai ar muitas nodokli" (skat. pielikumu).

3. Atļauju preču neaplikšanai ar muitas nodokli precēm izsniedz:

3.1. Ekonomikas ministrija;

3.2. Izglītības un zinātnes ministrija;

3.3. Kultūras ministrija;

3.4. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija;

3.5. Labklājības ministrija.

4. VID teritoriālā (reģionālā) muitas iestāde "Iesniegumu— atļauju preču neaplikšanai ar muitas nodokli" izsniedz:

4.1. precēm, kas minētas likuma "Par muitas nodokli (tarifiem)"5. pielikuma 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 9., 10., 11., 12., 13., 14. un 15. punktā;

4.2. Latvijas Republikas un ārvalstu valūtām un vērtspapīriem, pasēm, vīzām, akcīzes nodokļa markām un vēlēšanu biļeteniem.

5. Preču saņēmējs VID teritoriālajā (reģionālajā) muitas iestādē iesniedz "Iesniegumu — atļauju preču neaplikšanai ar muitas nodokli" divos eksemplāros, no kuriem viens paliek muitas iestādē, bet otrs — izsniegts preču saņēmējam pēc lēmuma pieņemšanas. Muitas iestāde tam piešķir kārtas numuru un reģistrē. Par pieņemto lēmumu par preču neaplikšanu ar muitas nodokli vai par atteikumu preču neaplikšanai ar muitas nodokli muitas iestāde trīs darbdienu laikā paziņo preču saņēmējam.

6. Šī rīkojuma 1. punktā minētās preces saskaņā ar likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" 6. panta otrās daļas 5. apakšpunktu atbrīvo no pievienotās vērtības nodokļa.

7. Šī rīkojuma 1. punktā minētās preces saskaņā ar 2000. gada 10. oktobra Ministru kabineta noteikumu Nr. 356 "Likuma "Par dabas resursu nodokli" atsevišķu normu piemērošanas kārtība" 23. pantu atbrīvo no dabas resursu nodokļa.

8. Piesakot muitas iestādē šī rīkojuma 1. punktā minētās preces muitas procedūrai — izlaišana brīvam apgrozījumam, VAD IM4 noformē saskaņā ar "Metodiskajiem norādījumiem VAD aizpildīšanai" (apstiprināti ar 1999. gada 30. septembra VID rīkojumu Nr. 563):

8.1. VAD 37. ailes "Procedūra " kreisajā iedaļā ieraksta muitas procedūras kodu "40" — preču izlaišana brīvam apgrozījumam (5. pielikums) un labajā iedaļā ieraksta procedūru raksturojošo papildkodu "210" — LR ārvalstu valūta un vērtspapīri, pases, vīzas, akcīzes nodokļa markas un vēlēšanu biļeteni vai "249" — preces, kas aplūkotas spēkā esošo normatīvo aktu īpašajos gadījumos (14. pielikums);

8.2. aprēķinātajiem, bet neiekasētajiem muitas maksājumiem VAD 47. ailes "Nodokļu aprēķins" pirmajā iedaļā ieraksta maksājumu kodus (7. pielikums) un pēdējā iedaļā — maksājumu kārtības kodus: "F" — atliktais muitas nodokļa maksājums , "G" — atliktais pievienotās vērtības nodokļa maksājums, "E" — atliktais maksājums — atliktais dabas resursu nodokļa maksājums (15. pielikums).

9. Rīkojumu publicēt laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

10. Rīkojums stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors A.Sončiks

 

Pielikums

VIDPIEL.GIF (89314 BYTES)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!