• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Francijas Republikas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2006., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/127072

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējot Gvatemalas Republikas vēstnieci

Vēl šajā numurā

01.02.2006., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Francijas Republikas vēstnieku

FRANCIS.JPG (19931 bytes)
Vakar Rīgas pilī: Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Francijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Andrē Žans Liburels
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 31.janvārī, saņēma akreditācijas vēstuli no Francijas Republikas jaunā vēstnieka Latvijā Andrē Žana Liburela (André-Jean Libourel).

Sarunā abas puses novērtēja Latvijas un Francijas attiecības kā lieliskas, īpaši akcentējot pagājušā gada nogalē notikušo Valsts prezidentes valstsvizīti Francijā un Latvijas kultūras festivāla Francijā “Pārsteidzošā Latvija” sekmes. Prezidente izteica cerību, ka ar līdzvērtīgiem panākumiem un sabiedrības intereses plašu piesaistīšanu Latvijā 2007.gada pavasarī noritēs Francijas kultūras festivāls.

Abas puses sarunā apspriedās par nepieciešamību turpināt aktīvu Latvijas un Francijas viedokļu apmaiņu ES aktuālo jautājumu kontekstā, tajā skaitā par Eiropas konstitucionālā līguma nākotni.

V.Vīķe-Freiberga kā ļoti būtisku minēja nepieciešamību ES sadarbības projektu ietvaros abām valstīm izvērst plašāku sadarbību zinātnes jomā, lai nostiprinātu valstu un ES kopīgo konkurētspēju globālā mērogā.

Valsts prezidenta preses dienests

Par Francijas vēstnieka iepazīšanās vizīti pie Saeimas priekšsēdētājas

Otrdien, 31.janvārī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Francijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Andrē Žanu Liburelu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas un Francijas divpusējās attiecības, kā arī to paplašināšanas iespējas.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre sveica vēstnieku ar stāšanos jaunajā amatā un novēlēja veiksmīgu darba periodu. I.Ūdre atzīmēja, ka Latvijas un Francijas attiecības ir lieliskas, par to liecina arī augsta līmeņa savstarpējo vizīšu apmaiņa, tomēr vienmēr ir iespēja tās attīstīt vēl vairāk, piemēram, paplašinot ekonomisko sadarbību Eiropas Savienības (ES) ietvaros, padziļinot starpparlamentāros kontaktus.

Francijas vēstnieks A.Ž.Liburels uzsvēra, ka Latvijas kā ES dalībvalsts atpazīstamības veicināšana nodrošinātu jaunu partnerattiecību veidošanu gan ekonomikas, gan tūrisma jomā. Reģionālā un pilsētu sadarbība starp abām valstīm sekmētu tūrisma attīstību un informācijas apmaiņu, kā vienu no iespējamiem sadarbības veidiem minēja vēstnieks.

Runājot par eiroskeptiķu skaitu Latvijā, abas puses bija vienisprātis, ka nepieciešams laiks un aktīva piedalīšanās notiekošajā, lai tiktu sasniegti izvirzītie mērķi.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!