• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Gvatemalas Republikas vēstnieci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2006., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/127073

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējot Rumānijas Republikas vēstnieku

Vēl šajā numurā

01.02.2006., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Gvatemalas Republikas vēstnieci

GVATEMALA.JPG (16472 bytes)
Vakar Rīgas pilī: Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Gvatemalas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijā Susana Barrjosa- Beltranena
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 31.janvārī, Rīgas pilī pieņēma Gvatemalas pirmās ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces Latvijā Susanas Barrjosas-Beltranenas (Susana Barrios-Beltranen) akreditācijas vēstuli.

Vēstniece pauda apņēmību attīstīt Latvijas un Gvatemalas diplomātiskās, tirdzniecības, kultūras attiecības. Prezidente izteica apbrīnu un interesi par Gvatemalas seno kultūru, kā arī rosināja vēstnieci apmeklēt latviešu Dziesmu svētkus un Latvijas Nacionālo operu. Vēstniece atzina, ka kultūra būtu tā joma, kurā Latvijai un Gvatemalai īstenot pirmos savstarpējās iepazīšanās soļus. Abas puses pārrunāja izglītības situāciju Gvatemalā, atzīstot, ka ieguldījums izglītībā ir ieguldījums valsts nākotnē. Kā vienu no Latvijas un Gvatemalas sasaistēm turpmākajā sadarbībā prezidente atzīmēja Eiropas Savienības vēlmi atbalstīt Centrālamerikas valstu demokrātijas attīstību.

Valsts prezidenta preses dienests

Par Gvatemalas vēstnieces iepazīšanās vizīti pie Saeimas priekšsēdētājas

Otrdien, 31.janvārī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Gvatemalas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Susanu Barrjosu-Beltranenu, kura bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā galvenā uzmanība veltīta jautājumiem, kas skar Latvijas un Gvatemalas divpusējo attiecību perspektīvu un sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros.

Saeimas priekšsēdētāja un Gvatemalas vēstniece bija vienisprātis, ka, kaut līdz šim abu valstu divpusējās attiecības nav attīstījušās, tomēr nākotnē pastāv iespējas to sekmīgai veidošanai, īpaši tūrisma un kultūras jomā. Kā būtiska tika minēta sadarbība starptautisko organizāciju ietvaros, tostarp plašākajā parlamentāriešu forumā – Starpparlamentu savienībā.

Puses arī ieskicēja problēmas, kas saistītas ar demokrātiskas sabiedrības izveidi, bet tikšanās nobeigumā izteica cerību par veiksmīga divpusējā dialoga attīstību nākotnē.

Šī ir pirmā Gvatemalas vēstnieka akreditācija Latvijā. Vēstnieces rezidence būs Zviedrijā. Trešdien, 1.februārī, S.B.Beltranena tiksies arī ar Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Vairu Paegli.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!