• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrijas 2006. gada 9. janvāra instrukcija Nr. 2 "Grozījumi Zemkopības ministrijas 2005.gada 24.februāra instrukcijā Nr.5 "Kārtība pārtikas paraugu ņemšanai, sagatavošanai un laboratoriskai testēšanai ohratoksīna A koncentrācijas noteikšanai un testēšanas rezultātu izvērtēšanai"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2006., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/127132

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrijas instrukcija Nr.3

Instrukcija par pārtikas paraugu ņemšanu, sagatavošanu un laboratorisko testēšanu "Fusarium" toksīnu koncentrācijas noteikšanai un testēšanas rezultātu izvērtēšanai

Vēl šajā numurā

02.02.2006., Nr. 20

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Zemkopības ministrija

Veids: instrukcija

Numurs: 2

Pieņemts: 09.01.2006.

RĪKI
Tiesību aktu un oficiālo paziņojumu oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā. Piedāvājam lejuplādēt digitalizētā laidiena saturu (no Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājuma).

Zemkopības ministrijas instrukcija Nr.2

Rīgā 2006.gada 9.janvārī

Grozījumi Zemkopības ministrijas 2005.gada 24.februāra instrukcijā Nr.5 “Kārtība pārtikas paraugu ņemšanai, sagatavošanai un laboratoriskai testēšanai ohratoksīna A koncentrācijas noteikšanai un testēšanas rezultātu izvērtēšanai”

Izdota saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 20.aprīļa noteikumu Nr. 334 “Noteikumi par pārtikas piesārņojumu un prasībām kodīgas ķīmiskās vielas saturošas pārtikas iepakojumam un marķējumam” 14.punktu

Izdarīt Zemkopības ministrijas 2005.gada 24.februāra instrukcijā Nr.5 “Kārtība pārtikas paraugu ņemšanai, sagatavošanai un laboratoriskai testēšanai ohratoksīna A koncentrācijas noteikšanai un testēšanas rezultātu izvērtēšanai” (“Latvijas Vēstnesis”, 2005, 47.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 5. un 6.punktu šādā redakcijā:

“5. Graudaugu un graudaugu produktu partijām ņem šādu sākumparaugu skaitu:

Partijas svars

(tonnas)

Sākumparaugu skaits

≤ 0,05

3

> 0,05 - ≤ 0,5

5

> 0,5 - ≤ 1

10

> 1 - ≤ 3

20

> 3 - ≤ 10

40

> 10 - ≤ 20

60

> 20 - ≤ 50

100”

6. Rozīņu, grauzdētu kafijas pupiņu, grauzdētas maltas kafijas un šķīstošās kafijas partijām ņem šādu sākumparaugu skaitu:

Partijas svars

(tonnas)

Sākumparaugu skaits

≤ 0,1

10

> 0,1 - ≤ 0,2

15

> 0,2 - ≤ 0,5

20

> 0,5 - ≤ 1,0

30

> 1,0 - ≤ 2,0

40

> 2,0 - ≤ 5,0

60

> 5,0 - ≤ 10,0

80

> 10,0 - ≤15,0

100”

2. Papildināt instrukciju ar 6.1, 6.2 , 6.3 un 6.4 punktu šādā redakcijā:

“6.1 Šīs instrukcijas 5. un 6.punktā minēto produktu kopējā parauga apjoms nav mazāks par 1kg.

6.2 Vīna un vīnogu sulas partijām ņem šādu sākumparaugu skaitu:

Produkts/
iepakojuma veids

Partijas svars (litros)

Obligātais
sākumparaugu skaits

Vīnogu sula pudelēs/
pakās

≤ 50

3

50 līdz 500

5

>500

10

Vīns
pudelēs/
pakās

≤ 50

1

50 līdz 500

2

>500

3

6.3 Neiepakotas vīnogu sulas un vīna partijas tieši pirms parauga ņemšanas rūpīgi samaisa un no partijas ņem 3 sākumparaugus.

6.4 Vīnogu sulas un vīna sākumparaugu svars ir aptuveni vienāds un nav mazāks par 100 gramiem. Kopējā parauga svars ir vismaz 1 kg, izņemot gadījumus, kad kopējo paraugu veido viens vīnogu sulas vai vīna iepakojums.”

3. Izteikt 7., 8., un 9.punktu šādā redakcijā:

“7. Graudaugiem un graudaugu produktiem, kuru partijas lielums ir vienāds vai lielāks par 50 tonnām, un rozīnēm, grauzdētām kafijas pupiņām, grauzdētai maltai kafijai, šķīstošai kafijai, kuru partijas lielums ir vienāds vai lielāks par 15 tonnām, partijas sadala apakšpartijās saskaņā ar šīs instrukcijas pielikuma prasībām. Partijas dala apakšpartijās gadījumos, kad iespējama apakšpartiju fiziska nošķiršana.

8. Noteikto apakšpartiju svars nedrīkst pārsniegt šīs instrukcijas pielikumā norādīto apakšpartiju svaru vairāk nekā par 20%. No katras apakšpartijas paraugus ņem atsevišķi.

9. Iepakotiem pārtikas produktiem (izņemot šīs instrukcijas 5., 6., 6.1, 6.2, 6.3, 6.4, 7. un 8.punktā noteiktos gadījumus) sākumparaugu skaitu nosaka pēc formulas (decimālskaitļus noapaļo līdz tuvākajam veselajam ciparam):

Partijas svars(kg)×sākumparauga svars(kg)

Kopējā parauga svars(kg)×atsevišķā
iepakojuma (kg) svars”

4. Papildināt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām ar 3.punktu šādā redakcijā:

“3. Komisijas 2005.gada 26.janvāra Direktīvu 2005/5/EK, ar kuru groza Direktīvu 2002/26/EK, ar ko paredz paraugu ņemšanas metodes un analīzes metodes ohratoksīna A satura oficiālajai kontrolei pārtikas produktos.”

5. Izteikt pielikumu šādā redakcijā:

“Pielikums

Zemkopības ministrijas

2005.gada 24.februāra instrukcijai Nr.5

Partiju sadalījums apakšpartijās

Produkts

Partijas svars (t)

Apakšpartiju svars vai skaits

Sākumparaugu skaits

Kopējā
parauga svars (kg)

Graudaugi un graudaugu produkti

≥ 1500

500 tonnas

100

10

> 300 - <1500

3

apakšpartijas

100

10

≥ 50 - ≤ 300

100 tonnas

100

10

<50

3 –100 (1)

1–10

Rozīnes (tumšās bezsēklu rozīnes, rozīnes un sultanīnas)

≥ 15

<15

15 –30 tonnas

100

10 –100 (2)

10

1–10

Grauzdētas kafijas pupiņas, grauzdēta malta kafija,
šķīstošā kafija

≥ 15

<15

15 –30 tonnas

100

10 –100 (2)

10

1–10

(1) – atkarībā no partijas svara saskaņā ar šīs instrukcijas 5.punktu

(2) – atkarībā no partijas svara saskaņā ar šīs instrukcijas 6.punktu”

Saskaņots ar Tieslietu ministriju 2005.gada 12.decembrī.

Zemkopības ministrs M.Roze

Tiesību aktu un oficiālo paziņojumu oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!